Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ice tea..stories!

Aγαπημένο ρόφημα το χειμώνα είναι το τσάι..Καταναλώνω μεγάλες ποσότητες..Μου αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις του και το συνοδεύω με λεμόνι,μέλι,κανέλα ή μαύρη ζάχαρη..Το καλοκαίρι,δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί με κάτι άλλο,γιατί μπορώ να το καταναλώσω και κρύο.
Με συνοδεύει παντού.Στο δουλειά,βρίσκεται πάντα στο γραφείο μου.Στη θάλασσα,με πολλά παγάκια,με ξεδιψάει ανάμεσα στις βουτιές μου.Το βραδάκι στο μπαλκόνι μου,μαζί με μουσική  και αρκετές φέτες απο λεμόνι, με ταξιδεύει σε μέρη μακρινά και εξωτικά..Λατρεμένο ρόφημα καθώς είναι,πάντα θέλω να του δίνω μια δεύτερη ευκαιρία,έτσι ώστε να συνδιάζω τα οφέλη του στο μέγιστο.Μια πολυ δροσερή και ωφέλιμη συνταγή που βρήκα στο site:www.tsai.gr,σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σου.
Τα συστατικά του απλά:
1 κούπα φύλλα λουίζας
3 κουτ.σούπας λεβάντα
1 λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό
1 κουτ.σούπας μέλι(μπορείς να το αντικαταστήσεις με μαύρη ζάχαρη αν θες.)
Αφού βράσεις το νερό,ρίχνεις μέσα για 5 λεπτά τα βότανα και μετά σουρώνεις.Προσθέτεις το μέλι και το βάζεις στο ψυγείο,αφου έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πρώτα.Μπορείς να φτιάξεις παγάκια απο το ίδιο μείγμα για να ενισχύσεις τη γεύση του ροφήματος.
Η Λουίζα,είναι ιδανική για αποτοξίνωση,αποβολή περιττών υγρών,καταπολέμηση της κυταρίτιδας και βοηθάει στη σύσφιξη του δέρματος.Στην Ευρώπη είναι πολύ γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες.Παλιά οι γιαγιάδες το χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο για το στομαχόπονο και σαν αντιπυρετικό επίσης.Το άρωμα της θυμίζει αυτό του λεμονιού...
Η Λεβάντα,απο την άλλη μεριά,δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.Είναι γνωστή στην αρωματοποιία,στη σαπωνοποιία και τη φαρμακοποιία. Χρησιμοποιείται και στη μαγειρική επίσης.Δρα χαλαρωτικά,ηρεμώντας το νευρικό σύστημα και είναι ιδανική για αυπνίες ή στρες.Μη ξεχάσω και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους..
Εαν θέλεις ενα παγωμένο τσάι,που θα σε δροσίσει αλλά και θα σε αναζωογονήσει,μέχρι να απολαύσεις και τη τελευταία σταγόνα του,φτιάξε ενα ποτήρι και πιές το στην υγειά σου..

4 σχόλια:

evonita είπε...

καλημέρα! μμμ πολύ νόστιμο, είναι υπέροχο το τσάι!!!

Memaria είπε...

Ωραίο, αλλά εγώ θα το προτιμήσω καλοκαίρι...αν και πίνω κρύο (παγωμένο τι κρύο) νερό χειμώνα καλοκαίρι, τα ροφήματα τα πίνω ζεστά το χειμώνα...

Memaria είπε...

Εντάξει τα μπέρδεψα ελαφρώς!!
Το χειμώνα κι εσύ ζεστό το πίνεις!

myStickland είπε...

Zεστό το χειμώνα,δροσερό το καλοκαίρι..

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments