Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

let's chat* #2..

Η φιλενάδα μου Παρασκευή,έστειλε ενα μέιλ. Κάτι την προβληματίζει..
Τι λες..;
Θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση,σε ενα πρόβλημα που πολλές απο εμάς ίσως έχουμε αντιμετωπίσει;
let's chat*...λοιπόν!
''Μέρες τώρα με προβληματίζει ένα θέμα.
Έχω δώσει δεύτερη ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους στην ζωή μου θέλοντας να πιστεύω πως έχω
κάνει λάθος και δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. 
Μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει αποδείξει ότι την άξιζε. 
Τις τελευταίες μέρες όμως σκέφτομαι να δώσω την δεύτερη ευκαιρία σε ένα συγγενικό πρόσωπο 
που πριν μερικά χρόνια είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην οικογένειά μου. 


Παρότι είχα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και είχα απομακρύνει αυτό το άτομο από τη ζωή μας
άρχισε να επικοινωνεί ξανά με μέλη της οικογένειάς μου δείχνοντας μετανιωμένο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ουδέποτε ζήτησε συγνώμη για κάτι.
Αν αφορούσε μόνο εμένα δεν θα το σκεφτόμουν, αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.
Εσύ τι θα έκανες στην θέση μου;
Θα την έδινες σε αυτή την περίπτωση την δεύτερη ευκαιρία; ''

15 σχόλια:

airis είπε...

Και σήμερα ήθελα να σου στείλω εγώ mail με κάτι σχετικό! Μπορεί και να το κάνω από το σπίτι!
Τώρα στη δουλειά δεν έχω αυτή τη πολυτέλεια.
Κι εγώ αναρωτιέμαι ακόμα όπως η Παρασκευή!
Ναι θα έδινα! Ξέρω πως πάλι θα την πατούσα!
Όποτε έδωσα δεύτερη ευκαιρία πάλι σκάρτα φέρθηκαν!
Αποφάσισα κι εγώ μια ευκαιρία όλοι την δικαιούνται!
Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο θεός!
Ανυπομονώ για το τι θα πουν άλλες φίλες!
Φιλιά!

myStickland είπε...

Φίλη μου,διάβασα αρκετές φορές το μήνυμα σου και ειλικρινά προβληματίστηκα!
Ξέρεις σε τέτοια θέματα,δεν μπορείς να είσαι απόλυτος.Αρχικά δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς προκάλεσε το συγκεκριμένο πρόσωπο,στην οικογένεια σου.Αν ήταν κάτι πραγματικά πολύ δυσάρεστο,τότε θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς. Επίσης το ίδιο θα σου έλεγα αν έχει κάνει και σε άλλους το ίδιο.Ξέρεις,''οι κακιές συνήθειες''επαναλαμβάνονται.Παρόλαυτα όλοι οι άνθρωποι,πρέπει να έχουν το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας..στο χέρι τους είναι βέβαια να την αξιοποιήσουν όπως πρέπει.Λες οτι δεν έχει ζητήσει συγνώμη.Εδω κατά τη γνωμη μου,δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.Ή να μην έχει μάθει να ζητάει συγνώμη,ή να μην έχει αντιληφθεί-με την γενικότερη έννοια του όρου-το τι προκάλεσε!
Εγω πάντως θα συζητούσα μαζί του όλα αυτά, θα άκουγα προσεχτικά το τι θα είχε να μου πει και μετά θα του εξηγούσα οτι,απλά θα ''είμαι εκεί και θα τον παρακολουθώ''..στενά! Θα όφειλα να προστατέψω την οικογένεια μου..
(Πάντως η στάση μου ποτέ δεν θα ήταν τόσο εγκάρδια,όσο στην αρχή!)

myStickland είπε...

Συμφωνώ φίλη μου..
Περιμένω το μέιλ σου!
καλή συνέχεια!

airis είπε...

Εμένα με ικανοποίησε η απάντηση στη φίλη Παρασκευή! :)
Καλό απόγευμα!

vivi ka είπε...

Καλησπέρα! Το πιθανότερο είναι να μην ξέρει να ζητάει συγνώμη αλλά ξέρει πολύ καλά τι προκάλεσε. Πριν απομακρύνω αυτό το πρόσωπο από την ζωή μας είχα κάνει μια πολύ σοβαρή κουβέντα μαζί του και ούτε αρνήθηκε ούτε παραδέχτηκε τίποτα. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα δώσω την δεύτερη ευκαιρία αλλά σίγουρα δεν θα μπορώ να είμαι το ίδιο και εγώ.
Η @ris είπε όπως και εγώ πως ποτέ δεν είδε να αλλάζει κάποιο άτομο με την δεύετρη ευκαιρία. Θα ήθελα την γνώμη και την δική σου πάνω σε αυτό και όποιας άλλης φίλης θα ήθελε να μας πει την γνώμη της.

myStickland είπε...

Συνήθως οι άνθρωποι ξεχνάμε εύκολα και γρήγορα..Και τις δεύτερες ευκαιρίες και τα πάντα!!
Απλώς μην αφήσεις πολύ ''χώρο''σε αυτό το πρόσωπο και τις επιθυμίες του.Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.Και πρέπει να μάθει οτι δεν μπορεί να μπαινοβγαίνει στις ζωές των ανθρώπων κάνοντας οτι θέλει!

vivi ka είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου και για την προβολή του προβληματισμού μου.
Έχεις απόλυτο δίκιο ξεχνάμε πολύ εύκολα :) Θα είμαι πολύ προσεκτική και θα προσπαθήσω να του τα περάσω όλα αυτά!
Φιλάκια:)

DIMI είπε...

Εγώ είμαι απόλυτη σέ κάτι τέτοια!Οχι!Δέν θά έδινα άλλη ευκαιρία από τήν στιγμή πού έχω πληγωθή από αυτό τό πρόσωπο,καί θά τό ξανακάνη φίλες μου!Αυτή είναι η δική μου γνώμη!Σάν λίγο μεγαλύτερη σας τό λέω!!Φιλάκια!!

Memaria είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω με την Dimi..παρόλο που και η απάντηση της myStickland με κάλυψε σε πολλά σημεία..
Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να δώσεις ευκαιρία και ταυτόχρονα να κάθεσαι σε αναμένα κάρβουνα...τώρα είμαι σίγουρη ότι σας μπέρδεψα τελείως...
Μάλλον δε θα έδινα..ίσως να είχα απλά τυπικές σχέσεις αν αυτό ήταν απαραίτητο...
Φιλιά σε όλες σας!!

χρυσάνθη είπε...

Τα 'ατομα που από λάθος κάνουν κακό σε άλλους και μετανοιώνουν και ζητούν συγγνώμην και δεν το επαναλαμβάνουν.Αυτοί αξίζουν την δεύτερη ευκαιρία .Οι εκ προθέσεως ,δεν παραδέχονται ποτέ την πράξη τους και ποτέ δεν ζητούν συγγνώμην γιατί είναι υπερβολικά εγωϊστές .Σε κάθε δεδομένη στιγμή θα επαναλάβουν την ίδια συμπεριφορά.Αν αυτοί ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον τους διαγράφεις και πας παρακάτω.Αν όμως ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον και δεν είναι δυνατόν να τον διαγράψεις,απλά τον ανέχεσαι αλλά τον κρατάς σε απόσταση ασφαλείας και είσαι πολύ επιφυλακτικός απέναντί του, ώστε αν το επαναλάβει να μην δημιουργήσει πόνο.!! Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να αρχίσει εκ νέου μια πολύ ζεστή και εγκάρδια σχέση !!Γιατί ο πόνος της δεύτερης προδοσίας είναι κατά πολύ πιο επώδυνος .Αυτά με βάση την εμπειρία μου σαν κατά πολύ μεγαλύτερή σας,πιστεύω.Φιλάκια

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλησπέρα σε όλες!Κι εγώ προβληματίστηκα πολύ..Καθώς δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος του προβλήματος που προκάλεσε στην Παρασκευή,τι θέση έχει στην ζωή της και όλα αυτά παίζουν ρόλο. Για μενα κάποια πράγματα δύσκολο να τα συγχωρήσεις και να δώσεις δεύτερη ευκαιρία, σε κάποια άλλα πάλι αξίζει.Αυτό βέβαια φαίνεται στην πορεία του χρόνου. Έχω δώσει πολλές ευκαιρίες και ναι τις περισσότερες απέτυχε γιατί κάποιοι δύσκολα αλλάζουν και δεν εκτιμούν την ικανότητα της συγχώρεσης. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως θα ήταν προτιμότερο να κάνουμε αυτό που νιώθουμε και αν αποτύχει να μη μας νοιάζει..Να δώσουμε την ευκαιρία αν το νιώθουμε αλλά να μην περιμένουμε αλλαγή και ανταπόκριση.Έτσι θα μας έρθει πιο ομαλά.Παρασκευή μου ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο! Ό,τι κι αν κάνεις,αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου θα βγεις κερδισμένη!

Chrisi είπε...

Εγώ λέω ότι και να δώσεις τη δεύτερη ευκαιρία μετα απο λίγο καιρό να περιμένεις με μαθηματική ακρίβια τα ίδια,εξάλλου η Παρασκευή είπε ότι ούτε συγγνωμη ζήτησε ούτε παραδέχθηκε ευθέως κάτι,αυτό μας δείχνει το ποιον του.Μπορεί και να θεωρεί ότι αυτό που έκανε δεν ηταν πια και τοσο σοβαρό οπότε θα το επαναλάβει οποσδηποτε.Μια παροιμία λέει πρωτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χουι(συνηθεια)Αλλα και απο την άλλη καταδικάζεις έτσι ελαφρά τη καρδία κάποιον? Ιδού το ζητημα ,αχ πολύ δύσκολες οι σχέσεις των ανθρώπων τελικά

evonita είπε...

Επειδή και μόνο προέρχεται από το συγγενικό σου περιβάλλον Παρασκευή, πιστεύω είναι πιο έντονη η σκέψη του να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία.. Αλλιώς μάλλον δεν θα το σκεφτόσουν τόσο έντονα! Προσωπικά θα ξεκαθάριζα με το άτομο αυτό την κατάσταση και θα του έλεγα γατί του δίνω αυτή την ευκαιρία και πως είναι στο χέρι του να την εκμεταλλευτεί.. Σε ένα ακόμη λάθος του όμως δεν υπάρχει επιστροφή! Ξεκάθαρα πράγματα.. Εσύ θα είσαι επιφυλακτική και θα δεις τι προσπάθειες θα κάνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου ξανά.. Σκέψου τι πραγματικά θέλεις και κάνε ότι νιώθεις.. Αν δε ρισκάρεις δε θα μάθεις! Δεν ξέρω αν βοήθησα, ελπίζω έστω και λίγο..

myStickland είπε...

Καλημέρα Dimi μου!!!
Δυστυχώς η ζωή μας δείχνει τις περισσότερες φορές αυτό ακριβώς που μας λες!!
Εμένα με στεναχωρεί το γεγονός οτι δεν αναγνώρισε το λάθος του.
Μάλλον λοιπόν ήταν όλα σκόπιμα!!

myStickland είπε...

Καλημέρα Μαρία!!
Έχεις δίκιο! Δεν μπορεί να δώσεις μια επιπλέον ευκαιρία και να κάθεσαι σε αναμένα κάρβουνα! Εγω τουλάχιστον πάντα θα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου οτι με περιμένει κάτι χειρότερο στη γωνιά!
Παρόλαυτα,δεν γνωρίζουμε το συγκεκριμένο άτομο και πόσο κοντά είναι με την οικογένεια στο σύνολο της...θέλει προσοχή όμως!!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments