Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

days3+4*..

Η τρίτη ημέρα του Φλεβάρη,επιθυμεί να φωτογραφίσω κάτι που αρχίζει απο ''ε''..
Ρίχνοντας μια ματιά τριγύρω,βλέπω τον ελέφαντα μου,που δεσπόζει εδω και χρόνια σε μια γωνιά στο σαλόνι.Δυνατός μα και υπομονετικός,συνάμα.Ήσυχος μα και αποφασιστικός αν κάποιος δεν θα του συμπεριφερθεί οπως του αξίζει.Μου θύμισε ενα αγαπημένο μου παραμύθι που έχει αφηγηθεί ο ίδιος ο Χόρχε μια φορά και εναν καιρό...
Κάποτε είχα διαβάσει οτι στο feng shui οι ελέφαντες καλό είναι να υπάρχουν σαν ζευγάρι.Σύμβολο γονιμότητας,εξυπνάδας και δύναμης.Μια φίλη μου,που με επισκέφθηκε προχθές,μου είπε οτι ο δικός μου ελέφαντας ήταν σε λάθος θέση..
''Αν θέλεις χρήματα,ευημερία και αφθονία,τότε πρέπει να κοιτάζουν την πόρτα του σπιτιού σου..''μου είπε..
''Τι έχω να χάσω;''σκέφτηκα και αμέσως άλλαξα θέση στον άμοιρο τον ελέφαντα μου.Το μόνο που μένει τώρα,είναι να ανακαλύψω εν καιρώ,αν έχει δίκιο ή άδικο:)
''H ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία''..
γιαυτό,ας κάνουμε την κάθε ημέρα μας να αξίζει.Ας δίνουμε χώρο και χρόνο σε αυτούς που μας αγαπάνε.Ας συγχωρούμε και ας ζητάμε συγχώρεση..ας ευχηθούμε όμορφες ζωές να έχουμε όλοι..#worldcancerday #fmsphotoaday





21 σχόλια:

είπε...

μ αρεσει που καθε μερα εχεις να πεις και κατι διαφορετικο, πολυ σημαντικο το παραδειγμα με τον ελεφαντα, νομιζω λιγο πολυ μας αξιζει ολους μας

φιλια!

Unknown είπε...

Υπέροχη ανάρτηση!!!!!Πολλά φιλιά!!!!!!!

Craftlandgr είπε...

πολυ ομορφο το σημερινο μηνυμα!!!ωστε ετσι ο ελεφαντας,λες αν παρω ενα ζευγαρι και κοιτανε κ την πορτα να αλλαξει τιποτα;;;φιλακιαα

evonita είπε...

τέλεια τα ελεφαντάκια!!!! δεν ήξερα το συμβολισμό τους!!!! πολύ όμορφος ο δικός σου και το γνωμικό σούπερ!!! :)

airis είπε...

Προσπάθησα να σου γράψω και στο μεσημεριανό μου διάλειμμα στη δουλειά αλλά με το χαμό που γινόταν δεν ολοκλήρωσα κι έσβησα κι ό,τι είχα γράψει :((

Καλησπέρα καταρχήν! :)
Μου χάρισαν κάποτε και μένα μια ξύλινη κυοφορούσα ελαφαντίνα ( λίγο μετά τον χωρισμό μου) ( το μωράκι στην κοιλιά φαίνεται!) και μου είπαν να το βάλω να κοιτάζει στην είσοδο για όλα όσα ανέφερες αλλά κι ότι θα γινόμουν μάνα! Σόρρυ που θα σε απογοητεύσω...το ελεφαντάκι ακόμα κοιτάζει την είσοδο, ούτε πλούτη και δύναμη μου έφεραν και κυρίως ΟΧΙ γονιμότητα! 9 χρόνια έχουν περάσει από τότε ...κάτι δεν θα είχε γίνει;
Όμως έχω την υγειά μου, τους δικούς μου και πάντα χαμογελώ! Αυτά δεν είναι τα καλύτερα κατορθώματα;
Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία... θα περιμένω...
Φιλιά!

Funky Monkey είπε...

Καλησπέρα! Πολύ όμορφη η ανάρτησή σου...

Να σου πω... αν διαπιστώσεις ότι η φίλη σου είχε δίκιο σε σχέση με τον ελέφαντα και την πόρτα, πες μου... να γεμίσω τον τόπο!!!

myStickland είπε...

Kαλησπέρα φιλενάδα μου!
Ο δικός μου ελέφαντας τόσα χρόνια είναι γυρισμένος με την πλάτη προς την πόρτα..μόλις ήρθε η φίλη μου,τώρα απλώς κοιτάζει σαν χαζός την πόρτα..περιμένοντας τι;)
να σου πω,όμως κάτι;
τα καλύτερα και μεγαλύτερα κατορθώματα είναι αυτά που ανέφερες..αυτά είναι τα πλούτη και η δύναμη μας..η οικογένεια μας και η υγεία μας..Αφού έχουμε αυτά,τότε είμαστε ευτυχισμένες!
φιλάκια πολλά πολλά!

myStickland είπε...

καλώς την!!
μένει να πάρω και το ζευγαράκι του..να κάνουν παρεούλα!
φιλιάαα!

myStickland είπε...

θα δείξει!!!χαχα;)

myStickland είπε...

Καλησπέραα!

myStickland είπε...

''Ζήλεψα''λίγο απο τη φίλη μου την Αριστέα!!χαχαχα:)
Εκείνη όμως δεν την πιάνει κανένας!Ντύνει μοναδικά τις εικόνες της..!

Tσέκαρε και μόνη σου:
http://princess-airis.blogspot.gr/

φιλάκια!

myStickland είπε...

Καλησπέρα!!
Εγινεεε!χαχα:)

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Ούτε που το γνώριζα αυτό για τους ελέφαντες προφανώς γι' αυτό τα πλούτη δεν μου χτύπησαν την πόρτα:) Δεν μας νοιάζει όμως φιλενάδα!!! Έιμαστε εκατομμυριούχοι στην καρδιά! Ασ'τους ελέφαντες να χαζεύουν!!!

myStickland είπε...

Ακριβώς φίλη μου!!!
Ασε τους ελέφαντες και τους..άλλους να μας χαζευουν!!
Γιατί εμείς ξέρουμε το μυστικό:)
Αισιοδοξία και καλή διάθεση!!
Φιλιά:)

Memaria είπε...

Να μη δοκιμάσω δηλαδή να βάλω τους δικούς μου να κοιτούν την πόρτα?..εδώ που τα λέμε ούτε εγώ πιστεύω σε αυτά, αλλά δε χάνω και τίποτα να δοκιμάσω..
Πάω να τους βάλω αλλιώς..χαχα..φιλάκια!!

Chrisi είπε...

Εγώ πάλι σχετικά με τους ελέφαντες άκουσα ότι φέρνουν τύχη όταν κοιτάνε προς το εσωτερικό του σπιτιού.Αλλά προσωπικά νομίζω ότι τύχη είναι να είσαι γερός και ήρεμος,φιλιά καλό βράδυ.

Lyriel Bee είπε...

Αυτό θα σου έλεγα κι εγώ για το ελεφαντάκι και το φένγκ σούι, αλλά μετά η Αριστέα είπε πως δεν δουλεύει :( Δεν ξέρω αν δουλεύει ή όχι, εμένα πάντως τα ελεφαντάκια μου αρέσουν πάρα πολύ, θυμάσαι που είχα κι εγώ μερικά κρεμασμένα από ένα σκοινί και τα έπαιρνα μαζί μου σε όποιο σπίτι κι αν πήγαινα ... :)
Καλή σου μέρα φίλη **
Άργησα λίγο, αλλά είδα όλες τις αναρήσεις μαζεμένες !!

Claire D. T είπε...

Τι όμορφα τα λόγια της δεύτερης φωτογραφίας.. :)

vivi ka είπε...

Ο δικός μου ελέφαντας κοιτάει την πόρτα πολλά χρόνια και γίνομαι θηρίο όταν του αλλάζουν θέση. Μάλλον θέλει ζευγάρωμα για να αποδώσει κάτι :))

Taelia88 είπε...

Υπέροχο το μήνυμά σου στο τέλος!! Υπέροχες και οι φωτογραφίες σου!!
Δεν τα ήξερα τα όσα έγραψες για τον ελέφαντα! Προς την πόρτα, λοιπόν! Χμμμ!

Unknown είπε...

Δυνατή η ανάρτηση σου, σαν τον ελέφαντα σου! Από την αρχή ως το τέλος!έχω κι εγώ έναν, όχι μεγάλο, μικρό, αλλά εκεί για να μου υπενθυμίζει την ήρεμη δύναμη και την υπομονή,όπως λες κι εσύ.Φιλάκια και καλή συνέχεια.

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments