Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

re-blog 5#...

"Και ποιος σας είπε ότι είναι υποχρεωτικό επειδή σ’ αγαπάνε να αγαπάς και σύ; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται υποχρεωτικά αμοιβαία."

Ένας άνθρωπος, που έχω διαβάσει αρκετά κείμενά του, με συνεπήρε με ένα ακόμα. Ο Μάνος Αντόναρος στο site της γυναίκας του, "είμαι μαμά" έγραψε ένα κείμενο με τίτλο "Φυλακή".
"....χίλιες φορές μόνος για 100 χρόνια σε ένα ανήλιο δωμάτιο, πάρα 5 χρόνια παρέα με κάποια –που δεν θέλω- σε ένα ηλιόλουστο διαμέρισμα.."
1738_069d_420_large 
πόσες φορές δεν έφερες στο νου σου, ιστορίες που σου διηγήθηκαν για αγάπες που τελικά δεν ήταν όπως φαίνονταν... που δεν μάζευε ο ένας το πόνο του άλλου και δεν μοιράζονταν το ίδιο χαμόγελο. Μερικές φορές, τη στιγμή που μια φίλη μου μιλούσε για το προσωπικό της "δράμα" πότε με προβληματισμό και πόνο και πότε με αγανάκτηση, φανταζόμουν την αγάπη να βγάζει για λίγο τις πολύχρωμες "παντόφλες" της, για να ανακουφίσει τα μουδιασμένα πόδια της στο τζάκι... και έπειτα, αφού πρώτα τις άρπαζε κρυφά, να τις οδηγεί η "συνήθεια".
Tumblr_lusqoorbus1qmvz3go1_500_large 
Για κάποιους καταφέρνει να "στηριχθεί" ξανά και μάλιστα καλύτερα. Για άλλους ψάχνει να βολευτεί σε καινούριες παντόφλες..
"...Ποτέ μα ποτέ δεν με ακούμπησε και ο εγκέφαλος μου έστω και στιγμιαία να ούρλιαξε: «ΜΗΗΗΗΗ!» Ποτέ μα ποτέ δεν μου παραπονέθηκε ότι έχει πονοκέφαλο και να μην ένιωσα πονοκέφαλο."
Είναι όμορφο να αγαπάς με την ίδια δύναμη που αγαπιέσαι... και να γνωρίζεις ότι είσαι δυνατή να κάνεις το επόμενο βήμα... είτε μαζί, ή μόνη!
"Η ζωή είναι ένα παράθυρο με θέα. Τι νόημα έχει να είναι κλειστα τα πατζούρια;"


υγ1: αξίζει να διαβάσεις το συγκεκριμένο κείμενο του Μάνου...
υγ2: αν θες να δεις τα προηγούμενα "re-blog" συγκεντρωμένα, πάτησε στην εν λόγω ετικέτα (που βρίσκεται στο τέλος κάθε ανάρτησης, δίπλα στα σχόλια)

4 σχόλια:

Georgina είπε...

Στο συγκεκριμένο κείμενο ο αγαπητός Μάνος δεν αναφέρει ξεκάθαρα αν η Μαρίνα εκείνη, τον αγαπούσε! Μήπως κι αυτή βαριότανε αφόρητα? Εμένα μου έτυχε κάτι παρόμοιο αλλά τα αισθήματα ήταν αμοιβαία! Μείναμε μαζί και πλήτταμε του θανατά για 2 χρόνια! Κι εγώ κι εκείνος! Αφού όταν χωρίσαμε είπα "έχω κατάθλιψη" και όχι "πως θα το ξεπεράσω!" Καταλαβαίνεις βέβαια την ειδοποιό διαφορά! Φιλιά φιλενάδα!

myStickland είπε...

ίσως και να βαριόταν.
Σημασία όμως έχει να βρεις τη δύναμη να το παραδεχτείς...

τα φιλιά μου!!!!!

Litsa είπε...

Α θα μπω να διαβάσω το κείμενο κι εγώ!!
Τα φιλιά μου κορίτσι

tzeni xr. είπε...

Την αγάπη δεν την κάνεις παραγγελία...σου συμβαίνει ξαφνικά και τότε αλλάζουν όλα. Αν δεν αγαπιέσαι φεύγεις δεν καθεσαι ουτε λεπτο....

καλό σου βράδυ κούκλα!!!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments