Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

oδηγίες προς bloggers-to-be*..

Mια φορά και εναν καιρό... λάτρευα να χαζεύω με τις ώρες τις εικόνες-σκέψεις-ιδέες που μου σέρβιραν απλόχερα διάφορα άρθρα, χαμένα κάπου στον απέραντο κόσμο του ίντερνετ. Και κάπου εκεί, κάπως έτσι, σκεφτόμουν οτι θα ήταν ίσως καλή ιδέα να μπορώ και εγώ να εκφράζομαι με έναν δικό μου τρόπο όταν και όποτε το χρειαζόμουν. Η ιδέα λοιπόν σιγά σιγά άρχιζε να αποκτά σάρκα και οστά.
• I'm lovin' it • | via Tumblr


Όταν όμως χρειάστηκε να μπει σε λειτουργία, τελικά διαπίστωσα ότι δεν ήταν και τόσο εύκολα τα πράγματα, τουλάχιστον για εμένα και με τις λιγοστές -έως- ανύπαρκτες γνώσεις μου όσον αφορά το πώς να στήνεις ενα ιστολόγιο απο την αρχή. Δεδομένου μάλιστα ότι είμαι τελειομανής και θέλω να ξέρω αρκετά κάτι, πριν το χρησιμοποιήσω ή πριν καταλάβω αρκετά τι γίνεται. Αν και διαπίστωσα πως ποτέ δεν θα μάθω αρκετά καλά τον κόσμο και τα εργαλεία του ιντερνετ!
Discover Why Should I Use A Blog To Promote My Business Online
Πως ακριβώς πρέπει να μοιάζει λοιπόν;; Έτσι ώστε, να είναι ξεκούραστο και εύχρηστο σε εμένα αλλά και σε εσένα που θα ήθελες να του αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω μένοντας και τσεκάροντας παλιές και νέες αναρτήσεις. Τη θεματολογία, το ύφος, το στυλ. Οτιδήποτε που θα το έκανε αγαπητό και με μια πινελιά από "μένα".
Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σου μερικές ιδέες και συμβουλές που ίσως να σε βοηθήσουν αν σκέφτεσαι να στήσεις το δικό σου διαδικτυακό ''νοικοκυριό''.
via
*Αρχικά να σου πω, οτι όλοι μπορούμε να εκφραζόμαστε μέσα απο ενα ιστολόγιο. Ακόμα και αν σκέφτεσαι οτι η ζωή σου είναι πολύ απλή για να τη μοιραστείς με κάποιον, σκέψου οτι σίγουρα είναι αρκετά συναρπαστική για να την βγάλεις προς τα έξω. Αρκεί να το πιστέψεις! Αρκεί να τη "στηρίξεις" με όποια εκφραστικά μέσα διαθέτεις. Γιατί πιστεύω πώς έχεις, αφού σε έφερε ο δρόμος έως εδώ.
*Γράψε για οτιδήποτε σου κάνει κέφι.Για την οικογένεια σου,τα παιδιά σου,τα φυτά σου,τα καλλυντικά σου ή για όλα τα παραπάνω μαζί.Μην ξεχνάς να εκφράζεις τα συναισθήματα σου!Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς-αν δεν είσαι συνηθισμένη να το κάνεις-μετά απο λίγο καιρό θα νιώσεις τόσο όμορφα. Σαν όλα να μπαίνουν σε μία σειρά. Σε ένα κουτί πάνω στη ψηλή βιβλιοθήκη του blogging.
*Αλλά προς Θεού!Μην πλάσεις μια τέλεια ζωή,ούτε να προσπαθήσεις να πείσεις οτι όλα είναι φανταστικά-υπέροχα-μοναδικά στην καθημερινότητα σου, ενω ξέρεις οτι συμβαίνει το τελείως αντίθετο. Τίποτα δεν μένει κρυφό αλλά και εσυ κάποια στιγμή θα βαρεθείς να γράφεις για τη ζωή μιας..άλλης. Από την άλλη πάλι, μη φοβηθείς κι αν όλα πηγαίνουν καλά στη δική σου ζωή. Γιατί μπορεί να γίνεις αφορμή έμπνευσης και ελπίδας για κάποιους.
Getting MORE of what you WANT-http://www.empowernetwork.com/toddtreharne/blog/getting-more-of-what-you-want/
*Γράψε μόνο όταν και όποτε εσυ θέλεις.Μην θεωρείς το blogging δουλειά,γιατί δεν είναι. Είναι ενας ωραίος τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. 
*Χρησιμοποίησε όμορφες, απλές λέξεις. Δεν είναι κακό να απλώνεις και τις σκούρες αποχρώσεις τις ζωής σου, μα μην μένεις μόνο εκεί. Ο αναγνώστης σου θέλει να παίρνει κάτι όμορφο απο εσένα φεύγοντας απο το ιστολόγιο σου. Σκέψου θετικά λοιπόν!
*Διάλεξε πρωτότυπους τίτλους για τις αναρτήσεις σου και μην γράφεις ατελείωτες επαναλαμβανόμενες σειρές. Λίγα και καλά.
*Μπορείς να ταξιδέψεις σε πολλά άλλα ιστολόγια, να εμπνευστείς, να κρατήσεις, να ξαναδιαβάσεις όσες φορές θες το κείμενο τους.. μα στο τέλος φτιάξε κάτι μοναδικά δικό σου. Που όταν το διαβάσουν οι Ιδανικοί σου Αναγνώστες, θα ξέρουν ότι το έγραψες εσύ. Το copy paste κανείς δεν αγάπησε!
*Μη φορτώνεις τη σελίδα σου με ζωάκια, φατσούλες, μηνύματα και τόσα άλλα gadgets που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά. Κουράζουν και αποπροσανατολίζουν. Διάλεξε ενα απλό και εύκολο μοτίβο. Να είναι εύχρηστο, καθαρό... σαν μόλις να ξεσκόνισες και το τελευταίο σου ράφι.
*Mην απογοητευτείς αν στην αρχή δεν έχεις αρκετή επισκεψιμότητα. Προσπάθησε να εμπλουτίσεις την αρχειοθήκη του ιστολογίου σου με διάφορα άρθρα και έχε υπομονή. Μπορείς να αρχίσεις τις επισκέψεις σε διάφορα άλλα ιστολόγια που βρίσκεις ενδιαφέροντα, να φτιάξεις λογαριασμούς στο facebook-twitter-bloglovin' και να κάνεις έτσι ενα μικρό promotion του δικού σου.
*Σεβάσου τους αναγνώστες σου. Στόλισε τις προτάσεις σου, βάλε φαντασία και μεράκι. Ρίξε μια "κλεφτή" ματιά πριν πατήσεις "Δημοσίευση" και διάβασε ξανά τι πρόκειται να ταξιδέψει εκεί έξω. Κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις-ορθογραφικές και μη-και κάνε κλικ στο κουτάκι της προεπισκόπησης που βρίσκεται δεξιά στην οθόνη σου. Έτσι θα έχεις μια ιδέα για το τελικό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας να βρίσκεται αλλού η εικόνα που έχεις επιλέξει και αλλού το κείμενο.
www.beautifulfashionlife.blogspot.com
*Αν αναφέρεις άλλο ιστολόγιο ή ανεβάσεις κάποια εικόνα που δεν σου ανήκει, μην ξεχάσεις να βάλεις αντίστοιχο λινκ που θα ενημερώνει σχετικά τους αναγνώστες σου. Με πολλές εικόνες ποτέ δεν βρίσκεις την πηγή, όμως όταν τη γνωρίζεις.. μη το αμελήσεις. Το ίδιο να ζητήσεις και εσύ απο τα άλλα ιστολόγια όταν θα αναφέρονται σε κάποια εικόνα ή κείμενό σου. Μια ανάρτηση χρειάζεται αρκετό από το χρόνο σου, το ξέρεις. Δεν είναι ωραίο με ένα copy-paste να την δεις να φιγουράρει σε καμιά δεκαριά άλλα μπλογκς σαν-να-μη-τρέχει-τίποτα!
*To blogging είναι λατρεία!!Μόλις αρχίσεις θα σου γίνει εμμονή. Και τη στιγμή που θα είσαι έτοιμη για την πρώτη σου απόπειρα να εξωτερικεύσεις όλα εκείνα που θέλεις, το πορτοκαλί κουτάκι της δημοσίευσης θα γίνει το φιλαράκι σου!

Καλή αρχή,λοιπόν!!

(αν έχεις και εσυ κάποια ιδέα ή συμβουλή που θα ήθελες να προσθέσεις απο προσωπική σου εμπειρία, be my guest!)

8 σχόλια:

GETALOCALIFE είπε...

Εχεις δίκιο σε όλα!Το blogging είναι αγάπη και χρειάζεται μεράκι!Όχι ωραιοποιήσεις,όχι υπερβολές.Αλλωστε το αυθεντικό κερδίζει!
www.getalocalife.blogspot.gr

Unknown είπε...

Ti ωραιο ποστ! Πολύ ωραιες και ειλικρινείς συμβουλές. Μπράβο σου!xx

Τζίνα είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση!
Μπράβο σου!

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Ωραία τα λες!!

Eva M. είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση, βασικά ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει τελευταία μπράβο!
Πολλά φιλιάαα

TheBeautyFairy είπε...

Όντως δεν πρέπει να παριστάνεις κάποιον άλλο μέσα από τις αναρτήσεις, ούτε να γράφεις με το ζόρι σα να πρόκειται για αγγαρεία! Το blogging είναι έκφραση και χαλάρωση! Πολύ ωραίο post!! :)

Eleftheria Siatira είπε...

Ποσο ομορφα το εθεσες! Μπραβο!
Συμφωνω σε ολα!
Οντως το blogging δεν ειναι δουλεια και ειναι κατι που το λατρευεις και σου γινεται εμμονη! :)

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Τα είπες πολύ ομορφα και αληθινα. Με βρίσκεις συμφωνη 100%. Αλήθεια και απλότητα νομίζω ειναι οι καλύτερες συμβουλές!
Πολύ όμορφη η καινουρια σου εικονα, θεματολογία και στυλ.
Φιλάκια πολλά

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments