Τρίτη 13 Μαΐου 2014

jelly recipes*

Το ζελέ είναι ένα γλυκό που πάντα θα μου θυμίζει καλοκαίρια ξέχνοιαστα, παιδικά με γιαγιά και παππού στο εξοχικό να με ρωτούν και να με ξαναρωτούν αν θέλω λίγο ακόμη.

Έτσι μετά από χρόνια πάλι εδώ, να γεμίζω μπολάκια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και κάπου κάπου να ετοιμάζω το πυρέξ με μπισκότα μουσκεμένα σε γάλα ή βούτυρο (ή απλώς ένα παντεσπάνι), ζελέ σε όποια γεύση μου μυρίσει και πάνω του να αδειάζω τη τελευταία στρώση (ερμόλ και ζαχαρούχο γάλα χτυπημένα μέχρι να γίνουν ένα*) πριν το αποχαιρετίσω για τη κορυφή του ψυγείου μου.

*αυτές τι μέρες λέω να δοκιμάσω πάνω από τα μπισκότα (και πριν βάλω το ζελέ) και μια ακόμη στρώση άνθος αραβοσίτου. Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ διαπίστωσα ότι πολλοί το προτιμάτε έτσι.

*κάποιες φορές πάνω από το απλό ζελέ στα μπολάκια, στρώνω το μείγμα "ερμόλ-ζαχαρούχο" (χτυπάς καλά με το μίξερ, αφήνεις στο ψυγείο για λίγη ώρα και ξαναχτυπάς με το σύρμα αυτή τη φορά) και λίγα τριμμένα μπισκότα για έξτρα γεύση!

Εσύ ποια συνταγή προτιμάς για το ζελέ σου;;

4 σχόλια:

vivi ka είπε...

Μιαμ μιαμ!! Με τα μπισκότα το ερμόλ και το ζαχαρούχο φαίνονται τέλειαααα! Φιλάκια! :)

myStickland είπε...

και είναι πάρα πολύ δροσερό ;)

Lyriel Bee είπε...

Εγώ όπως και να μου το δώσεις, θα το φάω!! Αχ τι μου έκανες τώρα!! Θέλω αυτό με τα μπισκότα και την κρέμα !! Φιλιά φίλη **

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Πραγματικα ενα γλυκο με εξισου γλυκες μαμαδιστικες αναμνησεις:)
Το πιστευεις πως παρολο που το ετρωγα τρελα μικρη δεν το εχω φτιαξει για τα παιδια μου;;; Εμ βεβαια, μας εφαγαν ολα τα μοντερνα:)
Χα χα χα
Παω να δω αν εχω τα υλικα!!!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments