Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

μάτι..γαρίδα!!

Η μέρα που όλα τα νηστίσιμα και πεντανόστιμα πιάτα έχουν τη τιμητική τους,φτάνει..Μαζί με το πέταγμα του χαρταετού,οι λαγάνες,οι ταραμοκεφτέδες και τα κάθε λογής μεζεδάκια,θα γαργαλίσουν τον ουρανίσκο μας και η μυρωδιά του ούζου,θα θυμίσει Ελλάδα.
Με αφορμή λοιπόν τη Καθαρά Δευτέρα,θέλω να  σου προτείνω να φτιάξεις ενα απο τα αγαπημένα μου πιάτα,.αλλά και όλης της παρέας.Γαρίδες σαγανάκι,λοιπόν!
Τα υλικά είναι απλά: θα χρειαστείς γαρίδες,τριμμένο κρεμμυδάκι,χυμό ντομάτας,ούζο,λίγο ταμπάσκο,αλάτι και πιπέρι.Θα σωτάρεις το κρεμμυδάκι και τις γαρίδες που έχεις καθαρίσει και πλύνει καλά, σε λάδι και αφού τις έχεις αφήσει για 3-4 λεπτά,θα τις ''σβήσεις'' με ούζο.Θα ρίξεις το χυμό ντομάτας,το ταμπάσκο,αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη,θα προσθέσεις νεράκι και θα βράσεις για λίγο εώς ότου μαλακώσουν οι γαρίδες.Όταν ετοιμαστούν,μπορείς να τις βάλεις πάνω απο βρασμένα μακαρόνια,πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές.

(μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και να βράσουν μαζί ή να αντικαταστήσεις τις γαρίδες, με καραβίδες.Η απόλαυση είναι η ίδια!)
photos from weheartit

2 σχόλια:

Y είπε...

mmmmmmmmmmmmmmm nostimo pou fainetai!!!!!!!!!!

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

Μόλις ξελιγώθηκα από την πείνα....

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments