Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Banana και toffee ισούται με....

 ..απόλαυση!
Μπορείς να το πεις και "γλυκό σαν... όνειρο!" ή απλώς εκείνο που σε κάνει να μαζεύεσαι σε μια κουζίνα με παρέα, να δημιουργείτε sssh... κάτι άκρως απολαυστικό και να τρελαίνετε τους ουρανίσκους σας, που θα καρτερούν για ένα κομμάτι πάνω από τη καραμέλα...

photo: fooddaily.gr/sintagi.php?id=249
Παλιότερα είχα δοκιμάσει μια άλλη εκδοχή, πιο χρονοβόρα. Φέτος είδα στο Πρωινό του Mega, τον Άρη Πετρετζίκη να κάνει Μπανόφι.. με εύκολο τρόπο και θα σου πω αμέσως τη διαδικασία:
Θα χρειαστείς για το μπισκότο 300 γρ μουστοκούλουρα σκληρά και 100 γρ βούτυρο, όπου είναι το μόνο που δεν έχουν τα μουστοκούλουρα. Αν μάλιστα έχεις αυτή τη περίοδο στο βαζάκι της κουζίνας σου, τόσο το καλύτερο.
Για τη γέμιση πρέπει να έχεις 115 γρ βούτυρο, 150 γρ μαύρη ζάχαρη και 1κουτί ζαχαρούχο γάλα. Έτσι θα γίνει η καραμέλα, που θα σου πω αναλυτικά στη συνέχεια..
Για το γλάσσο στο τέλος, θα χρειαστείς 250 γρ κουβερτούρα και 250 γρ κρέμα γάλακτος.
6694884741_533858f552_z_large
Λοιπόν, αρχίζουμε?
Λιώνεις το βούτυρο και το ρίχνεις στο μίξερ, μέσα στα μουστοκούλουρα που πριν έχεις χτυπήσει καλά. Μετά στρώνεις στο ταψί με τη βοήθεια του πάτου ενός ποτυριού.
sssh: πρόσεξε ιδιαίτερα τις άκρες, να είναι ψηλότερες όπως στις τάρτες.
Για να φτιάξεις τη γέμιση της καραμέλας ρίξε πρώτα το βούτυρο (της γέμισης που σου ανέφερα πιο πάνω), τη ζάχαρη και μετά αφού ρίξουμε και το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ενιαίο και να δεις να αλλάζει το χρώμα. Αφού γίνει, το ρίχνεις πάνω στα μπισκότα, βάζοντας από πάνω τις φέτες απ'τις μπανάνες και τέλος το γλάσσο κουβερτούρας.
photo: fooddaily.gr/sintagi.php?id=249
sssh: ρίχνουμε το βρασμένο γάλα μέσα στο μπολ με τα πολύ μικρά κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το γλάσσο.
photo: kouzinatsi.blogspot.com/2011/01/banoffee.html
Είναι έτοιμο! Ξεγέλασε το στομάχι σου για 2ώρες μέχρι να δέσει. Αν αντέξει μέχρι την άλλη μέρα, θα είναι ακόμα καλύτερο.
Λέμε αααν... :)

11 σχόλια:

maria είπε...

Πω πω τι πειρασμός είναι αύτός?
Να σου πω μια παραλαγή? Ολα τα υλικά (χωρίς το γλάσο σοκολάτας) ανακατεμένα και γίνεται ένα υπέροχο παγωτό με τις μπανάνες απο πάνω.
χάρηκα που σε ανακάλυψα μόλις σήμερα.
σε φιλώ

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Χρόνια πολλά φίλη μου!
Σωστά έβαλες το "αν"!Είναι υπέροχο,φαντάζομαι και δροσερό.Ευχαριστούμε για τη συνταγή.Φιλιά πολλά!

Rafalena είπε...

αυτη η εκδοχη ειναι οντως πανευκολη!εγω ηξερα μια που βραζεις το ζαχαρουχο κανενα 3ωρο μεχρι να γινει καραμελα...τελειο!ευχαριστω πολυ θα το δοκιμασω σιγουρα.
<3!!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Menia είπε...

Πραγματικά φαίνεται πεντανόστιμο και λαχταριστό!!! Πειρασμός πραγματικά!! Πολύ ωραία συνταγή ευχαριστούμε!! Φιλιά!!

Elena είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη! Το blog σου είναι υπέροχο και χαίρομαι που σε βρήκα! Ελπίζω να τα λέμε συχνά.... καλή συνέχεια, φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

και εγώ ήξερα ότι το ζαχαρούχο το βράζεις ένα 3ωρο, θα το δοκιμάσω όμως πρώτα έτσι.
πάντως σοβαρά, μπορείτε να δείτε συνταγή του Άκη; Μόνο εγώ ξεχνιέμαι και όλη την ώρα σαλιαρίζω με την τηλεόραση και κάνω σχόλια του τύπου "αγόρι μου εσύ!" και "πω πω κάτι μπράτσα, πάλι έβαλε κοντομάνικο το άτιμο" :)

Ioanna G είπε...

Σήμερα δοκίμασα πρώτη φορά μπανόφι και τρελάθηκα! Και τώρα μου δίνεις συνταγή! Όχι, πες μου τώρα, είναι τυχαίο; χιχιχι!
Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!

Makrina Zografou είπε...

me evales se peirasmoooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!na se rotiso???tin karamela vazeis eipes vouturo zaxari k zaxarouxo k apla anakateveis den to kaneis stin fotia ???etsi apla se ena mpol???se euxaristo ek ton proteron!!!!!!!!!

myStickland είπε...

Τα βράζεις σε σιγανή φωτιά,μέχρι να αλλάξουν χρώμα..να πάρουν δηλαδή το χρώμα της καραμέλας..να το δοκιμάσεις,Μακρίνα.Είναι απλά τέλειο!

Makrina Zografou είπε...

ax se euxaristo!!!!!!!!!!18a to dokimaso !!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments