Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ρ..όπως ρομαντισμός...

Σκέφτομαι μερικές φορές πόσο ωραία θα ήταν αν τη καθημερινότητα μας,την πασπαλίζαμε με λίγο ρομαντισμό.Που τείνει να εξαφανιστεί στις μέρες μας.Που έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι και οι σχέσεις γίνονται ενα κουβάρι.Μπερδεμένο.Και αντε τώρα εσυ να βρεις την άκρη.Βλέπω γύρω μου ζευγάρια,που απλώς υπάρχουν και συμβιώνουν μηχανικά.Πολλές φορές οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και όλα θυσιάζονται στο βωμό της καθημερινότητας.Η συνήθεια,μια αράχνη που πλέκει τον ιστό της.Γύρω απο τη ζωή σου.Aπο τη ζωή σας.Εσυ δεν το καταλαβαίνεις.Παρά μόνο όταν είναι πια πολύ αργά.Βρίσκεις συνέχεια δικαιολογίες.Τα παιδιά,η δουλειά,το άγχος.
Που χρόνος για μια καλή κουβέντα.Για μια ουσιαστική συζήτηση,με το σύντροφο σου.Να θυμηθείς τότε που περίμενες με ανυπομονησία ενα του τηλέφωνο.Που όταν κουδούνιζε,σου φαινόταν το πιο γλυκό τραγούδι στον κόσμο.Να βάλεις ενα ποτό και να το πιεις παρέα με τα αστέρια.Να ματώσουν τα δάχτυλα σου απο τα κλεμμένα τριαντάφυλλα,που βρέθηκαν στο δρόμο σου.Και σου τον θύμισαν.Να λερώσεις την καλή σου ποδιά,φτιάχνοντας το αγαπημένο του γλυκό.Για να τον ευχαριστήσεις όταν γυρίσει κατάκοπος απο τη δουλειά.Αλήθεια πότε λέρωσες το καλό σου σερβίτσιο,για χάρη του;Πότε χορέψατε τελευταία φορά, το αγαπημένο σας τραγούδι,κάτω απο την πανσέληνο;Πότε ζωγράφισες καρδούλες με το όνομα σας;Ξεχνάς γιατί τον αγάπησες.Και βρίσκεις μόνο τα άσχημα,που τα κοιτάς με απέχθεια,σαν λεκές στο λευκό σου μπλουζάκι..Μα μη ξεχνάς το λόγο που συνομώτησε το σύμπαν για να είστε μαζί.Μη ξεχνάς τα όνειρα που έχετε μοιραστεί.Τις κορυφές που κατακτήσατε παρέα.Ξεσκόνισε τη λέξη'' ρομαντισμός'' και βάλτη σε περίοπτη θέση στη ζωή σου.Γιατί πρέπει να σου θυμίζει οτι οι μέρες και οι νύχτες σου,πρέπει να θυμίζουν αυγουστιάτικο φεγγάρι..Μαζί του..Για πάντα!
υ.γ η ανάρτηση είναι μέρος του παιχνιδιού 24 days...

5 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μάλλον είμαι η εξαίρεση του κανόνα..μου πρσφέρει κάθε μέρα επί 37 χρόνια ένα οποιοδήποτε λουλούδι,στα μάτια μου υπάρχει μόνο η εικόνα του όπως τον πρωτοαντίκρυσα, μιλάμε ατελείωτες ώρες για το παραμικρό, κρατώ το τηλεγράφημα με τη πρόταση γάμου που μου έκανε από το Βέλγιο, κρατά τη τούφα από τα μαλλιά μου στο πορτοφόλι του που του έστειλα όταν αλληλογραφούσαμε. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται ρομαντισμός με Ρ κεφαλαίο..εγώ το λέω..ευτυχία.

myStickland είπε...

Nα είστε πάντα ευτυχισμένοι και αγαπημένοι..ευτυχία λέγεται,ναι!!
φιλάκια πολλά,πολλά<3

Claire D. T είπε...

Λατρεύω τον ρομαντισμό και μ'αρέσει να τον βλέπω τριγύρω μου.. Και θαυμάζω τα ζευγάρια που δεν τον χάνουν ποτέ!!! Κάπως έτσι ονειρεύομαι και την δική μου ζωή :)

evonita είπε...

δεν πρέπει να ξεχνάμε!!! ο ρομαντισμός ανανεώνει τη σχέση καθημερινά και είναι τόσο μα τόσο απαραίτητος!! πρέπει να παραμερίσουν όλοι το άγχος και το στρες για να μπορέσουν να βρουν το χαμένο τους ρομαντισμό..

Memaria είπε...

Λατρεύω κάθε τι ρομαντικό!!
Αλίμονο αν κυριαρχήσει μόνο η καθημερινότητα(όχι η καλή, αυτή η άλλη με τις συνεχείς υποχρεώσεις και τα συνεχή τρεξίματα)....και φύγει ο ρομαντισμός...

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments