Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Π... όπως παρέα..

Είναι πολύ όμορφο να μοιράζεσαι. Να μοιράζεσαι ιδέες, σκέψεις, την εμπειρία σου στο οτιδήποτε. Μικρό ή μεγάλο. Σημαντικό ή αστεία χαζό. Σαν μέσα στα γράμματα που ο καθένας αραδιάζει σε ένα άσπρο, μαύρο ή φούξια φόντο, γεμάτο σχέδια δεξιά και αριστερά ή χωρίς τίποτα από αυτά, να κρύβεται μια γεμάτη ψυχή έτοιμη να δώσει. Ο,τι μπορεί. Να δώσει με θέρμη, να είναι έτοιμη να ακούσει, παραδωμένη στις λέξεις σου ή βιαστικά περαστική απλώς για να σου δείξει ότι την είχες και σήμερα στη παρέα.
Tumblr_m7nd15bykl1ryr8fvo1_500_large
Και μέσα από αυτό να γεννιούνται εικόνες με συναίσθημα. Ψιθυρίσματα μέσα στη μέρα. Έξασκηση στη φαντασία που πλάθει όλων τις "αφίσες" μέσα από αυτά τα "μικρούτσικα" γραμματάκια. Και απορία αν και σήμερα θα βρεις κάποιον εκεί. Απενάντι σου, που τον στήνεις και θες να του τα πεις όλα μονορούφι. Θα φανεί; αναρωτιέσαι... Και δεν σε απογοητεύει. Γιατί πάντα κάποιος θα είναι έτοιμος να σε δεχτεί. Όπως. Σε όσο χώρο του ανοίξεις.
Tumblr_m7nsnktugc1ruxofho1_500_large
Αμέσως, με μόνη σκέψη τη καλοσύνη του, σου έρχονται τόσες δυνάμεις. Και σε κουνούν να πας μπροστά αλλά και να χεις λόγο να βρίσκεσαι εδώ. Με άλλους πολλούς. Διαφορετικός αλλά και ίδιος. Τι καλά λόγια! σκέφτεσαι και ξαφνικά παίρνεις δυό-τρεις πόντους στο μπόι.
Tumblr_m7ncymzes41qgvmmyo1_500_large
Θα μου ήταν εύκολο να γράφω, όπως όταν μιλάω γρήγορα. Χωρίς κομπασμούς, τελίτσες και όμορφα στολισμένες λέξεις.
Tumblr_m7dl4dwcgv1r2my8qo1_500_large
Πόσο υπέροχο γίνεται όμως το "μέσα" μου όταν σου έχω μιλήσει με τόσες υπέροχες εικόνες. Λέξεις που σαν πινέλα ζωγραφίζουν τις εικόνες.
391456_418563494845987_1849325281_n_large
Θέλω να σου πω ότι πολλά πρωινά σηκώθηκα, έβαλα τα γυαλιά μου και κρύφτηκαν πίσω τους πολλά άσχημα, αλλά και κούραση και νεύρα και αγωνία μεγάλη. Που το μόνο που ήθελα ήταν να μείνω έτσι. Και όχι να υποστηρίζω με τόλμη στους γύρω, σαν τον εναπομείναντα ελπιδοφόρο ναυαγό που περιμένει το πλοίο του, ότι "όλα θα φτιάξουν", ούτε να σου εξηγώ "πώς θα βάλεις σήμερα τη ντουλάπα σου σε τάξη". Όμως ξέρεις κάτι; μπόρεσα την ίδια στιγμή να τα δω όλα γύρω μου αλλιώς. 
Tumblr_m6r3427jp31qg3j6jo1_1280_large
Και ισορρόπησα πάνω στις γόβες, και στήθηκα όρθια, και σήκωσα τη βαριά μου τσάντα και τράβηξα πάλι το γνωστό δρόμο. Και ας ήθελα να "φύγω" για αλλού. Με λίγο πιο έντονο κραγιόν ή με μια τρέλα στα μαλλιά ή κάτι "στολισμένο" που βρήκα να πω σε αυτόν που πρώτος με καλημέρισε. Για να νιώσω τελικά καλά.
Κι αν με ρωτάς, σου λέω πως μπορείς να καθορίσεις την μικρή σου ευτυχία.. όπως! Ονόμασε κάτι εσύ ευτυχία και πιάστη. Μη περιμένεις να γίνουν τα πράγματα ιδανικά για να τη ψάξεις μέσα εκεί.
E799b966ea472fccb5709113039e0d3d1342956605_full_large
Όπως τη στιγμή που έγραψες, ορμώμενη από σκέψεις, ένα κείμενο. Και στη συνέχεια θέλησες να το στολίσεις. Γι αυτή τη θέληση θέλω να σου πω τόσα πολλά. Σίγουρα θα πρόσεξες τη διαφορά στο κείμενο, που τελικά έγινε πίνακας με φανταχτερές εικόνες. Όχι μόνο εσύ. Κι ο άλλος που σου έλεγα πριν. Κι αυτός θα νιώσει τη διαφορά. Αυτή τη διαφορά νιώθω και ορκίζομαι. Να γράφω πάντα με εικόνες. Να σου τις μεταφέρω κι ας σε στεναχωρώ κάπου κάπου. Αν σε ταξιδέψω έστω και μια φορά, μου αρκεί...
284360163941425065nz0etyuoc_large
Είναι ωραίο που είμαστε μια παρέα. Που είσαι εκεί για να πεις μια καλή κουβέντα. Κι αν βρίσκεις κάτι το "θετικό" εδώ, είναι γιατί προσπαθώ με ο,τι κι αν γίνεται να είμαι καλά. Γιατί είναι μεταδοτικό. Και γιατί προσπαθούμε να φέρουμε στα μέτρα μας ο,τι δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Και στα μέτρα μου είναι η ομορφιά, που πηγάζει από μέσα...
Σ ευχαριστώ για ακόμη μια φορά!
υγ:  μη μου πεις ότι θες και εσύ να παίξεις στο παιχνίδι των λέξεων? χμμμ.... για δες τα πράγματα απ'την αρχή να καταλάβεις!

15 σχόλια:

Katerina V *Pause blog* είπε...

Μπράβο σου για άλλη μια φορά.. Λέξη προς λέξη σε νιώθω και σε θαυμάζω που γράφεις τις σκέψεις σου με τόσο ωραίο τρόπο..Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια νοοτροπία.Καλημέρα..

Memaria είπε...

Μια παρέα που φέρνει στα μέτρα της ό, τι δεν μπορεί να αλλάξει..
Πολύ ωραία τα έγραψες!

Nasia είπε...

πολύ όμορφο κείμενο!είσαι εξαιρετική παρέα!
καλό απόγευμα!

Claire D. T είπε...

Μα τι όμορφα που τα λες.. Κρατάω αυτήν την φράση: "Ονόμασε κάτι εσύ ευτυχία και πιάστη. Μη περιμένεις να γίνουν τα πράγματα ιδανικά για να τη ψάξεις μέσα εκεί"!!
Ευχές για ένα υπέροχο σκ!!

marie είπε...

"Μπορείς να καθορίσεις τη μικρή σου ευτυχία" .. Πολύ σωστά!! Καλό σαββατοκύριακο!

Ioanna G είπε...

Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι και χαίρομαι που μέσα από τα μπλογκς έχουμε μια τόσο όμορφη παρέα! Την αγάπη μου :)

caramellitsa είπε...

τι ομορφες αναρτησεις!πολυ διαφορετικες απο τα συνηθισμενα!

myStickland είπε...

σε ευχαριστώ πολύ!

myStickland είπε...

μια παρέα,που μεγαλώνει..κάθε μέρα!
φιλάκια*)

myStickland είπε...

ευχαριστώ Νάσια μου..και εγω απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου!
φιλάκια!

myStickland είπε...

ευχές και απο εμένα..
να περνάς όμορφα!

myStickland είπε...

..αρκεί να ανοίξεις τα μάτια της ψυχής!
καλό βράδυ!

myStickland είπε...

συμφωνώ..και εγω είμαι πολύ χαρούμενη,που τα λέμε..
καλό βράδυ<3

myStickland είπε...

ευχαριστώ..χαίρομαι που σου αρέσουν..

evonita είπε...

η ευτυχία του να μοιράζεσαι!!! πολύ χαίρομαι την blogoπαρέα μας πάντως.. καθένας έχει να μοιραστεί κάτι διαφορετικό! μου αρέσουν πολύ και οι φωτογραφίες που έβαλες και όλα βέβαια όσα γράφεις πάντα!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments