Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

let's chat#8:νολάιφερς*..


Σκέφτηκα αρκετά πριν αρχίσω να γράφω τη συγκεκριμένη ανάρτηση,μιας και δεν θέλω να είμαι παρορμητική,ούτε να δίνω αξία σε καταστάσεις-σχόλια και ανθρώπους που δεν την αξίζουν.Εδω και πολύ καιρό  στριφογύριζαν πολλές σκέψεις στο μυαλό μου,μα μετά απο κάτι που συνέβη θεώρησα οτι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.. 
Σκεφτόμουν λοιπόν πώς θα αντιδρούσα αν κάποιος ή κάποια ερχόταν στο σπίτι μου και συμπεριφερόταν ή μιλούσε άσχημα.Ειδικά κάποιος/κάποια που μπορεί να μη με έχει συναντήσει ποτέ προσωπικά ούτε γνωρίζει την οικογένεια μου ή την ζωή μου γενικότερα.Ούτε μπορεί να γνωρίζει ή να ξέρει πώς μπορεί εγω να έχω αποκτήσει το οτιδήποτε.Πόσο εύκολα ή δύσκολα.
Ισως να μην έχουμε ποτέ συναναστραφεί στην καθημερινότητα μας,ούτε έχουμε εξομολογηθεί τα προβλήματα μας,μεταξύ μας.
Ας το δούμε και αλλιώς.Αν ερχόταν κάποιος σπίτι σου σαν καλεσμένος. Δεν θα ήθελες να τον περιποιηθείς; Δεν θα ήθελες να του σερβίρεις στο καλό σου σερβίτσιο -άσχετα αν τα υπόλοιπα σου πιάτα ήταν πράσινα,κόκκινα ή κίτρινα-δεν θα ήθελες να τον κεράσεις το καλύτερο σου γλυκό-άσχετα αν εσυ για τρεις συνεχόμενες ημέρες έτρωγες το ίδιο φαγητό-δεν θα ήθελες να συζητάς για αισιόδοξα θέματα-άσχετα αν η ψυχή σου ήταν μαύρη απο τα προβλήματα της ζωής;
Εγω τουλάχιστον θέλω όλους όσους έρχονται στο σπίτι μου,να τους κάνω να περνάνε όμορφα..Και εξηγώ το λόγο που έφερα εδω μπροστά σου τα δυο αυτά παραδείγματα.

Bloggάρω απο το 2011.Μου αρέσει αυτό που κάνω και συνεχίζω.Και θα συνεχίζω όσο αυτό εδω το ιστολόγιο μου δίνει χαρά..Εχω κάνει αρκετές φιλίες που αξίζουν.Κορίτσια σαν και εμένα με τα άγχη τους,τη δημιουργικότητα τους,τη θετική τους ενέργεια και σκέψη..Προσπαθώ πάντα να είμαι αισιόδοξη να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και να κρατάω το κεφάλι ψηλά σε οτι και αν μου συμβεί.Δεν είπα ποτέ οτι η ζωή μου είναι εύκολη,ούτε οτι όλα είναι ρόδινα.Kαι τους φίλους μου,πάντα τους ''κερνάω''στα ''καλύτερα μου σερβίτσια'' τα ''καλύτερα μου γλυκά''συζητώντας και αναλύοντας καθημερινά στιγμιότυπα απο τις ζωές μας.Δεν θα κάτσω ποτέ όμως να μιζεριάσω,ούτε να λυπηθώ τον εαυτό μου.Είμαι αξιοπρεπής σαν άνθρωπος και ποτέ δεν υποκρίθηκα κάτι άλλο απο αυτό που είμαι.Δεν είμαι,ήμουν ούτε και θα είμαι διπρόσωπη ή ''και καλά(!) συναισθηματική''.Ούτε ''προσπαθώ να τουμπάρω κόσμο''γιατί απλά δεν έχω κάποιο όφελος κάνοντάς το.Οι φίλες που συζητάμε συχνά και μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα,μπορούν να το βεβαιώσουν.Δεν έχω να αποδείξω σε κανέναν οτι δεν είμαι ελέφαντας..Προτιμώ να ασχολούμαι  με πιο ουσιαστικά πράγματα.
Σέβομαι και εκτιμώ όσους έχουν τη θέληση και το θάρρος να με κριτικάρουν εποικοδομητικά και όχι απλώς να σχολιάζουν κάποια μεμονωμένα γεγονότα,στάζοντας δηλητήριο. Ενας λόγος λοιπόν που τα σχόλια αυτού εδω του ιστολογίου περνάνε απο τη δική μου έγκριση πρώτα, είναι και αυτός. Γιατί δέχομαι την ελευθερία λόγου αλλά δεν είμαι διατεθειμένη να φιλοξενώ κακίες και αρνητική ενέργεια. Δεν θα ήθελα με τίποτα να αναμιχθούν με άλλα λόγια που είναι γραμμένα από αγαπημένους ανθρώπους εδώ μέσα ...Απο εκείνους που συναναστρέφομαι καθημερινά και πάντα περνάνε για ενα ''καφεδάκι''απο εδω,παρέα με την καλή τους διάθεση..

Υπάρχουν όμως και ''οι άλλοι''..
Αυτοί που κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία και ενα πληκτρολόγιο.
Απλώς τρέφονται με αυτό ακριβώς. Να περνάνε εδω και εκεί και να σκορπίζουν την κακία τους. Αυτοί, οι λεγόμενοι ''νολάιφερς'' καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τη δική τους ζωή και να σκεφτούν πώς θα την κάνουν καλύτερη ή τι πραγματικά τους φταίει σε αυτή και θέλουν να στεναχωρούν και τους άλλους που προσπαθούν να κάνουν τη δική τους όμορφη. Νομίζω θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικό απο το να ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι.

Εχω δει άπειρες φορές να συμβαίνει αυτό ακριβώς,σε πολλά και αξιόλογα ιστολόγια. Να κρίνουν με πολύ άσχημο τρόπο τη ζωή και την καθημερινότητα κάποιων εξαιρετικών ανθρώπων,που πασχίζουν και αγωνίζονται να φτιάξουν εναν κόσμο καλύτερο με το να σκορπίζουν αισιοδοξία τριγύρω...Μερικοί απο αυτούς που δέχτηκαν αιχμηρά σχόλια,συνεχίζουν αδιαφορώντας,άλλοι ''έκλεισαν''τα ιστολόγια τους ή τα έκαναν ιδιωτικά..
via

Λυπάμαι αν ''στεναχώρησα''εσένα που σκορπάς τα άστοχα σχόλια σου δεξιά και αριστερά..
Δεν συνηθίζω να απαντώ-ούτε πρόκειται να το κάνω ξανά-αλλά θέλω να ξέρεις οτι οφείλω να προφυλάξω το ''σπίτι''μου και τους ''επισκέπτες''μου απο κάποιους ανώνυμους νολάιφερς, σαν και εσένα.Έστω και αν χρειαστεί να ''πετάξω''το ''σχόλιο''σου στο καλάθι των αχρήστων..
Λυπάμαι επίσης που δεν χωράς εδώ μέσα και δεν θα σε υποδεχτώ ποτέ με τα κόκκινα χαλιά που απλώνω για όλους τους υπόλοιπους. Να θυμάσαι, πως η δική σου ζωή δεν επηρεάζει όσο νομίζεις και δεν επηρεάζεται από την ευτυχία ή δυστυχία των άλλων.
Αντι λοιπόν να στέλνεις ανώνυμα και άστοχα σχόλια σε όλα τα ιστολόγια που θα βρεθούν στο διάβα σου,σκέψου λίγο πως θα μπορούσες να αποκτήσεις μια κανονική ζωή..


πι.ες.Μέχρι και τώρα που έφτασες στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης,δεν ξέρω αν έκανα καλά που τη δημοσίευσα τελικά.Μα πιστεύω οτι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.Και πρέπει να μάθεις τι σκέφτομαι για το θέμα των trolls.Ανώνυμα σχόλια γεμάτα χολή πιθανόν να έχεις και εσυ διαβάσει στα εισερχόμενα σου.Ίσως σε έκαναν να πικραθείς,να θυμώσεις ή να εκνευριστείς πολύ με όλα εκείνα τα ''φαντάσματα''του διαδικτύου που τρολλάρουν ασύστολα.

 Πολύ θα ήθελα να διαβάσω και τη δική σου άποψη για το θέμα.
Τι γνώμη έχεις λοιπόν για τα trolls;
Πιστεύεις οτι αν ασχοληθούμε μαζί τους απαντώντας ''θα πάρουν το μήνυμα'';
Σου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό;Αν ναι,πως το αντιμετώπισες;

19 σχόλια:

TzinaVarotsi είπε...

Μεγάλο θέμα άνοιξες... ένα θέμα που έχει, νομίζω, απασχολήσει όλους όσους μπλογκάρουμε.. άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο.
Αυτός ήταν και για μένα ο λόγος που έκλεισα τα σχόλια..
Η προσωπική μου άποψη;
Έλεγχος στα σχόλια πριν την δημοσίευσή τους και.... αδιαφορία.
Αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν προσωπική ζωή τρέφονται από τέτοιου είδους αναρτήσεις (έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν, αλλά το θεωρώ λάθος), προσπέρασέ τους δίχως να ρίξεις δεύτερη ματιά, γιατί αν το κάνεις τους δίνεις και την ικανοποίηση πως σε σύγχυσαν.
Και εν τέλει.... ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!
Φιλιά πολλά :))

Craftlandgr είπε...

Σε ξερω λιγο καιρο,3-4 μηνες,μου αρεσει που μας δειχνεις την ομορφη πλευρα της ζωης χωρις αυτο να σημαινει πως κι εσυ δεν εχεις τα προβληματα σου.Κι αν περναω δυσκολα εγω θελω να δω κατι ομορφο και αισιοδοξο,οχι να πεσω σε καταθλιψη,δεν βρισκω που ειναι το κακο.Κι εμενα δεν ειναι ολη μου η ζωη το να κανω χειροτεχνιες..Δεν μπορεις σιγουρα να κρινεις καποιον μονο μεσα απο τις αναρτησεις που κανει στο μπλογκ του.Αυτοι που γραφουν τετοιες κακιες θα πρεπει να εχουν καποιο θεματακι με τον εαυτο τους. Προσωπικα δεν μου εχει τυχει,το εχω δει ομως σε αλλα μπλογκ και ειναι πολυ ασχημο. Γιατι δεν κανουν απλα ενα αρνητικο σχολιο,σιγουρα δεν μπορουμε ολοι να συμφωνουμε,αλλα ειναι γεματοι κακια και ζηλεια.Αν μου συμβει,μαλλον θα το διαγραψω και αν συνεχιστει πρωτα θα ελεγχω τα σχολια πριν τα δημοσιευσω.Δεν νομιζω οτι αξιζει να απανταμε γιατι βαζουμε και τους φιλους μας στην διαδικασια να μας υπερασπιστουν και ξεφευγει πολυ ολο το πραγμα!
Εσυ συνεχισε αυτο που κανεις γιατι το κανεις πολυ καλα!!!!φιλακια πολλα!!!

princess είπε...

Καλή μου φιλενάδα, λυπάμαι πολύ που σου έτυχε κάτι τέτοιο!!! Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό όμως συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες και είναι δικαίωμά σου να αποφασίζεις ποιον θα φιλοξενήσεις στο "σπίτι" σου. Εύχομαι να μην υπάρξει άλλο τέτοιο συμβάν. Σε φιλώ!

Pink Angel είπε...

Μου έτυχε κι εμένα αυτό... Είμαι καινούρια εδώ, έχω ιστολόγιο μόνο 2 μήνες περίπου, αλλά πρόλαβαν από την αρχή να μου πετάξουν χολή. Στενοχωρήθηκα στην αρχή, γιατί δεν έχω έρθει εδώ για να κρίνω τους ανθρώπους αλλά για να διαβάζω τις σκέψεις τους και για να μοιράζομαι τα αισθήματά μου και ό,τι άλλο πιστεύω πως αξίζει. Ήθελα να σταματήσω να γράφω, με πήρε από κάτω, αλλά αδιαφόρησα. Νομίζω πως δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επιστρέψουν στον .. "τόπο του εγκλήματος" για να δουν αν τους απάντησες, απλά εκσφενδονίζουν την κακία τους προς πάσα κατεύθυνση απλά για να ξελαφρώσουν από τα κόμπλεξ τους. Συνέχισε ό,τι κάνεις και μην πικραίνεσαι!!! :)

Unknown είπε...

Ακόμη δεν μου έχει τύχει, τουλάχιστον όχι στο μπλογκ μου. Αν μου συμβεί, επειδή άνθρωπος είμαι, θα στεναχωρηθώ ίσως πολύ ίσως λίγο.

Αλλά πίστεψε με, καθημερινά, στενοχωριέμαι περισσότερο γιατί βλέπω σχόλια φιλών και συγγενών (ναι συγγενών) στο φατσο προφιλ μου γεμάτα φθόνο, ζήλια και άσχημη κριτική!

Ειλικρινά για γνωστούς και αγνωστούς θέλω να τους πω ευχαριστώ που ξοδεύουν το χρόνο τους για ν' ασχολιούνται - μαζί μου/σου/μας - έστω και έτσι!!!

Δε σε γνωρίζω προσωπικά αλλα σε καταλαβαίνω και ειλικρινά συνέχισε αυτό που κάνεις και να είσαι πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη και ας τους άλλους να κομπλεξαρίζονται (ωραία που τα μιλάω τα ελληνικά!) και να φθονούν!!!

In english please...

Keep calm and carry on! N the trolls please get a life!!!


vivi ka είπε...

Καλησπέρα φίλη μου!!!
Στα αλήθεια άνοιξες πολύ μεγάλο θέμα! Δεν έχει τύχει να μου συμβεί κάτι τέτοιο μιας και έχω κλειστά τα σχόλια. Από ένα τελείως διαφορετικό σχόλιο πάντως που μου είχε συμβεί ( θυμάσαι; ) είχα στεναχωρηθεί πολύ!
Υποθέτω πως είναι όλοι αυτοί που υπάρχουν και στην καθημερινότητά μας. Αυτοί που χαίρονται με την λύπη των άλλων και λυπούνται με την χαρά τους. Είναι τα ανθρωπάκια που κρύβονται πίσω από τις κλειστές κουρτίνες και παρακολουθούν τον γείτονα...που πικροχολούν για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες και αδυναμίες!!
Μια κουρτίνα είναι και το ανώνυμο σχόλιο!!!
Για αυτό και εμεις θα συνεχίσουμε να χαμογελάμε και να τιμάμαι τους επισκέπτες μας στο "σπιτικό" μας. Και σε όποιον αρέσουμε!!! Οι υπόλοιποι να χτυπήσουν άλλη πόρτα! :))
Συνέχισε δυνατά!!! Φιλάκια πολλά!!!

Funky Monkey είπε...

Καλησπέρα, κορίτσι μου!

Δε μου έχει τύχει μέχρι στιγμής κάτι ανάλογο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Για μένα, ούτε καν χρειάζεται να στενοχωριέσαι και να αναλώνεσαι με τέτοια θέματα. Δε μπορεί να αρέσουμε σε όλους... Τραβάς μια διαγραφή στο σχόλιο, ή βάζεις την αναθεώρηση (όπως νομίζει ο καθένας) και πας παρακάτω, σε αυτό που εσύ ξέρεις να κάνεις καλύτερα.

Το διαδίκτυο είναι γεγονός πως είναι εντελώς ανοιχτό και free κι αυτό έχει μια καλή και μια κακή πλευρά, όπως όλα τα πράγματα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να το χρησιμοποιεί όπως νομίζει... κι εσύ, από την πλευρά σου, να μη δίνεις σημασία εκεί που δε χρειάζεται!

Εύχομαι να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Φιλιά πολλά και... keep walking... we are with you!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Γεια σου καλή μου..! Πραγματικά άνοιξες μεγάλο θέμα και καλά έκανες που το έβγαλες από μέσα σου.. Μου αρέσει πολύ η ειλικρίνεια και τα ξεκάθαρα λόγια!
Λίγο πολύ όλοι έχουμε γίνει δέκτες τέτοιων ατόμων, είτε είναι ανώνυμοι είτε είναι μπλόγκερς με όνομα ή ψευδώνυμο.. Πριν μήνες είχα δεχτεί πικρόχολα σχόλια από μπλόγκερς και ανώνυμο, που έβγαζαν βιαστικά συμπεράσματα, δεν καταλάβαιναν ούτε στο ελάχιστο τι σκέψεις διατύπωνα και με έκριναν πολύ άσχημα χωρίς να ξέρουν τι έχω ζήσει. Ξέρεις κάτι; Δεν ασχολήθηκα καθόλου, κατάλαβαν ότι είναι ανεπιθύμητοι, είδαν ότι δεν έπεσα στο επίπεδό τους και αποχώρησαν μόνοι τους! Αυτό συμβαίνει και εκτός του blogging..Πάντα θα συμβαίνει και γνώμη μου είναι να μην επηρεαζόμαστε,να κάνουμε αυτό που αγαπάμε έχοντας δίπλα μας όσους δεν μας παρεξηγούν,δεν μας κατακρίνουν και μας στηρίζουν. Έίναι άλλο να διαφωνείς και άλλο να προσβάλλεις! Δέχομαι την διαφωνία φυσικά όταν είναι πολιτισμένη αλλά δεν μπορεί να με κρίνει κανένας μόνο από το μπλογκ μου όταν δεν με γνωρίζει.. Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια! Χαμόγελο και προχωράμε!! Σε φιλώ!!

Memaria είπε...

Η γνώμη μου για όσους γράφουν ανώνυμα είναι η χειρότερη!!
Και δεν εννοώ φυσικά όσους απλά θέλουν να καταθέσουν τη γνώμη τους, ή να πουν ένα γεια..
Εννοώ όλους αυτούς (που πιστεύω πως πολλοί ίσως και να έχουν μπλογκ) κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να κάνουν επίθεση..να χύσουν δηλητήριο και να φύγουν..ή να μείνουν να γελάνε με τις αναταράξεις που θα ξεσηκώσουν τα σχόλιά τους..
Γι΄αυτό τελικά πιστεύω πως το να ασχολούμαστε με όλα αυτά τα τρολάκια είναι χάσιμο χρόνου..απλά τα θρέφουμε...αλλά καλά έκανες κι έγραψες όσα έγραψες για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους..
Μη στενοχωριέσαι..αν υπάρχει άνθρωπος που "πειράχτηκε" από όσα γράφεις είναι πειραγμένος και καλά θα κάνει να παίρνει τα φάρμακά του εγκαίρως..ε μα πια!
Φιλιά πολλά!

airis είπε...

Καλησπέρα γλυκιά μου! Το είδα να συμβαίνει σε άλλα μπλογκς -ευτυχώς εκτός δύο τριών περίεργων περιστατικών δεν μου έτυχαν αυτό που ονομάζουμε trolls! Επώνυμα μου έτυχε να με δυσαρεστήσουν 2-3, ανώνυμα μου τη "έπεσε" θρησκευόμενος! αχαχα! Γελάω γιατί στην αρχή απάντησα! Μετά όταν είδα ότι δεν καταλάβαινε τον άφησα! Όπως άφησα και τα σχόλια! Είμαι από αυτούς που τα έχω ανοιχτά κι ακόμα αν κάτι με πειράξει μένει εκεί στην κρίση των άλλων!
Συμμμερίζομαι τη θέση σου! Απλά εγώ θεωρώ ότι ακόμα κι αν διαφωνώ θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου την ελευθερία του άλλου! Γεννήθηκα προβληματική, το ξέρω! Αλλά αντέχω!
Ειλικρινά μου περνάει τόσο γρήγορα! Κι επίσης δεν με ενοχλεί να το δουν οι υπόλοιποι! Μετά από τόσο καιρό με ξέρετε! Που σημαίνει ότι δεν φοβάμαι! :)))

Να περνάς καλά και να σε ενδιαφέρει η γνώμη όσων σε αγαπούν κι εκτιμούν αυτό που κάνεις! Μας δίνεις αισιοδοξία και χαρά ! Τι καλύτερο μέσα στη μαυρίλα μας;;;;;

Σε φιλώ γλυκά !
Να μη μου στεναχωριέσαι , ναι;


Unknown είπε...

Καλησπέρα γειτόνισσα!! Λοιπόν, πριν ανοίξω τον υπολογιστή, σκεφτόμουν ακριβώς αυτό το θέμα. Έτυχε νωρίτερα να διαβάσω μια πολύ όμορφη και χιουμοριστική ανάρτηση σε ένα μπλογκ, που μιλούσε για το τι δεν πρέπει να λέμε σε μια μαμά ;). Στα σχόλια λοιπόν από κάτω, κάποια -ανώνυμη εννοείται- πέταξε ένα απίστευτο φαρμάκι και χαρακτήρισε πάρα πολύ άσχημα όλες τις μητέρες. Το σκεφτόμουν λοιπόν, κι αναρωτιόμουν πώς θα συμπεριφερόμουν εγώ αν λάμβανα ένα τέτοιο σχόλιο στο μπλογκ... Πιστεύω ότι ο τρόπος που το χειρίστηκες κι εσύ είναι πολύ καλός κι αξιοπρεπέστατος. Απάντησες αυτά που ήθελες και διατήρησες και το δικαίωμά σου στο σπίτι σου να αφήνεις να μπαίνουν όσοι θες! Μην πτοείσαι από κανένα σχόλιο, εκτός κι αν είναι γόνιμη κριτική. Τα τρολς υπάρχουν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, θα συμφωνήσω με τα παραπάνω σχόλια. Απλά όπως είναι ανώνυμα και χωρίς πρόσωπο, είναι ανάξια λόγου και προσοχής. Καλή συνέχεια σε όλα!! Φιλιά! :)

Eri είπε...

Δεν θα σταματήσει ποτέ δυστυχώς αυτο το θέμα γιατί πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ελέγξουν τα κακά συναισθήματα τους. Τρέφονται απο τις κακίες τους οπότε μόνο χολή "κερνάνε". Θα σου πω να μην δίνεις σημασία.
Για μένα καλά έκανες και έγραψες αυτά που σκέφτεσαι για το θέμα, το έχω κάνει κ εγώ κ πολλοί άλλοι, απλά για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας.
Μη μου στεναχωριέσαι, υπάρχουν και οι άλλοι άνθρωποι..
Φιλάκια πολλά!

xristin είπε...

Δεν μου έχει τύχει ακόμη ένα τέτοιο δυσάρεστο περιστατικό αλλά επειδή μπορεί να συμβεί έχω έτοιμο το delete!
Λοιπόν delete,και πάλι delete,και σε όποιον αρέσουμε,για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε!
Το blog το έχουμε να για να περνάμε όμορφα,όχι να μας ανεβάζει την πίεση!
Φιλούρες!

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι το καλύτερο είναι να μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν έχουν αξία!

Οποιος ανακατεύεται με τις κότες στο τέλος γίνεται πίτουρο!

Nasia είπε...

μου έχει τύχει ,τότε είχα ανοιχτά τα σχόλια αλλά το σχόλιό του ήταν στα ανεπιθύμητα ,δεν το είδε κανείς ...έγραψα κι εγώ ανάρτηση ,όπως εσύ ,αλλά το μετάνιωσα γιατί νομίζω τους δίνουμε αξία!!! Η γνώμη μου είναι πως αφού έχεις κλειστά τα σχόλια άσε να λένε,μη στενοχωριέσαι καθόλου γιατί αυτό θέλουν!
φιλάκια!

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Φιλενάδα πως έχασα αυτή σου την ανάρτηση; Έγινε κάτι προφανώς αλλά δεν πήρα χαμπάρι.
Τα έγραψες πολύ καλά. Συμφωνώ απόμυτα στο ότι αυτό είναι το σπίτι μας και είναι αγένεια να έρχεται κάποιος και μα στάζει χολή απλά για να τη στάξει, όταν εμείς τον έχουμε "φυλέψει" με τα καλύτερά μας "σερβίτσια".
Δεν μου έχει συμβεί. Ισως μια φορά αλλά όχι κάτι σημαντικό. Παρόλα αυτά έχω ανοιχτά τα σχόλια και ας τολμήσει να έρθει κανείς στο σπιτικό μου να στάξει φαρμάκι και θα αμολύσω τα σκυλιά να τον φάνε:)
Είχε συμβεί πρόσφατα σε μια πολύ φίλη μου (αυτη που αναφέρει και η φίλη παραπάνω Κατερίνα Δανδουλάκη). Της απάντησε και η ίδια αλλά και 4-5 φίλες μπλόγκερς που δεν μπορέσαμε να μείνουμε άπραγες μπροστά σε τέτοιες κακοήθειες.
Ο καθένας επιλέγει βάσει του χαρακτήρα του πως θα αντιμετωπίσει αυτά τα trolls. Δεν κρίνω καμία από τις δυο τακτικές γιατι δεν ξέρω ποια ειναι η σωστή. Η αδιαφορία ή η απάντηση; Συμφωνώ πως η αδιαφορία σταματάει να τους τρέφει και η απάντηση αντίθετα τους κάνει δυνατότερους, αλλά είμαι άνθρωπος που δεν μπορώ την αδικία και θέλω με κάθε τρόπο να την πολεμάω.
Αν σε ξαναπειράξουν, θα φωνάξεις τις blogbusters!!!
Σφύρα κι ήρθαμε. Θα σου στείλω email.
(Τα δικαιώματα της ονομασίας μας τα έχει η Δέσποινα από το Oh so cute things).

Sheena Dimitriou είπε...

Καλημέρα. Μεγάλο θέμα έθιξες!!Αν και δεν μου έχει τύχει, έχω ενεργοποιημένη την έγκριση σχολίων. Έχει συμβεί όμως σε αρκετά φιλικά ιστολόγια που παρακολουθώ. Δυστυχώς δεν υπάρχει ουσιαστικός τρόπος προφύλαξης. Υπάρχουν 2 είδη τέτοιων σχολίων. Ο πρώτος είναι εσκεμμένος, δηλαδή από κάποιον που κάνει παρόμοια δουλειά με εσένα και για χ,ψ λόγο θέλει να κριτικάρει ή να γελοιοποιήσει αυτό που γράφεις και ο δεύτερος είναι όταν ο αναγνώστης βλέπει ή διαβάζει βιαστικά μέρος της ανάρτησης και χωρίς ουσιαστικά να σε παρακολουθεί, ή γιατί ξύπνησε στραβά το πρωί ή γιατί απλά δεν κατάλαβε, αφήνει ένα ξεκάρφωτο σχόλιο και σε αφήνει παγωτό κασάτο....:)) Όπως και να έχει πάντως και εγώ κάπως έτσι θα το χειριζόμουν, εκτός κι αν ήταν πολύ εμφανές ότι ο άνθρωπος απλά δεν κατάλαβε. Η αλήθεια είναι ότι η ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, είναι πολλές φορές δίκοπο μαχαίρι...:)) Καλό Σ/Κ να έχεις.

evonita είπε...

Διάβασα και όλα τα σχόλια, δεν θα σου πω και γω τα ίδια my μου μιας και το είχαμε συζητήσει το θέμα αυτό.. Δυστυχώς συμβαίνουν όλα εδώ μέσα, κάτι που στο ξεκίνημα του Blogging δεν το φανταζόμουν καν!!! Εμείς συνεχίζουμε την αγάπη μας να μοιραζόμαστε, και ο καθένας ας λέει ότι θέλει.. Ας μη χαλάμε τη διάθεσή μας με αυτούς που τρολλάρουν, αυτοί σίγουρα δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον στη ζωή τους, ούτε και ξέρουν τι σημαίνει η λέξη αγάπη, πίστεψέ με.. φιλάκια πολλά πολλά!!!!! :)

Demi Mist είπε...

Δεν καταλαβαίνω αν κάποιου δεν του αρέσει το μπλογκ σου, γιατί το επισκέπτεται και χάνει το χρόνο του να σου γράψει. Θα το καταλάβαινα αν έγραφες κάτι προσβλητικό. Είναι όπως τα dislike που βλέπω σε βίντεο στο YouTube, και αναρωτιέμαι τι δεν τους αρέσει και το κάνουν αυτό.
Δε νομίζω ότι αξίζει να στεναχωριέσαι.
Έχεις ένα πολύ αξιόλογο μπλογκ και χαίρομαι που μας σερβίρεις στο καλό σου σερβίτσιο.
Εγώ θα πάρω σοκολάτα γιατί καφέ δεν πίνω!
Καλή εβδομάδα γεμάτη χαμόγελα!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments