Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Diary of bliss'13...

Όταν αποφάσισε η Κατερίνα να ξεσκονίσει το Diary of Bliss ,θέλω να σου πω οτι πολύ το χάρηκα..
Και δεν το λέω επειδή η Κατερίνα είναι φίλη μου και ''υποχρεωτικά'' θα έπρεπε να ακολουθήσω την ιδέα της.Απλά θυμήθηκα όλες εκείνες τις φορές,που όλα τα όμορφα συναισθήματα ήρθαν στην παρέα μου,γράφοντας για τις δικές μου στιγμές.Το χρειαζόμουν τόσο πολύ.Να γυρίζω τις σελίδες του και να βλέπω καρφιτσωμένες λέξεις,εικόνες,λεπτά,που πέρασαν απαλά απο τη ζωή μου...και την έκαναν λίγο πιο όμορφη..
Ετσι και τώρα που γράφοντας αυτές τις προτάσεις θέλω να εγκαινιάσω την δυναμική επανεμφάνιση του,θέλω να δω και εσένα στην παρέα..Ναι,εσένα που λες ψιθυριστά οτι δεν έχεις χρόνο..Σκέψου όμως πόσα θα ακουμπήσεις στις σελίδες του..Πόσες έννοιες σου θα τις πάρει μακριά.. Πόσα ακόμα θα μοιραστείς μαζί μου..Και πόσες φορές,θα χαμογελάσεις με ανακούφιση οταν διαπιστώσεις οτι μια γρουσούζικη και στενόχωρη εβδομάδα,έκρυβε και ενα πολύχρωμο ουράνιο τόξο στα φτερά της..
η εικόνα απο εδω

Να,αυτό συνέβη και σε εμένα..Η εβδομάδα που μόλις κύλισε ήταν πολύ δύσκολη..Ξενύχτια πάνω απο στοίβες χαρτιών,υποχρεώσεις,αναποδιές και περίεργες καταστάσεις που εμφανίζονται όταν όλο το σύμπαν συνομωτεί εναντίον σου.Και ενω σκεφτόμουν''ωραία αρχίσαμεεε..'':( τότε αποφάσισα να ανακατέψω λίγο την άμμο της ζωής μου.Θυμήθηκα εκείνο το καλοκαίρι που είχαμε πάει με τα κορίτσια μου σε μια υπέροχη αμμουδερή παραλία και σκαλίζαμε για να βρούμε μικρά κοχυλάκια και διάφορους άλλους θησαυρούς.Είχαμε γεμίσει ενα καλάθι θυμάμαι,με κάθε λογής ομορφιές.
''Να,κάπως έτσι πρέπει να κάνεις και τώρα...''σκέφτηκα και άρχισα να σκαλίζω σιγά και προσεχτικά την εβδομάδα μου,μην τυχόν και μου ξεφύγει τίποτα.Μην τυχόν και δεν προσέξω κάτι..
Και ως δια μαγείας το δικό μου προσωπικό καλάθι,γέμισε για τα καλά..
Με πολύ αγάπη.Αγάπη που πήρα απο τους δικούς μου ανθρώπους..Χωρίς να έγινε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό..Τις αγκαλιές των παιδιών μου,που κρύβουν μέσα τους χιλιάδες μικρούς ήλιους που φτάνουν να ζεστάνουν ενα ολόκληρο σύμπαν.Τα βιαστικά πρωινά και τη φροντίδα που κρύβουν στις παλάμες τους,όταν απλώνεις το βούτυρο πάνω στις φρυγανισμένες φέτες τους.Λίγο πριν τα πάω σχολείο και δώσουμε ραντεβού το μεσημέρι...Το κομμάτι του αποχωρισμού,που όσα χρόνια και αν πέρασαν κάνει την αγκαλιά μου μισή..Και μετά η επιστροφή σε ενα άδειο σπίτι μα τόσο γεμάτο ταυτόχρονα με την αύρα τους..Το φαγητό που σιγοβράζει στη μεγάλη κατσαρόλα και θα χορτάσει πεινασμένες κοιλίτσες..
Και το τελευταίο φιλί της καληνύχτας που θα έχει αστεία και πειράγματα και..''να σου πω μαμά και ενα ολοκαίνουριο ανέκδοτο;''και τα πέντε λεπτά γίνονται μισή ώρα και ''άντε κορίτσια,δεν θα ξυπνάτε αύριο''..και όταν πια όλοι έχουν αγκαλιάσει σφιχτά το πάπλωμα τους..εγω αναστενάζω ανακουφισμένη και νιώθω τόσο τυχερή,που μπορώ και είμαι εκεί δίπλα τους.Τόσο τυχερή που τους έχω..
Απλά μα τόσο σημαντικά μικρά πραγματάκια,που λαμπυρίζουν κάτω απο το φως της δικής μου ζωής.Και την μετατρέπουν σε διαμάντι..
Αν όλα αυτά δεν μπορούν να γλυκάνουν λίγο τις μέρες μου,τότε τι;
Σας φιλώ..

εδω μπορείς να δεις την αρχική ιδέα της Κατερίνας.


16 σχόλια:

Katerina V *Pause blog* είπε...

Τι να πρωτοπώ..; Εσύ ήσουν η αιτία για να επιστρέψει η στήλη μου..Και εμένα μου έλειπε αλλά δεν το προχώρησα μέχρι την συζήτησή μας..
Ξέρεις πόσο σε εκτιμώ και είναι διπλή η χαρά μου για την συμμετοχή σου.. Τέτοιους ανθρώπους σαν κι εσένα θέλω να γνωρίζω,που ξέρουν να εκτιμούν τα πάντα όμορφα και δύσκολα..Μερικοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένα αυτά που κάποιοι άλλοι δεν μπορούμε λόγω των συνθηκών να έχουμε..και δεν ξέρουν πόσο τυχεροί είναι.Εσύ το ξέρεις και αυτό είναι προς τιμή σου..Τυχερή η οικογένειά σου..Καλό βράδυ αγαπημένη μου!

myStickland είπε...

Kατερινάκι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια..Τα αισθήματα είναι αμοιβαία,να ξέρεις!!Χαίρομαι που τότε το συζητήσαμε και αποφάσισες να δωσεις πνοή ξανά στο Diary..Είμαι σίγουρη οτι βοήθησε πολλούς απο εμάς να δούμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής..Και είμαι σίγουρη οτι όποιος κάνει την αρχή θα το αγαπήσει εξίσου!
Όντως πολλοί απο εμάς θεωρούμε πολλά πράγματα δεδομένα,αλλά ίσως χρειάζεται ενα γερό ταρακούνημα για να δούμε πραγματικά τη ζωή μας έτσι όπως πρέπει..Σαν ενα σύντομο ταξίδι με πολλές εμεπιρίες και υπέροχες στιγμές..Τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο..Η παλέτα των χρωμάτων έχει τόση ποικιλία..γιατί να αρκεστούμε μόνο σε ενα;
Ευτυχώς έμαθα-και μαθαίνω-να πρέπει να βρίσκω πάντα κάτι θετικό και όμορφο για να με κρατήσει στη επιφάνεια..ακόμη και ενα μικροσκοπικό χαμόγελο..Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας νομίζω!
φιλιά Κατερίνα μου!!

evonita είπε...

καλή αρχή! που την έκανες mystickland μου! :) εκπληκτικά τα όσα έγραψες, έτσι είναι.. όσα δύσκολα κι αν ζήσουμε στην καθημερινότητά μας, πάντα οι δικοί μας άνθρωποι είναι αυτοί που θα μας γεμίζουν αγάπη και αισιοδοξία να συνεχίζουμε! φιλάκια πολλά!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε...

Οι στιγμές με τις κορούλες σου, μαγικές! Πώς να μην μετατρέψουν τη ζωή σου σε διαμάντι...

Υπέροχο το κείμενο...

Taelia88 είπε...

Καλή αρχή!! Θα χαρώ να διαβάζω για τις εβδομάδες σου!! Αυτή η στήλη της Κατερίνας πολύ μου άρεσε! Ακόμη κι αν η εβδομάδα είναι απόλυτα συνηθισμένη, σκέφτεσαι τις μικρές χαρές της και γίνεται παράδεισος :)
Φιλιά!!

DIMI είπε...

Ωραία ανάρτηση μέ πολύ όμορφο κείμενο!!Πολύ σωστά,πάντα οι δικοί μας ανθρωποι είναι καί μάς δίνουν δύναμη νά συνεχίσουμε!!Φιλάκια!!

airis είπε...

Εμένα να δεις πόσο πολύ με είχε βοηθήσει! Ήταν η αρχή σε ένα προσωπικό άνοιγμα προς όλες εσάς και μια ευκαιρία να δω τα πράγματα μόνο από την καλή τους πλευρά!
Πάμε κορίτσια δυνατά!
Κι ας μην έχω χρόνο!
('Ολο έτσι λέω και τελικά έστω και τελευταία στιγμή πάντα προλαβαίνω! )
Φιλιά!

myStickland είπε...

Δεν σε φοβάμαι εσένα!!χαχαχα

myStickland είπε...

Ευχαριστώ Ευάκι!
Χαίρομαι που είδα και το δικό σου όνομα στο diary!!
φιλιάαα*

myStickland είπε...

έτσι είναι φίλη μου!!
φιλάκια πολλά!

myStickland είπε...

Και εμένα πολύ μου αρέσει!!
Να είσαι καλά!!

myStickland είπε...

Χαίρομαι που σου αρέσει Δημητρούλα!
Μικρές,καθημερινές απολαύσεις!
καλο σου απόγευμα!

Memaria είπε...

Καλή αρχή...και κυριολεκτώ...μου άρεσε πάρα πολύ...!!!

evonita είπε...

ξέρεις, σε κάτι τέτοια μέσα είμαι!!! χα χα..

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Δεν το ειχα ζήσει την προηγούμενη φορά. Τώρα θα σας απολαύσω όλες και είστε από τις αγαπημένες μου!! Πάλι τοσο ομορφα λογάκια μοιράστηκες μαζί μας. Ποσο πολυ αγαπας την οικογένειά σου, αυτά τα δυο βλασταράκια σου. Είναι τόσο τυχερές που σ'εχουν!

vivi ka είπε...

Καλημέρα φίλη μου!!!
Μια σελίδα ημερολογίου σκέτη γλύκα μας έδωσες φίλη μου με το ξεκίνημά σου στο Diary of bliss! Συμμετέχω κι εγώ αυτή την φορά! Όπως βλέπεις έχω χαθεί λιγάκι, αλλά είναι για καλό λόγο!!! :))

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments