Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το γλυκό του Πάσχα*

Σήμερα λέω να σου αποκαλύψω ένα γλυκό που πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη. Γιατί δεν θέλει χρόνο, ούτε και πολλά υλικά και όταν μου το πρόσφεραν πριν κάποια χρόνια, κατέληξα να τρώω όλο το ταψί*
Το ονόμασα έτσι, γιατί το είχα δοκιμάσει πρώτη φορά ένα μεσημέρι της Άνοιξης και γιατί έχει γίνει πια από τότε παράδοση, η κουζίνα μου να παραδίνεται σε αυτό κάθε Κυριακή του Πάσχα.
Τα υλικά είναι: φρυγανιές (τόσες, όσες να καλύψεις ένα μεσαίο πυρέξ), ζεστό σιρόπι για να μουσκέψεις τις φρυγανιές (που έχεις τοποθετήσεις πρώτα στο πυρέξ από άκρη σε άκρη) και από πάνω μια στρώση άνθος αραβοσίτου στιγμής (1 φακελάκι).
Τέλος σε ένα μπολ χτυπάς 1 κουτί "ερμόλ" και 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα. Όση ώρα τα χτυπάς για να αφρατέψουν.. βάλε το πυρέξ στο ψυγείο για να σφίξει η ζεστή κρέμα που θα έχει καλύψει τις φρυγανιές. Στρώσε και το μείγμα "ερμόλ"-ζαχαρούχο και αν θέλεις, προσθέτεις για διακόσμηση τρούφα μαύρη, χρωματιστή ή τριμμένη κουβερτούρα.
Τι λες, θα το φτιάξεις;;;
υγ: καλύτερα να το φτιάχνεις την προηγούμενη μέρα από αυτή που προορίζεται.

6 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Απλό, λιτό και πεντανόστιμο!!!!!!!

fetoula.blogspot.gr
mononai.blogspot.gr

evonita είπε...

Χρόνια πολλά κι από δω my μου!!!! πολύ λαχταριστό το βλέπω το γλυκάκι!!! :) φιλάκια πολλά!!

Parents Land Gr είπε...

Κατι τέτοια γλυκάκια τα φτιαχνω πάντα μετά τις γιορτές. Μόνο που αντίστοιχα σαν βάση θρυμματίζω κουλουράκια ή κουραμπιέδες ή μελομακάρονα . Οτι εχει περισσέψει δηλαδη. Θα δοκιμάσω και τις σιροπιασμένες φρυγανιες.
Χρονια πολλά με υγεία.

Beauty Follower είπε...

Ευκολο και πολύ ομορφο στο μάτι!

Χρονια πολλά :)

litsa t. είπε...

καλησπερα και χρονια πολλα. δοκιμασα το γλυκο με τισ φρυγανιεσ και εγινε πολυ ωραιο.η σαντιγυ κανει τη διαφορα.μπραβο

myStickland είπε...

Χαίρομαι τόσο πολύ που την έκανες και που σου άρεσε :)))

**τη τελευταία στρώση μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σαν κρέμα για παγωτό**
(θα γράψω άλλη φορά γι αυτό)

Χρόνια πολλά!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments