Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Αποστολή..καθαριότητα!!


Παραπονιέσαι συνεχώς οτι με τις δουλειές του σπιτιού, δεν έχεις χρόνο..για καφεδάκι ,για βόλτες με τις φίλες σου..Εγω σου λέω οτι έχεις.. και πολύ μάλιστα..Λοιπόν:

*Για να μην αποσπάται η προσοχή σου απο τις δουλειές του σπιτιού,βάλε..το ξυπνητήρι! Ναι, καλά διάβασες.! Έτσι θα έχεις θέσει απο πρίν το χρονικό περιθώριο που θα έχεις στη διάθεση σου,για τις δουλειές του σπιτιού και θα είναι ευκολότερο να είσαι προσηλωμένη σε αυτό. 

*Άρχισε να καθαρίζεις πρώτα το μπάνιο,με ένα καλό καθαριστικό,( τέλεια είναι η κρέμα cif ).Άν θέλεις κάτι πιο αγνό, χρησιμοποίησε,ισα μέρη ξυδιού με νερό.Να θυμάσαι οτι το μπάνιο, είναι το μόνο μέρος του σπιτιού,όπου ένας καλεσμένος μας ,έχει όλο το χρόνο να το ''παρατηρήσει'' με την ησυχία του!Γιαυτό πρέπει να είναι πάντα, καθαρό!!

*Βάλε και τα πιτσιρίκια στο''κόλπο''.Ζήτησέ τους να σε βοηθήσουν στο συμμάζεμα. Έτσι θα τελειώσεις γρηγορότερα και εκείνα θα μάθουν οτι το καθαρό σπίτι , είναι προσπάθεια όλων.
*Βάλε σε ξεχωριστούς κάδους( ανάλογα με το χρώμα ή το ύφασμα τους), τα ρούχα που θέλουν πλύσιμο. Έτσι θα βλέπεις ποιός κάδος, πρέπει να'' πλυθεί''πρώτος και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να γίνουν όλα ροζ!!
*Βάλε μουσική!! Έρευνες εχουν αποδείξει οτι με τη συνοδεία της αγαπημένης μας μουσικής, αποδίδουμε καλύτερα και γρηγορότερα!!
*Όρισε μια ημέρα της εβδομάδας,για κάθε δουλειά ξεχωριστά! (π.χ. Δευτέρα: καθαριότητα σπιτιού, Τρίτη: καθαριότητα βεράντας,Τετάρτη :σίδερωμα,κ.λ.π.) Έτσι θα έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα και ένα σπίτι πεντακάθαρο!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments