Έχω να σου προτείνω καταπληκτικά ψωμάκια με ελιές και καρότα ,που όποτε τα φτιάχνω ,ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
''Πρωταγωνιστούν'',σαν ορεκτικά,συνοδεύουν το γεύμα σου, είτε απλά ''μεταμφιέζονται'' σε σνακ,ξεγελώντας την πείνα σου.
Όπως και να τα δοκιμάσεις ,είμαι σίγουρη οτι θα τα λατρέψεις.
Θα χρειαστείς, μόνο 10' προετοιμασίας και θα απολάυσεις περίπου 24 ψωμάκια.
Τα υλικά, απλά: 2 συσκευασίες έτοιμη ζύμη για ψωμί( μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολύσπορο ή κανονικό)
6 κουτ.σούπας πουρέ ελιάς
2 μεγάλα καρότα
ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι
Καθαρίζεις και τρίβεις τα καρότα.Τα ανακατεύεις με 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι χοντρό.Ανοίγεις τη ζύμη και την απλώνεις με τον πλάστη σε αντικολλητική λαδόκολλα για να γίνει λεπτή σχεδόν σαν ζύμη πίτσας.Απλώνεις τον πουρέ ελιάς και μοιράζεις τα τριμμένα καρότα. Τυλίγεις ρολό και κόβεις φέτες με πάχος 1 δάχτυλο περίπου.
Βάζεις τις φέτες σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,για 20 λεπτά.
''Πρωταγωνιστούν'',σαν ορεκτικά,συνοδεύουν το γεύμα σου, είτε απλά ''μεταμφιέζονται'' σε σνακ,ξεγελώντας την πείνα σου.
Όπως και να τα δοκιμάσεις ,είμαι σίγουρη οτι θα τα λατρέψεις.
Θα χρειαστείς, μόνο 10' προετοιμασίας και θα απολάυσεις περίπου 24 ψωμάκια.
Τα υλικά, απλά: 2 συσκευασίες έτοιμη ζύμη για ψωμί( μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολύσπορο ή κανονικό)
6 κουτ.σούπας πουρέ ελιάς
2 μεγάλα καρότα
ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι
Καθαρίζεις και τρίβεις τα καρότα.Τα ανακατεύεις με 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι χοντρό.Ανοίγεις τη ζύμη και την απλώνεις με τον πλάστη σε αντικολλητική λαδόκολλα για να γίνει λεπτή σχεδόν σαν ζύμη πίτσας.Απλώνεις τον πουρέ ελιάς και μοιράζεις τα τριμμένα καρότα. Τυλίγεις ρολό και κόβεις φέτες με πάχος 1 δάχτυλο περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
i ♥ comments