Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Dear curtain,

Αγαπητή μου κουρτίνα,
δεν ξέρω τι να σε κάνω! Ομολογώ, πως είμαι δεμένη μαζί σου ακόμα και τώρα που σου γράφω. Σκορπούσες φως μέσα στο σπίτι με μια σου κίνηση και όταν πάλι ήθελα να κρύβομαι από όλα τα αδιάκριτα βλέμματα, έμπαινες σαν βράχος μπροστά μου. Μπορεί να με δυσκόλευες όταν έκανες το αφρόλουτρο σου, αλλά στεκόσουν στο ύψος σου, σκορπώντας αρώματα στο χώρο. Πότε ήσουν διακριτική και πότε όριζες το στυλ του δωματίου.
Όμως το πήρα απόφαση.... θα σ'αλλάξω!

Ελπίζω να μη σου κοστίσει, όσο εμένα..
Με εκτίμηση ;)
Pinned Image

Νομίζεις πως μια κουρτίνα δεν καθορίζει το στύλ του σπιτιού σου;
Στην πασαρέλα φέτος βλέπουμε υφάσματα σε "παλ" αλλά και έντονες αποχρώσεις. "Κλέψε" τα χρωματολόγια των μεγάλων designers και επένδυσε τα στο καθιστικό σου! Ψιτ!!! μη πας μακριά... κοίτα καλά τις παλιές σου κουρτίνες και τις άλλες τις πιο παλιές... της μαμάς ή ακόμη και της γιαγιάς σου, όλο και κάτι θα βρεις. Άλλωστε το "vintage" φοριέται πολύ!
0d128d1e63c06d0125cac1a26cc424e5_large

Μια ιδέα είναι να αλλάξεις τα "δαχτυλίδια"  του κουρτινόξυλου. Είτε αυτά είναι πλαστικά με σχέδια, είτε είναι κορδέλες... σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά.

Tumblr_lr31gx7zun1qed3v1o1_500_large
Και αν η γιαγιά σου δεν έχει πετάξει εκείνη τη κουρτίνα που τη κρεμάει με τα πρώτα κρύα, ήρθε η ώρα να τη ζητήσεις! Μπορείς να τη ράψεις μόνο στα 'τελειώματα' μιας άλλης κουρτίνας...
58870762_q8foavmi_c_large
Αν ωστόσο το κέφι σου και η υπομονή σου είναι μεγάλη, μπορείς να μαζέψεις πολλά υφάσματα διαφορετικού χρώματος και σχήματος, να τα ράψεις όπως στις εικόνες και όλοι θα έχουν να λένε για τις νέες σου κουρτίνες. Αφού έχεις τόσες πολλές πετσέτες, έτοιμη να τις πετάξεις... πριν όμως βρεθούν στον κάδο... recycle!



3490376134_0913c416d7_z_large
Μια ιδέα που αγάπησα, είναι οι πολύχρωμες κορδέλες! Μπορείς να τις κάνεις όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα ή να τις κόψεις στο διπλάσιο μήκος του παραθύρου, να τις διπλώσεις και να τις κρεμάσεις στο κουρτινόξυλο στη μέση τους.
Curtains-girl-pink-stars-favim.com-132771_large
Όπως θα κατάλαβες, μην αμελείς τα παράθυρά σου, αφού και αυτά περιλαμβάνονται στη διακόσμηση του σπιτιού. Και μη ξεχάσεις φέτος να δώσεις άλλο αέρα με κάτι λιγότερο αναμενόμενο. Mix and match!

4 σχόλια:

Daphne είπε...

πολύ όμορφες ιδέες! :)

sophia είπε...

Poly oraies idees!!!

myStickland είπε...

Ευχαριστώ κορίτσια :)
θα ήθελα πολύ να ακούσω και δικές σας ιδέες σχετικά με τις κουρτίνες!

Ioanna G είπε...

Η ιδέα με τις κορδέλες μου άρεσε πολύ!! Η αδερφή μου θέλει να πάρει μία πό αυτές τις πλαστικές κουρτίνες που κρέμονται καρδούλες κλπ αλλά μου φαίνεται λίγο κιτς, η ιδέα σου είναι πολύ πιο όμορφη!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments