Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Βολέψου όπου θες..

Πόσες φορές ορκίστηκες ότι θα διατηρήσεις την -τάξη- και άλλες τόσες έπιασες τον εαυτό σου να αθετεί την συμφωνία;; Αν κούνησες καταφατικά το κεφάλι σου, τότε σε αφορά αυτό το άρθρο.
Το να μπορείς να οργανώνεις το χώρο γύρω σου, δείχνει ότι μάλλον τις περισσότερες φορές μπορείς να οργανώσεις και τον "χώρο" μέσα στο κεφάλι σου. Να βάζεις στα σωστά κουτάκια, τα σωστά αντικείμενα, τις σωστές σκέψεις και όλα γύρω σου να μη φωνάζουν για να βρουν τη σειρά τους, αλλά να στέκονται ικανοποιημένα και να σου κλείνουν το μάτι.
Αυτόν τον καιρό προσπαθώ να είμαι συνεπής στην αρχική μου σκέψη για.. οργάνωση! Να βάλω σε τάξη κάποιες γωνιές του σπιτιού, του δωματίου, να φτιάξω λίστες και να βάλω και ένα πλάνο (μαγικό) στο πορτοφόλι μου. Μάταια. Ακόμα και όταν ανοίγω τον υπολογιστή.. οι καρτέλες μετά από ώρα διαμαρτύρονται ότι δεν χωράνε όλες μαζί και αδιάβαστες κλείνουν μία μία μόνες τους!
Πώς όμως θα τα καταφέρουμε; Η αρχή.. είναι το ήμισυ του παντός, λέγανε οι σοφοί πρόγονοί μας. Και οι νέοι συνεχίζουν να λένε "άρχισε από... ΚΑΠΟΥ".
Σκέψου τι φταίει και συνεχώς τα φαινομενικά οργανωμένα σου κοσμήματα μπερδεύονται. Γιατί όταν τρέχεις το πρωί να βρεις ρούχα, δεν βρίσκεις. Αν οι τσάντες μου ήταν τοποθετημένες σωστά δεν θα είχαν "τσαλακώσει" τόσο εύκολα. Και τι φαγητό να φτιάξω πάλι σήμερα;;; Δες τον κάθε χώρο στο σπίτι και όπου αλλού χρειάζεσαι οργάνωση.. εξονυχιστικά. Ακόμα και εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις οργανώσει. Με τον καιρό, θα βρίσκεις κι άλλες ιδέες και θα ξέρεις τι πραγματικά σε βολεύει. Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρο αν χρειαστεί να φτιάξεις κάτι.. όμως σκέψου πόσο εύκολη θα γίνει η καθημερινότητά σου μετά.

υγ: σήμερα παίρνουμε την απόφαση και σιγά σιγά θα σου παρουσιάζω ιδέες για οργάνωση. Να κοιτάς την αντίστοιχη ετικέτα στη στήλη δεξιά του ιστολογίου.

9 σχόλια:

Craftlandgr είπε...

Για να οργανωθουμε!!Περιμενω τις συμβουλες!!!!!

GETALOCALIFE είπε...

Μ αρεσει τόσο πολύ να ειναι ο χωρος οργανωμενος κ τα πραγματα τοποθετημενα σε ομoρφα κουτακια κ βαζακια αν κ ειμαι λίγο τεμπελίτσα!Περιμένουμε ιδεες,ευχαριστούμε γ τ ομορφο ποστ!
www.getalocalife.blogspot.gr

Memaria είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέρον...

villy είπε...

αγαπώ τα κουτάκια στο χώρο μου και συνέχεια γεμίζω και γεμίζω και γεμίζω!!! Τα κουτάκια στο μυαλό μου όμως παλεύω εδώ και πολλά χρόνια να τα ξεφορτωθώ...

Beautyandthefoodbeast είπε...

εγώ δυστυχώς είμαι λίγο ακατάστατη!!
Περιμένουμε συμβουλές οργάνωσης!

Eva M. είπε...

Πραγματικά υπέροχο post!
Ανυπομονώ!
Φιλιάαα

Pinelia είπε...

Εγώ πάντως άμα τακτοποιήσω, μετά δε βρίσκω τα πράγματά μου!Φιλιά!

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Ιστορία μου, αμαρτία μου!

evonita είπε...

λατρεύω την οργάνωση!!! οι φωτογραφίες για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται!! τσεκαρέ το my μου! ξέρω έχω καιρό να περάσω, αλλά το χω παρατήσει πολύ δυστυχώς.. φιλάκια!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments