Μπορείς να το πεις και "γλυκό σαν... όνειρο!" ή απλώς εκείνο που σε κάνει να μαζεύεσαι σε μια κουζίνα με παρέα, να δημιουργείτε sssh... κάτι άκρως απολαυστικό και να τρελαίνετε τους ουρανίσκους σας, που θα καρτερούν για ένα κομμάτι πάνω από τη καραμέλα...
photo: fooddaily.gr/sintagi.php?id=249 |
Για τη γέμιση πρέπει να έχεις 115 γρ βούτυρο, 150 γρ μαύρη ζάχαρη και 1κουτί ζαχαρούχο γάλα. Έτσι θα γίνει η καραμέλα, που θα σου πω αναλυτικά στη συνέχεια..
Για το γλάσσο στο τέλος, θα χρειαστείς 250 γρ κουβερτούρα και 250 γρ κρέμα γάλακτος.
Λιώνεις το βούτυρο και το ρίχνεις στο μίξερ, μέσα στα μουστοκούλουρα που πριν έχεις χτυπήσει καλά. Μετά στρώνεις στο ταψί με τη βοήθεια του πάτου ενός ποτυριού.
sssh: πρόσεξε ιδιαίτερα τις άκρες, να είναι ψηλότερες όπως στις τάρτες.
Για να φτιάξεις τη γέμιση της καραμέλας ρίξε πρώτα το βούτυρο (της γέμισης που σου ανέφερα πιο πάνω), τη ζάχαρη και μετά αφού ρίξουμε και το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ενιαίο και να δεις να αλλάζει το χρώμα. Αφού γίνει, το ρίχνεις πάνω στα μπισκότα, βάζοντας από πάνω τις φέτες απ'τις μπανάνες και τέλος το γλάσσο κουβερτούρας.
photo: fooddaily.gr/sintagi.php?id=249 |
photo: kouzinatsi.blogspot.com/2011/01/banoffee.html |
Λέμε αααν... :)
11 σχόλια:
Πω πω τι πειρασμός είναι αύτός?
Να σου πω μια παραλαγή? Ολα τα υλικά (χωρίς το γλάσο σοκολάτας) ανακατεμένα και γίνεται ένα υπέροχο παγωτό με τις μπανάνες απο πάνω.
χάρηκα που σε ανακάλυψα μόλις σήμερα.
σε φιλώ
Χρόνια πολλά φίλη μου!
Σωστά έβαλες το "αν"!Είναι υπέροχο,φαντάζομαι και δροσερό.Ευχαριστούμε για τη συνταγή.Φιλιά πολλά!
αυτη η εκδοχη ειναι οντως πανευκολη!εγω ηξερα μια που βραζεις το ζαχαρουχο κανενα 3ωρο μεχρι να γινει καραμελα...τελειο!ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω σιγουρα.
<3!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Πραγματικά φαίνεται πεντανόστιμο και λαχταριστό!!! Πειρασμός πραγματικά!! Πολύ ωραία συνταγή ευχαριστούμε!! Φιλιά!!
Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη! Το blog σου είναι υπέροχο και χαίρομαι που σε βρήκα! Ελπίζω να τα λέμε συχνά.... καλή συνέχεια, φιλιά!
και εγώ ήξερα ότι το ζαχαρούχο το βράζεις ένα 3ωρο, θα το δοκιμάσω όμως πρώτα έτσι.
πάντως σοβαρά, μπορείτε να δείτε συνταγή του Άκη; Μόνο εγώ ξεχνιέμαι και όλη την ώρα σαλιαρίζω με την τηλεόραση και κάνω σχόλια του τύπου "αγόρι μου εσύ!" και "πω πω κάτι μπράτσα, πάλι έβαλε κοντομάνικο το άτιμο" :)
Σήμερα δοκίμασα πρώτη φορά μπανόφι και τρελάθηκα! Και τώρα μου δίνεις συνταγή! Όχι, πες μου τώρα, είναι τυχαίο; χιχιχι!
Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!
me evales se peirasmoooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!na se rotiso???tin karamela vazeis eipes vouturo zaxari k zaxarouxo k apla anakateveis den to kaneis stin fotia ???etsi apla se ena mpol???se euxaristo ek ton proteron!!!!!!!!!
Τα βράζεις σε σιγανή φωτιά,μέχρι να αλλάξουν χρώμα..να πάρουν δηλαδή το χρώμα της καραμέλας..να το δοκιμάσεις,Μακρίνα.Είναι απλά τέλειο!
ax se euxaristo!!!!!!!!!!18a to dokimaso !!!!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου
i ♥ comments