Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

le chocolat..όπιτα!!

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας ,σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει σοκολατόπιτα..Απο την άλλη ,σίγουρα μετά ,στα κρυφά, θα έχεις ανοίξει το θερμιδομετρητή σου,για να υπολογίσεις τις(καταραμένες,τολμώ να πω..)θερμίδες!! και σίγουρα είναι πολλές!
Εγω όμως,δεν θα σε αφήσω,έτσι μουτρωμένη και γεμάτη τύψεις που έγλυψες μέχρι και το πιάτο!!(όλες έτσι κάνουμε και μετά σφυρίζουμε αδιάφορα!!)
ssshου έχω μια πανεύκολη  light συνταγή..που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους..


Θα χρειαστείς:
 250 gr.μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
3/4 φλ.τσαγιού κακάο σκόνη
1/4 φλ.τσαγιού κονιάκ
1 βανίλια
1 1/2 φλ.τσαγιού φαρινάπ
5 αυγά


Σε μια κατσαρόλα, λιώνεις τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά.Ανακατεύοντας προσθέτεις και τη ζάχαρη και μόλις λιώσει, ρίχνεις και το κακάο.Προσθέτεις και το βραστό νερό μαζί με το κονιάκ.Ανακατεύεις λίγο ακόμα .Απο αυτό το μείγμα , κρατάς 1 φλ.τσαγιού  για  το τέλος( αυτο θα είναι το σιρόπι).
Χτυπάς τα αυγά πολύ καλά σε ένα μπολ  και προσθέτεις την βανίλια.Τα ρίχνεις μέσα στο υγρό της κατσαρόλας ανακατεύοντας πάλι και στο τέλος προσθέτεις και το αλεύρι.
Ρίχνεις όλο αυτο το μείγμα σε ταψάκι μιας χρήσης και αφού έχεις προθερμάνει το φούρνο , ψήνεις στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Μόλις το βγάλεις, απο το φούρνο ,το χαράζεις σε κομμάτια και ρίχνεις το υγρό που έχεις κρατήσει απο πρίν.


(tips: η συνταγή αυτή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και την βρήκα σε ένα περιοδικό..την δοκίμασα αμέσως, γιατί έχει απλά υλικά και είναι πολύ γρήγορη, μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας χρειάζεται και μπορείς άνετα να εντυπωσιάσεις  τους καλεσμένους σου.Αν συνδιαστεί με παγωτό βανίλια και λίγη ζάχαρη άχνη απο πάνω είναι super!Δοκίμασε την σήμερα κιόλας!!)

8 σχόλια:

ChangeTheCut είπε...

και γιατί παρακαλώ είναι light αυτή η συνταγή???
ή την ονομάζουμε έτσι, για να μειώσουμε τις τύψεις??? χιχιχιχιχιχι!
θέλω τόσο πολύ να την κάνω!

Αναστασία Νεραϊδόσκονη είπε...

Πω!!!!!!!!!Πω!!!!!!!!!
Γιατί μου το έκανες τώρα αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μου αρέσει πολύύύύύύύύύ η σοκολατόπιτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

χρυσάνθη είπε...

Εγώ , επειδή έχω και πολλές τύψεις από το φαγοπότι του καλοκαιριού , λέω να αντισταθώ!!!!Θα το αναβάλω για αργότερα αφού νομίζω τρώγεται και ζεστή και θάναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!!!Φιλάκια!!!

Daphne είπε...

αχ ποσο την λατρευω την σοκολατοπιτα! αλλα ξερω μονο να την τρωω και οχι να την φτιαχνω χιχι :Ρ
καιρος να μπω στην κουζινα λοιπον! πολύ ωραία η συνταγη! :)

myStickland είπε...

κορίτσια..δεν αξίζετε λίγη σοκολατόπιτα παραπάνω??μπορείτε να την φτιάξετε και να την μοιραστήτε με αυτούς που αγαπάτε!!(ας ανανεώσουμε τη συνδρομή μας στο γυμναστήριο για καλό και κακό!!:-)..lol

Becky είπε...

Kalispera!Nostemo!

Ioanna G είπε...

Ξέρω μια άλλη συνταγή αλλά δε βγαίνει τόσο ζουμερή οπότε θα δοκιμάσω αυτήν εδώ! Εγώ φροντίζω να κάνω γλυκά όταν υπάρχει κόσμος στο σπίτι ώστε να μην προλαβαίνω να φάω πολύ! :D

myStickland είπε...

όλες έτσι κάνουμε..Natalie μου!! :-)

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments