Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μια όμορφη παράσταση και οι μικροί μου φίλοι...

Η ιδέα είχε σφηνώσει για τα καλά μες στο μυαλό μου.Και αφού τρύπωσε εκεί,άντε να βρεις άκρη μαζί μου.Πρέπει οπωσδήποτε να καταφέρω οτιδήποτε βάλω σαν στόχο.Θα ήταν μια πρόκληση για εμένα να βρω ενα θεατρικό έργο κατάλληλο για μικρά παιδιά με πολύ μουσική,χορό και τραγούδι.Θα ήταν μια πρόκληση και για εκείνα να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να μπορέσουν να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά.Έτσι μια ολόκληρη σχολική χρονιά,θα έκανε τον κύκλο της,με τον πιο ευχάριστο τρόπο.Τι πιο ωραίο απο ενα μεγάλο πάρτυ,για να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι,που μόλις μας ήρθε;Αφού λοιπόν τα δυο προηγούμενα χρόνια τα είχα καταφέρει καλά,γιατί όχι και τώρα;Αυτή τη φορά όμως,ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μου.Έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να στήσω το σκηνικό,να βρω το θέμα και να φτιάξω τους ρόλους κομμένους και ραμμένους πάνω στους λιλιπούτειους ηθοποιούς.Ευτυχώς με κέφι,υπομονή και επιμονή,τα κατάφερα..Και ιδού:
Το θέμα που θα έντυνε με λέξεις σκέψεις και μηνύματα το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν:''Earth:Our Home''...
Oι προσκλήσεις έπρεπε να ετοιμαστούν γρήγορα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στους παραλήπτες τους.
Απλές,παιδικές γεμάτες χρώματα και ελπίδα..Το μέλλον της γης μας,του κόσμου γενικότερα,είναι στα χέρια των παιδιών μας..
..(μια μικρή λεπτομέρεια)..''μαζί μπορούμε καλύτερα''..
Το σκηνικό, μια συνηθισμένη γειτονιά κάπου στην Ελλάδα..
Τα μαύρα σύννεφα που κρέμονται πάνω απο την πόλη,απειλούν τον αέρα μας..
Τα bannerάκια που έφτιαξα,δώθηκαν στους μικρούς καλεσμένους μας,που παρακολούθησαν τη παράσταση,σαν ενα αναμνηστικό..
όλα αυτά που χρειάστηκαν τα παιδιά τους περίμεναν υπομονετικά στο μεγάλο τραπέζι..
 Στο καλάθι αριστερά,βρίσκονται τα βραβεία τους και δεξιά τα απολύτως απαραίτητα για το ''πικνικ'',που θα ήταν σημαδιακό μιας και εκει θα γνώριζαν τους ''εξωγήινους''φίλους τους,που θα τους βοηθούσαν στη διάσωση της γης..
 Το ''βιβλίο''που χάρισαν οι κάτοικοι του πλανήτη Zorg στα παιδιά,θα τους βοηθήσει στη προσπάθεια τους.Τα λουλούδια σαν μια μικρή ένδειξη φιλίας,χαρίστηκαν στους εξωγήινους,για να ομορφύνουν το τόπο τους,μιας και εκεί δεν υπήρχαν..
 Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που πήραν μέρος,έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και με βοήθησαν να πραγματοποιήσω μια όμορφη και διδακτική παράσταση.Η συγκεκριμένη ανάρτηση,είναι αφιερωμένη σε εκείνα,που τα αγαπώ πολύ και είμαι πολύ περήφανη που υπάρχω στη καθημερινότητα τους..Τους χαρίζω λοιπόν το ίδιο τραγούδι που τραγουδήσαμε,εκείνο το όμορφο απόγευμα του Ιούνη..

Ραντεβού το Σεπτέμβρη...
(

8 σχόλια:

Ioanna G είπε...

Υπέροχο, μπράβο, εξαιρετική δουλειά! Για μένα είναι πολύ πολύ σημαντικό να μαθαίνει ο κόσμος για την οικολογία. Ειδικά τα παιδιά! Μπράβο και πάλι!

maria είπε...

Πολλά μπράβο σε σένα και στα παιδιά για την όμορφη ιδέα και την πραγματοποίηση της. Τυχερά παιδάκια που δουλεύουν μαζί σου.
καλό καλοκαίρι

evonita είπε...

πω πω τι όμορφη ιδέα!!! όλα αυτά μόνη σου τα έκανες και τα σκέφτηκες? είναι σούπερ.. πως αντέδρασαν τα πιτσιρικάκια?

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Όλα τέλεια !!
Πολύ μου άρεσαν οι προσκλήσεις και το σκηνικό !!
Γειά στα χέρια σου !!
Από αυτά που είδα εντυπωσιάστηκα , νομίζω ήταν ιδανική παράσταση για παιδιά, όλα όμορφα, απλά, πολύχρωμα και με δίδαγμα !!
Είχε κόπο αλλά σίγουρα ανταμοίφθηκες !!

Πάντα να χεις καλή διάθεση για προσφορά, υπομονή και δημιουργικότητα όπως σε τούτη την παιδική παράσταση ,
σαμιώτικα καλοκαιρινά χαιρετίσματα (το τραγούδι πολυαγαπημένο :)

myStickland είπε...

Ναι,μόνη μου..Τα πιτσιρίκια ξετρελάθηκαν και πάντα περιμένουν το επόμενο project..

myStickland είπε...

Ηταν μια όμορφη παράσταση,είναι αλήθεια!!
Και εγω λατρεύω το τραγούδι!

evonita είπε...

Πω Πω είσαι φοβερή!!! Συγχαρητήρια!!!

χρυσάνθη είπε...

Συγχαρητήρια !!Αξιέπαινη προσπάθεια!!Υπέροχο αποτέλεσμα!!!Μπράβο!!!Καλό καλοκαίρι!!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments