Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

βιβλία μυστηρίου(part2)..

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα βιβλία μυστηρίου,θέλω να σου δείξω δυο απο αυτά που έχω μια σχέση αγάπης και μίσους θα έλεγα.
Και θα σου εξηγήσω το λόγο.Είναι δυο βιβλία που αγόρασα ταυτόχρονα και εντυπωσιάστηκα πραγματικά,με την ιστορία τους.Είχα διαβάσει γι'αυτά στο παρελθόν σε διάφορα site και ήθελα τόσο να τα έχω στη βιβλιοθήκη μου.
Το βιβλίο αυτό σίγουρα θα το έχεις δει να φιγουράρει στα ράφια των ενημερωμένων βιβλιοπωλείων.
Chevy Stevens,αφηγείται μια ιστορία που μπορεί να συμβεί στον καθένα.Και αυτό είναι που την κάνει τόσο τρομακτική.!
Θα σου μεταφέρω τα λόγια που είναι γραμμένα στη πρώτη σελίδα για να καταλάβεις:''Η Chevy ασχολήθηκε με τις πωλήσεις για μια εταιρία ειδών δώρου και μετά ως μεσίτρια.Στις ανοιχτές επιδείξεις σπιτιών,ενω περίμενε να εμφανιστούν υποψήφιοι αγοραστές,καθόταν επι ώρες και σκεφτόταν ενα σωρό φοβερά και τρομερά πράγματα που θα μπορούσαν να της συμβούν.Το πιο τρομακτικό απο αυτά τα σενάρια που σκαρφιζόταν ξεκινούσε με την απαγωγή της και αυτό της έδωσε την έμπνευση για να γράψει την ''Εξαφάνιση''.Μετά απο εξι μήνες,η Chevy πούλησε το σπίτι της και εγκατέλειψε τη μεσιτεία ακινήτων για να τελειώσει το βιβλίο.''
Αν έστω και μια φορά έχει περάσει  απο το δικό σου μυαλό ενα τέτοιο σενάριο,ίσως δεν θα έπρεπε να διαβάσεις αυτό το βιβλίο.Εγω προσωπικά αν και το βρήκα πολύ δυνατό,με έντονα και διαφορετικά συναισθήματα,επειδή τέτοιου είδους σενάρια με τρομάζουν και μόνο στη σκέψη,δεν θα το διάβαζα ξανά για κανένα λόγο..!
Απλά θα συμφωνήσω με το εξώφυλλο:Η αλήθεια δεν είναι πάντα λυτρωτική!
και θα προσθέσω μια ευχή,αυτά που συμβαίνουν στις σελίδες του,να μην πραγματοποιηθούν για κανένα άνθρωπο στον κόσμο!!
Steve Watson,αυτός ο υπέροχος προτοεμφανιζόμενος συγγραφέας έγραψε ενα συγκλονιστικό βιβλίο,που θα αγαπηθεί και διαβαστεί απο πολλές ακόμη γενιές.O αρχικός του τίτλος,Βefore I go to sleep,σου προκαλεί μια περιέργεια να το διαβάσεις..
Κατά την ταπεινή μου γνώμη,ενας θησαυρός,που αξίζει να το κάνεις δώρο στον εαυτό σου.Ο Steve,εργαζόταν στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας.Το 2008 έγινε δεκτός στην πρώτη σειρά μαθημάτων δημιουργικής γραφής που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Faber,ενα πρόγραμμα αναγνωρισμένου κύρους και με αυστηρά κριτήρια επιλογής σπουδαστών.Η ''Αμνησία'' ήταν το αποτέλεσμα της μαθητείας του εκεί.Τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε περισσότερες απο 30 χώρες και πρόκειται να δούμε και την ταινία στους κινηματογράφους με τη Nicole Kidman στο ρόλο της Christine,όπως διάβασα στο blog του συγγραφέα.
Ενα βιβλίο που θα σου προτείνω να διαβάσεις σαββατοκύριακο γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις αν δεν το ολοκληρώσεις.Θα θέλεις να το διαβάσεις ξανά και ξανά.Οι σελίδες του,θα σε παρασύρουν σε μια παράξενη,πρωτότυπη και πολύ έξυπνα στημένη ιστορία.Το τέλος,απλά συγκλονιστικό!!Θα το θυμάσαι για πολύ καιρό!
Για το τέλος θα μοιραστώ μαζί σου,αυτό:
Καλή ανάγνωση!

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα ακούγονται!Μ'αρέσουν πάαααρα πολύ τέτοιου είδους βιβλία!Τα σημειώνω! ;)

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Τα προηγούμενα τα έχω σημειώσει και σίγουρα θα τα αγοράσω. Τώρα με ξεσηκώνεις και με αυτά! Θα φάω όλα μου τα λεφτά στα βιβλία αλλά δεν πειράζει. Τα αξίζουν. Και εγώ αγαπώ τα βιβλία μυστηρίου! Συνήθως βέβαια διάβαζα ξένους συγγραφείς διότι δεν είχα ακούσει καλή πρόταση για έλληνα. Όταν είχαν πρωτοβγεί του Dan Brown και τελευταία η τριλογία Millenium του Stieg Larson, είχα πάθει πλάκα!

DIMI είπε...

Μού ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα καί τά δύο βιβλία πού μάς προτείνης!Μού αρέσουν πολύ τά βιβλία μυστηρίου!Φιλάκια!

vivi ka είπε...

Αν και δεν τα πάω καλά με τα βιβλία μυστηρίου, έβαλες πάλι το χεράκι σου να μου κεντρίσεις το ενδιαφέρον. :))

Memaria είπε...

Εγώ πάλι τα πάω μια χαρά με τα βιβλία μυστηρίου..οπότε καταγράφονται!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments