Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

χαλί να με πατήσεις...

Μπορεί το δικό σου χαλί να μην έχει σχέση με κάμερες, προβολείς και πολλούς παπαράτσι αλλά σίγουρα μπορεί να κλέψει όλες τις εντυπώσεις... μέχρι και το Όσκαρ! αφού αναλαμβάνει να υποστηρίξει ποικίλους ρόλους.
Pinned Image
ivillage.com
Όπως να σε ζεσταίνει από γωνιά σε γωνιά... αλλά και όταν τοποθετείται μόνο γύρω απ'τη τραπεζαρία ή το δωμάτιο σου... να μπορεί να σου προσφέρει αυτό που ζητάς.
Pinned Image
realsimple.com
ακόμα πιο "ζεστό" όμως θα είναι σίγουρα μπροστά απ'το τζάκι σου..
Pinned Image
mikascrap.typepad.com
Όσο για την ερμηνεία "χαλί στο τοίχο", αν βρεις το ιδανικό κομμάτι, μπορεί να είναι υπέροχη! 
Χαλιά από τη Rug-Maker
homeguide.gr
Η υπομονή σου βρίσκεται στο "πικ" της; Τότε μπορεί να παίξει εξίσου έναν σπουδαίο ρόλο... δοκιμάζοντας την παρακάτω ιδέα, στο αναλυτικό βίντεο εδώ
Pinned Image
ή εδώ...
Pinned Image

Pinned Image
κοινώς... αν έχεις φαντασία μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς μέσα στο χώρο σου όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα, χωρίς να περιοριστείς σε ένα μονόχρωμο χαλί..
Pinned Image
thedecorista.tumblr.com
Μια άλλη ιδέα που βρίσκω πολλή έξυπνη είναι να τοποθετήσεις στην είσοδο του σπιτιού σου αυτά τα μικρά στρογγυλά χαλάκια, γλυτώνοντας έτσι ο,τι μπορεί να έχουν τα παπούτσια των παιδιών ή των καλεσμένων σου... πριν περάσουν στο καθιστικό.
Pinned Image
pinterest.com
Μια ιδέα που έχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορές για να καθαρίζω τα χαλιά, χωρίς να πάθουν τίποτα και να αντέξουν όλη τη χρονιά είναι το πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι.
Pinned Image
Αν θες να καθαρίσεις έναν επίμονο λεκέ, δοκίμασε ξίδι και για να μη μυρίσει, ρίξε λίγα έλαια απ΄τα αγαπημένα σου αρώματα. Αν όμως απλώς θες να ανανεώσεις τη μυρωδιά του φτιάξε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και πάλι έλαια. Θα είναι σαν να τα έχεις μόλις αγοράσει!

για τέλος, άφησα ένα διασκεδαστικό χαλάκι μόνο για τα παιδιά σου...
(θα το βρεις εδώ)
Έξυπνο παιδικό χαλί Miles από τη Balouga

8 σχόλια:

butterfly art είπε...

Τί ωραία χαλιά...!
Φιλάκια!!!

Claire είπε...

ποπο είναι φοβερά!! ειδικά εκείνο το πολύχρωμο μπροστά στο τζάκι είναι όλα τα λεφτά!!!Thanks for sharing! φιλιά!:)

tzeni xr. είπε...

Πω πω τι ωραια που τα εγραψες και τι ωραιες εικονες με χαλια! Πολυ πρωτοτυπα βρηκα τα στρογγυλα χαλακια στην εισοδο του σπιτιου και το χαλακι στο παιδικο δωματιο. Καθως και πολυ χρησιμο ειναι το πατακι που μπορουμε να φτιαξουμε μονοι μας...

χρυσάνθη είπε...

Εχω τρέλα με τα χαλιά!!Το σπίτι δείχνει πολύ όμορφ και ζεστό με ένα χαλί που βρίσκεται σε αρμονία με τον όλο διάκοσμο!!!
Το στρογγυλό πράσινο είναι της επιλογής μου!!!Φιλάκια

Lyriel Bee είπε...

Φανταστικό !!! Α ρε γαμώτο μόλις προχθές πέταξε μια παλιά πετσέτα, δεν το ήξερα να την κρατήσω. Την υπομονή την έχω, θα το κάνω, είναι φοβερή ιδέα!! και δε μου λες, στο τέλος που λες μαγειρική σόδα μαζί με έλαια, πως το εννοείς?
Να ρίξω λαδάκι μέσα στη σκόνη (σκόνη είναι η μαγειρικής) ? πες μου γιατι με ενδιαφέρει πολύ, έχω μοκέτα στο σπίτι εδώ απο άκρη σε άκρη και θέλω να μοσχομυρίσει :))
Φιλιά φίλη μου ***

KaPaworld είπε...

Τρομερή η ιδέα του να φτιάξεις δικό σου χαλί...είδα τις εικόνες και με έβαλες σε σκέψεις κορίτσι...κι όταν εγώ μπαίνω σε σκέψεις το αγόρι βρίσκει μπελά...χε χε.Καλημέρα...

myStickland είπε...

@ Lyriel: η μαγειρική σόδα είναι η κλασσική που βάζουμε στο φαγητό.Μπορείς να ρίξεις το λαδάκι μέσα στη σόδα, αφού το δοκιμάσεις σε μια άκρη πρώτα, για να δείς οτι δεν ξεβάφει και αφού είναι καθαρά τα χαλιά σου..Χρησιμοποιήσε μια βούρτσα σκληρή για να το απλώσεις στο χαλί.Ενα άλλο κόλπο που διάβασα σε ενα άλλο blog (reinegr.blogspot.com) και λέω να το εφαρμόσω , είναι να ρίξεις δυο περίπου δόσεις απο τη βανίλια που χρησιμοποιούμε στα γλυκά σε ενα μέρος και μετά να την μαζέψουμε με την ηλεκτρική σκούπα..Θα μυρίσει όλος ο χώρος σου ευχάριστα..Δοκίμασε και αυτό..

Κορίτσια, ας σηκώσουμε τα μανίκια και ας φτιάξουμε τις δικές μας δημιουργίες...καλή επιτυχία..!!

Lyriel Bee είπε...

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου !! το άλλο με τη βανίλια το έκανα με κανέλα καταλάθος που είχε πέσει κάτω όλο το βαζάκι και έσπασε. μετά το σκούπισα με την ηλεκτρική και μύρισε όλο το σπίτι πράγματι !! :)

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments