Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

satsuma..candles!


To χειμώνα, τα κεριά έχουν τη τιμητική τους..Μόλις σουρουπώσει, ανάβουν όλα μαζί και χαρίζουν ζεστασιά σε όλο το χώρο..Τί θα έλεγες, το επόμενο κερί σου να ήταν ενα satsuma orange?
Βρήκα λοιπόν και σου παρουσιάζω μια ιδέα απο εδω και ομολογώ οτι ενθουσιάστηκα,με την απλότητα και τη μοναδικότητα της!!
Ήξερες οτι satsuma oranges,λέγονται τα γνωστά σε όλους μας, μανταρίνια?Λοιπόν, θα χρειαστείς μερικά απο αυτά , λάδι, ενα κοφτερό μαχαίρι, κουτάλι και φυσικά σπίρτα..
'Οπως βλέπεις και στις εικόνες η διαδικασία είναι πανεύκολη.Κόβεις λίγο την άκρη του μανταρινιού, κυκλικά,(όχι απο τη μεριά που υπάρχει το κοτσάνι) και με ενα κουτάλι, πολύ προσεχτικά βγάζεις τη ψίχα του.

Το κοτσάνι του, θα παίξει το ρόλο του φυτιλιού γιαυτό πρόσεξε, να παραμείνει ακέραιο.Σιγουρέψου να είναι όσο στεγνό γίνεται, γιατί δεν θα ανάψει διαφορετικά και ρίξε προσεχτικά λάδι στη κοιλότητα που έχει δημιουργηθεί..
Λίγο πριν το ανάψεις, βάλε λίγο λαδάκι και στο ''φυτίλι'' και..άναψέ το!!
Εγω έφτιαξα αρκετά handmade satsuma candles,και τα τοποθέτησα σε μια μεγάλη πιατέλα.Είναι βασικό να το κάνεις αυτό γιατί μετά απο μερικά λεπτά ζεσταίνονται αρκετά!Έχε το νου σου να προσθέτεις λάδι όποτε χρειάζεται και να είσαι σίγουρη οτι το φως και η μυρωδιά τους, θα σου μείνουν αξέχαστα!!
(photos and idea from:''honestlywtf.com'')

16 σχόλια:

Λαμπρινή είπε...

Καλημέρα!Τι μου θύμισες μ'αυτά τα μανταρινοκεράκια...Τα έφτιαχνε η μαμά μου πολύ συχνά στο σπίτι και προσπαθούσαμε όλα τα μικρά(4 αδέλφια είμαστε!!)να φτιάξουμε κι εμείς!Βλέπεις δεν είχαν τότε την πολυτέλεια,όπως εμείς τώρα,να έχουν κεριά σε διάφορα χρώματα κι αρώματα...Όμως αυτό το άρωμα του μανταρινιού και η μαγεία που σου δίνει όταν το ανάβεις και κλείνεις τα φώτα...είναι πραγματικά υπέροχο!Ίσως φταίει και η ανάμνηση μου που το κάνει πιο ιδιαίτερο...απορώ πως το είχα ξεχάσει!Σ'ευχαριστώ που μου το θύμισες και θα ξαναφτιάξω,αυτή τη φορά με τα δικά μου παιδιά!Σε φιλώ!

myStickland είπε...

Λαμπρινή μου,καλημέρα!Εγω ομολογώ οτι δεν τα είχα ξαναδεί και ενθουσιάστηκα!Τελικά τα πιο όμορφα πραγματάκια κρύβονται στα απλά και καθημερινά μας!!
σε φιλώ και σου εύχομαι καλό σ/κ!!

Unknown είπε...

Πολύ ομορφη ιδέα! Μου αρεσει πολυ το αρωμα του μανταρινιου, ειδικά τον χειμώνα και σιγουρα θα το δοκιμάσω! x

Marie είπε...

Ωωωω!!! Πολύ ωραία!!!

Ανώνυμος είπε...

Anarotiemai pos steketai to kotsani sti mesh kai den peftei... Mporeis anti gia auto na baleis mia odontoglifida? H 8a kaei polu grigora?? Anyway 8a to dokimaso kai 8a do... Eyxaristoume gia to tip!

myStickland είπε...

αυτό αναρωτιόμουν πριν το δοκιμάσω.Αλλά θα διαλέξεις ενα μανταρίνι που θα έχει κοτσάνι μεγάλο-ξέρεις με φύλλα-.Θα το καθαρίσεις πολυ προσεχτικά για να μην το βγάλεις άθελά σου και θα σιγουρευτείς οτι είναι στεγνό γιατί δεν ανάβει διαφορετικά.'Οσον αφορά το λαδάκι,θα βάλεις λίγο στην αρχή και μετά θα προσθέτεις..είναι πολύ εύκολο!!

Μαρία είπε...

Όντως η μυρωδιά των μανταρινιών είναι φανταστική..όμορφη ιδέα..καλό σαββατοκύριακο

fish eye είπε...

πολυ ομορφη, ανεξοδη και μυρωδατη ιδεα.. μπραβο !

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο και πρωτότυπο κεράκι!!Και μ'αρέσει πολύ η μυρωδιά από μανταρίνι....θα το δοκιμάσουμε και εμείς!Καλό σ/κ,πολλά φιλιά

Βίκυ είπε...

Υπέροχη ιδέα!Σπεύδω να το φτιάξω!Καλό Σ/Κ!

KaPaworld είπε...

Τι φανταστική ιδέα...ζηλεύω, θα το κάνω κι εγώ!!!

Litsa είπε...

Ναι ναι το έχω ξαναδεί! Μάλιστα χθες το συζητούσαμε με τον Ανδρέα. Θέλω να το δοκιμάσω... για να δούμε!
Φιλιά και καλό ΣΚ

Claire D. T είπε...

Τι υπέροχη ιδέα :) Ειλικρινά ένας από τους λόγους που διαβάζω το blog σου είναι γιατί μας παρουσιάζεις τέτοιες όμορφες, γλυκιές, ρομαντικές, χρήσιμες (και πολλά άλλα) ιδέες!!

Πολλά φιλάκια

kot-itsa είπε...

teleia idea!ennoeitai pws 8a to dokimasw!

Kiki Aposeki είπε...

Καλημέρα!!! Τι τρομερή ιδέα είναι αυτή παιδί μου!!! Καθαρίζω ήδη μανταρινάκια!!!! Σε φιλώ! Καλή Κυριακή!!!

Βάσω είπε...

ααααααααα τι ωραία ιδεα!!!!! !!! μου αρέσει να σου πω θα το κάνω και εγώ!!χιχι!!

καλά να περνάς!!!φιλια!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments