Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

8 Μαρτίου:Ημέρα της γυναίκας..

8 Μαρτίου 1857...μια ομάδα απο εργάτριες κλωστουφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, έκαναν μια διαδήλωση,ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Απο τότε μέχρι σήμερα,δεν περνάει ούτε ενα 24ωρο που να μην αγωνιζόμαστε,για τα απλά,καθημερινά μας.Δεν περνάει ούτε ενα 24ωρο που η γυναικεία παρουσία μας, να μην κατακτά ολοένα και περισσότερες σημαντικές ''θέσεις'',στην εργασία,στη γνώση και στη κοινωνική προσφορά.
Γυναίκα,σύντροφος,μητέρα,φίλη,είναι μερικοί απο τους ρόλους που καλείσαι να φέρεις εις πέρας καθημερινά.Ωστόσο,ακούμε και διαβάζουμε για όλες εκείνες τις φορές που κάποια απο εμάς έπεσε θύμα βίας,κακοποίησης(λεκτικής,σωματικής,σεξουαλικής φύσεως).Πολλές απο εμάς,είναι σύγχρονες ''σκλάβες''σωματεμπόρων και trafficking.H Unicef,έχει αναφέρει οτι στο Πακιστάν κάθε χρόνο υπάρχουν 1000 εγκλήματα τιμής,ενω στην Ινδία,25.000 γυναίκες δολοφονούνται ετησίως ή παραμορφώνονται για οικονομικές διαφορές των οικογενειών.
Ας είναι η σημερινή ημέρα,η αφετηρία της κατάργησης των διακρίσεων,της βίας και της εκμετάλλευσης κατά των γυναικών.Μακάρι οι αγώνες για την απόκτηση της πλήρους ισότητας,να αποδώσουν!
Ακόμα και αν χρειαζόμαστε την 8η Μαρτίου,για να μας υπενθυμίζει αυτή μας την ανάγκη!!
Χρόνια μας πολλά!!

9 σχόλια:

ChristinaD είπε...

θα συμπληρώσω με κάτι που βρήκα στο ίντερνετ μόλις..."Όλες οι Γυναίκες αξίζουν μία μιμόζα, το κίτρινο λουλούδι που επέλεξαν το '46 οι Ιταλίδες φεμινίστριες, όχι μόνο γιατί ανθίζει τον Μάρτιο, αλλά γιατί το χρώμα του (καμία σχέση με την έννοια του «μίσους») συμβολίζει το πέρασμα από τον θάνατο, ως την αναγέννηση μιας νέας ζωής..."
Καλησπέρα.

myStickland είπε...

υπέροχο..ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!!
φιλάκια!!

myworld είπε...

προς ολες αυτες που λενε η μια χρονια πολλα στον τοιχο της αλλης σημερα η γιορτη αυτη για μενα δεν ταιριαζει ουτε σε μενα ουτε σε ολες αυτες τις χαζογκομενες που τετοιες μερες ξυπναει το φεμινιστικο τους αισθημα και βγαινουν και ξοδευουν του κοσμου τα λεφτα για πρωτο τραπεζι πιστα, για ρουχα κλπ..αυτη η μερα ταιριαζει σε ολες τις γυναικες που κανουν εναν προσωπικο αγωνα...γυναικες που μεγαλωνουν μονες τους τα παιδια τους...γυναικες που κακοποιουνται απο τους αντρες τους και δεν εχουν την δυναμη να μιλησουν....γυναικες που αντιμετωπιζουν τα ψυχολογικα τους....τα σοβαρα ψυχολογικα τους και γυναικες που παλαιοτερα καταφεραν να αξιωσουν το φυλο μας για να βλεπεις σημερα να το παιζουν φεμινιστριες ενα ματσο βλαμμενα που η μονη τους ενασχοληση ειναι το τι χρωμα θα βαψουν το νυχι....ενα ματσο βλαμμενα που πιστευουν οτι φεμινιστριες πρεπει να ειναι για να δειξουν στα αγορια ΠΟΣΟ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ...ας το αποδειξουν πρωτα στον εαυτο τους :) χρονια πολλα λοιπον προς ολες αυτες τις γυναικες που προανεφερα... παντως κυρια μπραβο...εχει βγει και τραγουδι γι αυτες τις γυναικες...

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ, ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.....ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ....

myStickland είπε...

καλή μου δεν νομίζω να βρεις κάποια που να μη συμφωνεί σε αυτά που είπες, όμως σκέψου πως ακόμα και σήμερα είναι μια γιορτή έπειτα από μια νίκη.. προσωπική της καθεμίας. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε ποιος θα χαρεί και με τι... ο καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά τις καταστάσεις γύρω μας.
Ας μην αδικούμε μια γυναίκα που έπειτα από μια κουραστική ημέρα θέλει να βρει χαρά με ένα ποτό με αφορμή αυτή τη γιορτή ή μια άλλη που για να ξεχαστεί από τα προβλήματα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε μοβ, ροζ ή καφέ μανό..

*πάντα πίσω από κάτι φαινομενικά υπερβολικό βρίσκεται μια καλή απάντηση!

Καλό σου βράδυ!

myStickland είπε...

χρόνια ευτυχισμένα, δημιουργικά Έφη μου :)

Litsa είπε...

Όταν ήμουν Ιταλία μου είχαν χαρίσει κι εμένα μια υπέροχη μιμόζα...
Χρόνια πολλά κορίτσι!

KaPaworld είπε...

Μια υπέροχη ανάρτηση...είναι συγκινητικό να είσαι γυναίκα!! Μόνο μια γυναίκα ξέρει τι σημαίνει αυτό!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments