Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ονειρεμένες... αποδράσεις*

Tumblr_me6hlxuxiy1ri5oogo1_500_large
...μπροστά στο πέτρινο στολισμένο με κάθε λογής κάλτσα τζάκι, με τον αγαπημένο ή τους καλούς σου φίλους. Με ένα ποτήρι κρασί ή μια ζεστή σοκολάτα να αχνίζει σχηματίζοντας σύννεφα και γράμματα που είσαι σίγουρη ότι κάτι καλό λένε. Έξω το χιόνι πέφτει αφράτο στα κόκκινα κεραμίδια και στα σκουφάκια όσων περπατάνε αργά στα πέτρινα σοκάκια. Μπαίνουν στα μαγαζιά βγαίνοντας πότε με μικρές τσαντούλες γεμάτες σουβενίρ και πότε αγκαλιάζοντας το καινούριο τους μπουφάν.
Tumblr_m8xf467tu51qfb46yo1_400_50bf9c27ddf2b34cb3000c97_large
Το χιόνι δεν σταματά. Όμως νομίζεις ότι σε χαϊδεύει. Δεν κρυώνεις. Κι εσύ από μέσα χαζεύεις ευχάριστα τις κινήσεις του. Μόλις σκοτεινιάζει και αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα λαμπιόνια. Με ρυθμό, ανάβουν και σβήνουν.
Tumblr_merqb2ebtd1regauxo1_500_large
Απ΄το ραδιόφωνο ακούγεται ένα χαρούμενο επίκαιρο τραγούδι. Το δικό σας τραγούδι. Μα που το ήξεραν! απορείς... πίνεις μια γουλιά, γέρνεις στον ώμο σου και κλείνεις ανακουφισμένη τα βλέφαρά σου. Τα ανοίγεις και όλα είναι αλλιώς.
φωτογραφία: Ελατοχώρι
Μα δεν σε νοιάζει, γιατί για λίγο ταξίδεψες. Γιατί ξέρεις ότι όποτε το θέλεις, όλα θα γίνονται για λίγο αλλιώς. Τι κι αν ήταν αληθινό μόνο το τραγούδι σας...
Αράχωβα
υγ1: αν είσαι από εκείνους που ταξιδεύουν μέσα από εικόνες, τραγούδια ή απλώς βάζοντας αρκετή φαντασία.. ή από τους άλλους που έχουν ορίσει ημερομηνία, τότε και στις δύο περιπτώσεις σου προσφέρω απλόχερα μπόλικο υλικό :)
Καρπενήσι
Μέρη που φημίζονται για το έντονο χριστουγιεννιάτικο στοιχείο τους, αλλά και για πολλά ακόμη που θα βρεις αν κάνεις μια βόλτα στο arttravel . Πήγαινε στα χιονοδρομικά κέντρα τους, ψάξε στα γραφικά τους χωριουδάκια ο,τι καλό μπορεί να έχουν και δοκίμασε τις ντόπιες γεύσεις.
υγ2: μη ξεχάσεις να περάσεις σούπερ!! όπου κι αν διαλέξεις να είσαι εκείνες τις ημέρες. Άφησε για λίγο πίσω τη καθημερινότητά σου.

11 σχόλια:

vivi ka είπε...

Καλημέρα φίλη μου!!
Να σαι καλά! Ονειρεμένες αποδράσεις στα αλήθεια!
Λατρεύω το Καρπενήσι και την Αράχωβα!! Όπως επίσης και τα Καλάβρυτα!
Αν και ταξιδεύω μέσα από εικόνες και τραγούδια πολύ εύκολα, ένα πραγματοποιήσιμο τέτοιο ταξιδάκι θα ήταν τέλειοοο!! Ειδικά.. αν ακολουθήσουν και τα δικά σου λόγια :))
Από τους κρύους προορισμούς μια ζεστή αγκαλίτσα!! :)

myStickland είπε...

Υπέροχο θα ήταν!!
Τι όμορφα ταξίδια μπορούμε να κάνουμε με το νου!
Αλλά ενα ταξιδάκι-πραγματικό!-ε;
Θα ήταν ότι έπρεπε!
Μακάρι φίλη μου!!
σου στελνω και εγω πολλά φιλιά και μια καλή μέρα!

Memaria είπε...

Μάλλον θα περιοριστώ στην "απεραντοσύνη" του τζακιού μας και στις βόλτες που κάνουμε περπατώντας εδώ γύρω...αρκεί το αγαπημένο μας τραγούδι να είναι στο μυαλό μας πάντα..
Καλό μεσημέρι...φιλάκια!!!

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Τι όμορφη η περιγραφή σου...Εύχομαι να ζήσουμε έστω κάτι ανάλογο φέτος τα Χριστούγεννα!Καλό Σαββατοκύριακο!Σε φιλώ!

Pinelia είπε...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες, αλλά φέτος θα αρκεστούμε σε ταξιδάκι στην αγκαλιά των αγαπημένων μας προσώπων!

sundayspoon είπε...

Υπέροχες φωτό και πολύ όμορφη ανάρτηση! Πολύ θα ήθελα ένα ταξιδάκι...

DIMI είπε...

Θά ήθελα νά ήμουν στά αγαπημένα μου Καλάβρυτα!!Περιορίζομε νά κάνω μπέμπη σίτινγκ στά εγγόνια αυτό τό Σ/Κ!!!Ωραία ανάρτηση!!

Sheena Dimitriou είπε...

Τι μας κάνεις τώρα!!! Να σου πω είχα μια πρόταση και εγώ για Καλάβρυτα από μια αναγνώστρια, αλλά πως να φύγω η δόλια...!!! Δουλεύω, 2 μέρες θα κάτσω και αυτές...αχ...βαχ..Κάθε χρόνο λέω του χρόνου και κάθε φορά κάτι βγαίνει, είναι και η κρίση στη μέση...Πάντως πολύ όμορφες οι φωτογραφίες, με ταξίδεψες, έστω και έτσι.

evonita είπε...

Θα ήταν τέλειο το ταξιδάκι να ήταν πραγματικό, αλλά δε με πειράζει καθόλου!!! Εγώ είμαι από κείνους που ταξιδεύουν με το νου πολύ εύκολα!! :) πολύ όμορφες επιλογές, λατρεύω και το χιόνι!!!! :) με γεια το Header, είναι κουκλίστικο!! φιλάκια πολλά!! :)

Claire D. T είπε...

Έχω έναν μικρό καημό γιατί τα τελευταία 2 χρόνια θέλω τόσο πολύ να πάω ένα ταξίδι αλλά ποτέ δεν το πετυχαίνω!! Γι'αυτό προς το παρών ονειρεύομαι μέρη όμορφα και αυτήν την περίοδο χιονισμένα κιόλας :)

Lyriel Bee είπε...

Κι εγώ, κι εγώ από κείνους είμαι που ταξιδεύω με όλους τους τρόπους!
Καλά σκέφτομαι αν καθόμαστα μαζί να δούμε φωτογραφίες και να πλάθουμε ιστορίες,
δ θα σταματάγαμε, θα κάναμε το γύρο του κόσμου σε ... μια ώρα :)
Τέλειες οι φωτογραφίες και πάω να δω και το σάιτ!
Φιλί, hugs και καλημέρες γλυκιές **

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments