Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

bookworm..ου εσυ!!

Λίγο πριν έρθουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθείς και όλα αυτά τα υπέροχα βιβλία που έχεις στοιβαγμένα στη βιβλιοθήκη σου και περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για μια θέση στη καρδιά σου και στην καθημερινότητά σου..

.Σίγουρα,θα βρείς λίγο χρόνο να ασχοληθείς με τον ''καλλωπισμό'' τους και τη συντήρησή τους, τώρα που θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ''ξεσκονίσεις''τις γνώσεις σου και να συνεχίσεις την ανάγνωση εκείνων των βιβλίων που έμειναν λίγο πίσω μιας και μετά το καλοκαίρι οι υποχρεώσεις σου, άρχισαν να τρέχουν με ''ιλιγγιώδη'' ταχύτητα..

Αγαπημένη μου συνήθεια . τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα είναι να διαβάζω δίπλα στο αναμμένο τζάκι, παρέα με το φωταγωγημένο δεντράκι μου..Αυτές οι στιγμές είναι αποκλειστικά αφιερωμένες σε εμένα και το ..πάθος μου!!

Τι θα έλεγες να κάνουμε ενα mini lifting στα αγαπημένα παρεάκια μας και να δώσουμε το ''καλό παράδειγμα''και στα παιδιά μας,χαρίζοντας τους αγαπημένα βιβλία??
Αν έχεις πολλά βιβλία και βαρέθηκες τα εξώφυλλα τους..τότε sssh..ου έχω ιδέα : γιατί δεν τα ντύνεις με ..ταπετσαρία?? ναι καλά διάβασες..
Μπορείς να προμηθευτείς και να φτιάξεις τη δική σου προσωπική βιβλιοθήκη!!
Απο τη μια θέλεις ενα ξεχωριστό στυλ στο τραπέζι σου,απο την άλλη θέλεις να θυμάσαι πάντα εκείνη τη σελίδα που σε μάγεψε στο αγαπημένο σου βιβλίο..
Ωραία λοιπόν.Πάρε απλά διαφανή σουπλά και κόλλησε ανάμεσά τους ,τις αγαπημένες σου σελίδες..
(και για τα πιτσιρίκια σου,τι πιο όμορφο να έχουν το δικό τους σουπλά ,στολισμένο με το λατρεμένο τους παραμύθι?)
Τι θα έλεγες αν τα βιβλία σου είχαν το δικό τους προσωπικό άρωμα,που τα χαρακτηρίζει?
Βάλε στις σελίδες τους,ενα αρωματικό φύλλο ,που χρησιμοποιούμε στο στεγνωτήριο..μμμμ!!
what a smell!!
Τα μεγάλα βότσαλα,που μάζευες με μανία όλο το καλοκαίρι,θα μπορούσαν να στηρίξουν άνετα τα βιβλία σου..
....ή θα μπορούσαν να κάνουν παρέα με τα κοχύλια σε ενα βάζο..
(όπως κατάλαβες,τίποτα δεν πάει χαμένο!)





8 σχόλια:

Elena είπε...

Υπέροχες ιδέες!!! Δηλώνω και εγώ βιβλιοφάγος!!!!
Καλό Σ.Κ ΧΧΧ
http://elenasfinds.blogspot.com/

το χειρότεχνο είπε...

πολυ ωραιες ιδεες!!!

Ioanna G είπε...

Αγαπάω τα βιβλία μου και μου έχει λείψει πολύ να διαβάζω το χειμώνα δίπλα στο τζάκι! Τέλειες οι ιδέες που μας έδωσες, ειδικά αυτή με τα αρωματικά χαρτάκια! Είναι πολύ όμορφο να συνδέεις ένα άρωμα με μια ιστορία...

νερίνα ღ είπε...

λΟΙΠΌΝ ΣΉΜΕΡΑ ΣΤΌΛΙΣΑ ΔΕΝΤΡΆΚΙΙΙ ΚΑΙ ΚΑΘΌΜΟΥΝ ΔΊΠΛΑ ΑΠΌ ΤΟ ΤΖΆΚΙ ΌΣΟ ΔΙΆΒΑΖΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ... ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ Κ ΜΥΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΙ ! ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΟΥ ...

ΠΟΛΎ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ..ΦΙΛΙΑ νερίνα ღ

KaPaworld είπε...

Αχ ...τι όμορφη ήρεμη ανάρτηση....Λατρεύω τα βιβλία.τα λατρεύω.Η περιγραφή σου στο τζάκι με το βιβλιαράκι στα χέρια....μαγεία!!! όσο για το ντύσιμο του εξώφυλλου....μμμμ με βάζεις σε σκέψεις.Δεν θέλω να σκεπάσω τις "πληγές " τους....Είναι οι μνήμες του!!! Τα όμορφα διακοσμητικά στηρίγματα τα λατρεύω... Όμορφες εικόνες διάλεξες πάλι μας ταξίδεψες!! Ευχαριστώ για τις ευχές γλυκιά μου!!!! Πάντα με συγκινούν τα λόγια σου...σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον...

Lyriel Bee είπε...

Γειά σου φιλενάδα !!!
Μου έδωσες και πάλι καταπληκτικές ιδέες !
Το βιβλίο το αγαπώ κι εγώ πάρα πολύ, η μυρωδιά του είναι σίγουρα ένας απο τους λόγους. Τα μαντηλάκια για το στεγνωτήριο είναι μια φανταστική ιδέα !!!
Έπειτα, επειδή δεν έχω ακόμα ραφάκια να τα βάλω
[είμαι σχετικά καινούρια ακόμα στο σπίτι], μου φαίνεται πως θα πάω να πάρω μερικά σαν αυτά της φωτογραφίας και θα τα διακοσμήσω κάπως έτσι όπως το βλέπω ;))
Σ' ευχαριστώ πολύ για την έμπνευση
να έχεις ένα όμορφο υπόλοιπο σαββατοκύριακου **

Litsa είπε...

Αχ έχεις δίκιο. Και το δικό μου βιβλίο, το οποίο ξεκίνησα το καλοκαίρι, είναι ακόμη στο κομοδίνο μου και περιμένει... Πρέπει να το ξαναπιάσω!
Όσο για τις στιγμές δίπλα στο τζάκι... ε δεν έχω λόγια!
Καλή Κυριακή κοριτσάκι!

Claire D. T είπε...

Όμορφη ανάρτηση για ακόμα μια φορά :) Απίθανες ιδέες μπορώ να πω!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments