Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

άκουσέ με..βοήθησέ με..αγάπησέ με...



Τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου, ήρθαν στη γη για να φέρουν ελπίδα και να ζεστάνουν τις καρδιές μας, με το φως της αγάπης..
Το κάθε ενα  απο αυτά, είναι ξεχωριστό, αγνό και ευλογημένο..
Δυστηχώς όμως, κάποια απο αυτά έρχονται αντιμέτωπα , με τη κακοποίηση, σε πολύ μικρή ηλικία.Κάποια, βιώνουν τον εξευτελισμό, την κακοποίηση( σωματική, λεκτική, σεξουαλική), ακόμα και μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον.Σπάνια κάποιο παιδί, θα μιλήσει για οτι του συμβαίνει...
Η μυστικότητα και η ντροπή, θα το αποθαρρύνουν..
Οι πληγές όμως στο σώμα και στη ψυχή θα είναι εκεί για να τους θυμίζουν οτι κάποιοι ενήλικες, τους στέρησαν την παιδικότητά τους  και τους έκλεψαν το χαμόγελο απο το πρόσωπό τους...
Με αφορμή λοιπόν την  19η Νοεμβρίου,Παγκόσμια Ημέρα Κακοποίησης Παιδιών, ας απλώσουμε το χέρι,σε αυτά τα μικρά αγγελούδια και ας τους χαρίσουμε μια ασφαλή και ζεστή φωλιά...την αγκαλιά μας..

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκευθείς το χαμόγελο του παιδιού ...που αφιερώνει την εβδομάδα απο 14-21 Νοεμβρίου, σε δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων μας, ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.


 Η σημερινή ανάρτηση, είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου..Μακάρι να νιώσουν αγάπη, ασφάλεια, προστασία, απο σήμερα κιόλας..Στο χέρι μας είναι...
...απλώς μην κλείνεις τα μάτια και μην τους γυρνάς την πλάτη..Σε χρειάζονται..

8 σχόλια:

tzeni xr. είπε...

Εγω θα κρατησω το τελευταιο που εγραψες.. Μην κλεινεις τα ματια και μην τους γυρνας την πλατη. Σε χρειαζονται.....

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ! ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.....
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Απορώ πολλές φορές πως μπορείς να εγκαταλείψεις ένα τόσο γλυκό πλασματάκι ή πως μπορείς να το κακοποιήσεις! Δεν ξέρω τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί. Μακάρι όλα τα παιδάκια να είναι καλά!

Lyriel Bee είπε...

Mπράβο, πολύ ωραία ανάρτηση! Οι γονείς παλιότερα είχαν την "δικαιολογία" οτι δεν ήξεραν.. πλέον δεν χωράει καμιά δικαιολογία, είναι γνωστά λίγο πολύ όλα αυτά και δεν ξέρω πραγματικά ποιός "άνθρωπος" μπορεί να φέρεται έτσι σε μικρά αθώα πλασματάκια που στο κάτω κάτω της γραφής, οι ίδιοι έφεραν στον κόσμο τούτο. Αγάπη, νουθεσία, αγκαλιά, και φτερά ανοιχτά, σε κάθε καινούρια ζωή που έρχεται κοντά μας.
Φιλάκια φίλη μου **

Unknown είπε...

para poli omorfo post.
ifigeniainthecity.blogspot.com

χρυσάνθη είπε...

Δυστυχώς υπάρχει !!! Και δυστυχώς τις περισσότερες φορές γυρνάμε την πλάτη!!Το δυστυχέστερο όμως όλων είναι ότι σε καταστάσεις λαών που βιώνουν οικονομικές κρίσεις με ολες τις επιπτώσεις που έχουν στο βιωτικό τους επίπεδο οι περιπτώσεις κακοποίησης διογκώνονται !!!!!

KaPaworld είπε...

Υπέροχη ανάρτηση.Ευαισθητοποιημένη και τρυφερή...Σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερος γονιός, καλύτερος άνθρωπος....Το σποτ για την καμπάνια τέλειο.Συγκλονιστικό!!! Σε ευχαριστώ γλυκιά μου....Μέσα στο τρέξιμο και στα δικά μου καμιά φορά ξεχνώ να γυρίσω να κοιτάξω...το πιστεύεις...κι όμως!! Με συγκίνησες πάλι...

myworld είπε...

αυτο να το θμομαστε ομως ολο τον χρονο οχι μονο μια μερα :p

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments