Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

it's christmas time..baby!!!

Απο παιδί, μέτραγα μια μια τις μέρες, απο την αρχή της σχολικής χρονιάς, για τα Χριστούγεννα..Όχι μόνο γιατί θα έπαιρνα ''άδεια''απο το σχολείο και τις μαθητικές υποχρεώσεις, αλλά θα μπορούσα και εγω να συμμετάσχω στις γιορτινές προετοιμασίες..κουλουράκια, στολισμό του παραδοσιακού δέντρου,δώρα δώρα και άλλα δώρα..

Δεν ζητούσα πολλά απο τον Άγιο Βασίλη..συνήθως βιβλία, μια κούκλα που της χτένιζες τα μαλλιά ή που μιλούσε και τραγουδούσε..Τον καιρό που ήμουν εγω παιδί, μου αρκούσε ενα συμβολικό δώρο και ότι και αν έβλεπα το επόμενο πρωί κάτω απο το δέντρο, έφτανε, για να ήμουν το πιο ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο..

Τα χρόνια πέρασαν και τα δικά μου γράμματα στον Άγιο, ολοένα και λιγόστευαν...μα και αυτός ποτέ δεν μου έγραψε μια λέξη..πόσες παραμονές, θυμάμαι,προσπαθούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά, μπας και τον πετύχω, μπας και είμαι η πρώτη απο τις φίλες μου , που θα του τραβούσα την γενειάδα..αλλά δυστηχώς..η νύχτα εκείνη ήταν ατελείωτη και εγω παραδινόμουν στα χέρια του Μορφέα, πριν το ρολόι χτυπήσει δώδεκα φορές..

'Ωσπου το κοριτσάκι εκείνο μεγάλωσε και έπαψε να πιστεύει στον Άγιο..''Τα δώρα τα φέρνουν οι γονείς..''μου σφύριξε ανέμελα μια φίλη μου..και εγω έκανα μέρες να της μιλήσω γιατί μου γκρέμισε το όνειρο..''Τι πάει να πει δεν υπάρχει?''
Τα χρόνια πέρασαν σαν νεράκι..και ήρθε η δικιά μου στιγμή να κάνω οικογένεια..Κάθε χρόνο , απο την αρχή της σχολικής χρονιάς, μετράω τις μέρες για να έρθουν τα Χριστούγεννα..Μαζί με τα παιδιά, στολίζουμε το σπίτι και τραγουδάμε παραδοσιακά, γιορτινά, τραγούδια..Βάζουμε γιρλάντες, καμπανούλες, λαμπάκια και φυσικά τις κάλτσες μας στο τζάκι..

Το σπίτι μυρίζει κανέλα και βανίλια απο τα αμέτρητα αρωματικά κεριά, που καίνε νύχτα μέρα..Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες..κάνουν ηλιοθεραπεία πάνω στο μεγάλο τραπέζι του σαλονιού και μας γαργαλάνε τη μύτη με το μεθυστικό τους άρωμα.. 

Τα γράμματα όλων μας φιγουράρουν κάτω απο το δέντρο,τελικά όλοι έχουμε μια wish list έτοιμη για τον Άγιο..και όλοι περιμένουμε να μας φέρει αυτό που ζητήσαμε, ε.. και κάτι παραπάνω..

Το δέντρο μας είναι το πιο ψηλό..στέκει καμαρωτό και χαρούμενο στη γωνιά του, στολισμένο με ότι μας αρέσει και μας έχει εμπνεύσει..
...τη μια χρονιά, βάζουμε αρκουδάκια, την άλλη καρτούλες που τις έχουν φτιάξει τα παιδιά,την άλλη παιδικά ξύλινα παιχνίδια...

...φέτος λέω να φτιάξω τα μπισκοτάκια που είδα στη φίλη μου φραουλίτσα και να στολίσω με αυτά το δέντρο μου..

Τα Χριστούγεννα αγαπάνε τις υπερβολές, τις δημιουργίες και την καλή διάθεση..Μπορείς άνετα να ''εκτεθείς''λιγάκι παραπάνω και να αφήσεις την φαντασία σου να πάρει τα ηνία.

.Βάλε όλη την οικογένεια στο παιχνίδι..Δώσε στα πιτσιρίκια, μαρκαδόρους, χαρτί γκοφρέ, χαρτόνια και άφησέ τα να σε εκπλήξουν με τη δημιουργικότητα τους..

Βάλε χριστουγεννιάτικη μουσική , φτιάξε ενα αρωματικό τσάι και καθίστε όλοι μαζι δίπλα στο τζάκι διαβάζοντας  χριστουγεννιάτικες ιστορίες..

Άφησε το πνεύμα των Χριστουγέννων ,να φωλιάσει στην καρδιά σου και να πασπαλίσει με χρυσόσκονη τα όνειρά σου..Και που ξέρεις..αυτά τα Χριστούγεννα, ίσως συναντήσεις και τον Άγιο Βασίλη..
και ίσως να είσαι η πρώτη απο τις φίλες σου που θα του τραβήξεις τη γενειάδα...του το χρωστάς άλλωστε...απο τότε..
..θυμάσαι?
Καλά Χριστούγεννα....

12 σχόλια:

ChristinaD είπε...

Καλά Χριστούγεννα!!τι ρομαντική ανάρτηση!!Ήδη εδώ και καιρό μιλάω στην κόρη μου για τον Άη Βασίλη!! ότι μπορεί να καταλάβει ένα κοριτσάκι που δεν είναι καλά καλά ούτε 3 ετών. Θα προσπαθήσω όμως να του τραβήξω την γενειάδα φέτος!!δεν θα μου ξεφύγει!!χιχι

Claire D. T είπε...

Υπέροχη δημοσίευση!! Εμένα από πολύ μικρή μου είχαν πει την αλήθεια οπότε έκανα την καλή κατευθείαν στους γονείς μου για να πάρω καλό δώρο.. χιχιχ! Τώρα που μεγάλωσα λιγάκι άρχισα να κάνω και εγώ δωράκια στην μαμά μου και στους φίλους μου :)

Φιλάκια Πολλά

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Μου θύμισες πολύ ωραίες παιδικές αναμνήσεις! Καλά Χριστούγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Αχ, τέλεια για άλλη μια φορά!!!Μας θύμισες υπέροχες αναμνήσεις παιδικών και ανέμελων χρόνων,που το μόνο που μας ένοιαζε ήταν πότε θα έρθει ο Αη-Βασίλης!!!!Ήδη το σπίτι μας, μπήκε στο ρυθμό των Xριστουγέννων......καλή σου εβδομάδα,γλυκιά μου

tzeni xr. είπε...

Καλα χριστουγεννα!!! Τι ομορφες που ειναι οι παιδικες μας αναμνησεις! Μακαρι να δημιουργησουμε και στα παιδια μας τετοιες!!
Οσο για το μπισκοτενιο φετινο δεντρακι σου θα ειναι μια γλυκα!

Elena είπε...

Μου μύρισαν Χριστούγεννα!!!!ΧΧΧΧ

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Τι τέλεια ανάρτηση!!! Μας έβαλες στο χριστουγεννιάτικο κλίμα!! Καλή εβδομάδα!!

KaPaworld είπε...

Υπέροχα λογάκια γλυκιά μου!!! Εγώ δεν θυμάμαι να πιστεύω στον Άγιο παρά μόνο όταν έγινα μαμά....Κάθε χρόνο πια έρχεται στο σπίτι μας που είναι φορτωμένα από την υπερβολή των ημερών!!!! Αχ τα λατρεύω τα Χριστούγεννα....Είναι τόσο τρυφερή αυτή σου η ανάρτηση, τόσο ρομαντική!!!!

Litsa είπε...

Τι όμορφες περιγραφές... τα κεριά, τα αρώματα, το ψηλό σας δέντρο και τα γράμματα να φιγουράρουν από κάτω! Μακάρι να τα λάβει ο Άγιος και να φέρει έστω και ένα από όόόλα!!
Όσο για τα μπισκοτάκια, ετοιμάζω κι άλλα, ελπίζω μόνο να μου πετύχουν! Από αύριο βάζω μπρος!
Και φυσικά σ' ευχαριστώ... ξέρεις εσύ! Σε φιλώ

Owl Mommy Βέρα είπε...

Τι όμορφες εικόνες μας θύμισες! Τα Χριστούγεννα είναι για να είμαστε όλοι παιδιά..
Καλές γιορτές να έχουμε!

Lyriel Bee είπε...

Αυτόν τον gingerbread man μέσα στον καφέ, θα τον αρπάξω και θα του δαγκώσω τα πόδια !!!

Ioanna G είπε...

Τι όμορφο ποστ!! Συμφωνώ σε όλα και να σου πω κάτι; Τώρα που τα χρήματα δεν περισσεύουν είναι ευκαιρία να επιστρέψουμε στα μικρά, συμβολικά και με πολλη αγάπη δωράκια. Και χειροποίητα ακόμα καλύτερα!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments