Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

let's..chat* #1

Η φίλη μου Κατερίνα,μου έστειλε το εξής μήνυμα.Με την άδεια της,παραθέτω τον προβληματισμό της και την απάντηση μου..
Η δική σου,ποια είναι;
Let's chat*..λοιπόν!
''Καλησπέρα! Καλή αρχή στη νέα σου στήλη..
Είναι τόσα πολλά αυτά που σκέφτομαι και με προβληματίζουν που ειλικρινά δεν ξέρω με τι θέμα να ξεκινήσω..
Ένα θέμα που με απασχόλησε τελευταία..είναι το να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στους άλλους, να ξεκαθαρίζουμε τι μας ενοχλεί για να βρούμε λύσεις. Δυστυχώς δεν αντέχουν όλοι την αλήθεια και ναι..τους πονάει και βγάζουν αγκάθια. Όμως τι είναι προτιμότερο;Να τα θάβουμε όλα μέσα μας,να παριστάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα και μια μέρα να εκραγούμε πολύ άσχημα;
Γνωρίζω πως έχει ρίσκο η αλήθεια αλλά το προτιμώ έτσι..

Σε φιλώ
Κατερίνα από το http://positive-thinking-greece.blogspot.gr''

Re:απάντηση*

Kαλημέρα Κατερινάκι μου!

Το μέιλ σου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.Σε ευχαριστώ και απολαμβάνω πάντα την παρέα σου,γιατί πιστεύω οτι είσαι ενα αξιόλογο και βαθιά σκεπτόμενο άτομο..
Ο σκοπός αυτής της στήλης όπως κατάλαβες και εσυ ήταν να έρθουμε πιο κοντά.Είτε μοιραζόμενοι ενα πρόβλημα μας είτε ζητώντας μια συμβουλή σε κάτι πιο απλό!
Ότι θέλουμε να πούμε,να μοιραστούμε!!Είσαστε ευπρόσδεκτοι..
Στο θέμα μας,τώρα..
Συμφωνώ πολύ μαζί σου.Δυστηχώς δεν ισχύει αυτό στις διαπροσωπικές σχέσεις.Είτε γιατί δεν θέλουμε να αποκαλυφθούμε,είτε γιατί δεν έχουμε το χρονο να ασχοληθούμε με αυτά που μας στενοχωρούν και μας φέρνουν πίσω.Τρέχουμε όλοι σε λάθος κατευθύνσεις.Πολλές φορές έχω αναγκαστεί να ''συμβιώνω''με ανθρώπους που υποχρεωτικά έπρεπε να υπάρχουν στην καθημερινότητα μου,για κάποιος λόγους.Μέχρι που συνειδητοποίησα οτι το μόνο που κάνουν είναι να δηλητηριάζουν την κάθε μέρα μου,απλά και μόνο με την παρουσία τους. Ανθρωποι επιφανειακοί,ρηχοί,βασισμένοι στο κουτσομπολιό και στις μικρότητες..Τους έδιωξα λοιπόν,έχοντας υπάρξει απόλυτα ειλικρινείς μαζί τους,χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες.Δεν χρειάστηκε.
Γύρισα σελίδα.Τους άφησα στο παρελθόν εκεί που τους πρέπει.
Ας κάνουμε το ίδιο,δίνοντας όμως και ευκαιρίες στους ανθρώπους..Σε εκείνους που ''αντέχουν''εναν καθρέφτη απέναντι τους.Που αντέχουν να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια τους.
Ίσως να είναι δύσκολο,αλλά έτσι θα έχουμε κοντά μας μόνο αυτούς που αξίζουν..

Ευχαριστώ και αν με χρειαστείς..ξέρεις που είμαι!
Μερικά κλικ,μακριά!
φιλιάΚόκκινη καρδιά

14 σχόλια:

Claire είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο!!Η αλήθεια είναι πάντα καλύτερη από το ψέμα και την υποκρισία. Όλα κυλούν καλύτερα όταν όλοι είμαστε ειλικρινής μεταξύ μας! φιλιά! :)

E. είπε...

Απλα με μερικους ανθρωπους ειτε εισαι ειλικρινης ειτε οχι, η κατασταση ειναι "στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα". Η ζωη ειναι μικρη. Γιατι να φθειρεσαι εσυ? Live and let live.
Χαιρετισματα και στις δυο σας! :)

Unknown είπε...

Συμφωνώ κορίτσια μου γλυκά!!! για μενα όμως είναι πολύ δύσκολό και πραγματικά κάποιες φορές καταπιέζομαι πολύ γιατί δεν πρέπει να μιλήσω και να εκφραστώ όπως θα ήθελα σε κάποιους ανθρώπους.. γιατί έτσι είναι το σωστό!! χαίρομαι που εσύ τα έχεις καταφέρει και έχεις πει όχι σε άνθρώπους που μόνο γκρίνια, κουτσομπολιό και αναστάτωση σου προσφέρουν!!!

vivi ka είπε...

Αααα καλά! Την έκανα την γκάφα μου :) Νόμιζα πως η στήλη αυτή είχε ξεκινήσει με την παρουσίαση βιβλίων!! :)))
Το καλύτερο είναι να μιλάς και να λες την αλήθεια. Έτσι καταλαβαίνεις και αν αυτός που έχεις απέναντί σου πρέπει να παραμείνει στην ζωή σου ή όχι.
Όσο δεν το κάνουμε καταπιέζουμε τους εαυτούς μας και μόνο!
Η αλήθεια πονάει αλλά κάνει αυτές τις σχέσεις που θα παραμείνουν πιο δυνατές και πραγματικά αληθινές.

airis είπε...

Μου αρέσει η αλήθεια και δυσκολεύομαι να πω ψέματα!
Υπάρχουν κάποιες φορές που δεν θα εκφράσω ανοιχτά τη γνώμη μου ....δεν θα πω ψέματα αλλά αν κάποια φίλη έχει πάρει που εμένα δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου δεν θα το πω έτσι στην ψύχρα ...θα βρω κάτι καλό που έχει και θα πω έναν καλό λόγο!
Από την άλλη όταν άνθρωποι με δηλητηριάζουν όπως είπες κι εσύ θα κάνω έως ένα σημείο υπομονή...θα το παλέψω, αλλά κάποια στιγμή θα πω "στο καλό". Μου έτυχε, το έκανα και ξέρω πως βρήκα τη ψυχική μου ηρεμία ξανά! Που σημαίνει ότι καλώς έπραξα!
Πάντως δεν μου αρέσει να πληγώνω τους άλλους που σημαίνει πως θα επιλέξω προσεκτικά τις λέξεις μου!
Καλό βράδυ!

Memaria είπε...

Με κάλυψε απόλυτα, μα απόλυτα η απάντηση που έδωσες..φιλιά!

myStickland είπε...

Kαλά κατάλαβες..η στήλη με την παρουσιαση βιβλίων άρχισε..!!
συμφωνώ μαζί σου!
καλό βράδυ!

myStickland είπε...

Καλώς έπραξες..και εγω θα διαλέξω προσεχτικά τα λόγια μου..θα προσπαθήσω να μην πληγώσω τους άλλους..λυπάμαι όμως που μερικοί είναι τόσο απότομοι,που και καλό να θέλουν να πουν,δεν ξέρουν τον τρόπο!
καλό σου βράδυ:)

myStickland είπε...

Καλό βράδυ,Μαράκι!

myStickland είπε...

Μην νομίζεις..ακόμα παλεύω..
δυστηχώς όταν μερικοί άνθρωποι ανήκουν στο στενό οικογενειακό σου κύκλο,δύσκολα τους κρατάς σε απόσταση..
τουλάχιστον ας κρατάμε μια στάση αμυντική και ουδέτερη..
φιλάκια,φίλη μου!

myStickland είπε...

πόσο δίκιο έχεις!!
φιλιά πολλά!

myStickland είπε...

Καλώς την..
Μακάρι να υπήρχε μόνο η αλήθεια..αλλά..

καλό βράδυ:)

evonita είπε...

πιστεύω πως όταν είσαι ειλικρινής είσαι καλά και με τον εαυτό σου. η αλήθεια πονάει, αλλά πρέπει καθένας να τη δέχεται.. όταν έχεις μάθει στη ζωή σου να έχεις οδηγό το ψέμα, τα πάντα γύρω σου είναι ψεύτικα θεωρώ! εγώ θα συνεχίζω να λέω την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι και σε όποιον αρέσει. έχω χάσει φιλίες για αυτό το λόγο, αλλά δεν μπορώ να πω στον άλλο πχ τι όμορφα που σου πάει αυτό το φόρεμα, ενώ την κάνει άλλη τόση, ή πχ πόσο καλή φίλη είναι, ενώ με έχει στεναχωρήσει.. δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από ψέματα, άσε που δεν είμαι καλή σε αυτό. σαφώς το κάθε τι έχει σημασία πως θα το πεις, ο τρόπος! οι πραγματικοί φίλοι όμως ξέρουν να ξεχωρίζουν τον τρόπο σου.. όσο για τους συγγενείς που διάβασα παραπάνω, ναι με αυτούς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.. όπως και να χει οι άνθρωποι πρέπει να μας δέχονται και να τους δεχόμαστε για αυτό που είναι και να συγχωρούμε ή όχι ανάλογα με τις δικές μας αξίες και πιστεύω. εγώ το ψέμα δεν το συγχωρώ, ειδικά όταν γίνεται επανειλημμένα. σε αυτή την περίπτωση απλά ξεκόβεις και παύεις πλέον να ασχολείσαι γιατί δεν αξίζει!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Να σας ευχαριστήσω όλες που μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε! Όσα γράφετε είναι πολύτιμα.. Φιλιά!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments