Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Βάλε χρώμα στο τραπέζι σου...

Φαντάσου το γιορτινό σου τραπέζι να γινόταν ένας πίνακας. Δεν νομίζω να ήθελες να είναι μονόχρωμος, τυπικός και χωρίς τη προσωπική σου πινελιά. Οι μέρες όμως απαιτούν πολλά τέτοια γιορτινά τραπέζια και συγκεντρώσεις μέχρι το ξημέρωμα. Η λεπτομέρεια όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Και όχι μόνο στο φαγητό που θα ετοιμάσεις, ή στη διακόσμηση του "παλατιού" σου (δες τις άλλες αναρτήσεις με την ετικέτα "Χριστούγεννα") αλλά και στα πιάτα λίγο πριν ακονίσετε τα.... πιρούνια!
Και αυτό μη το κρατάς μέχρι τη μεγάλη μέρα, αφού κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει αν το κάνεις σε κάθε σας γεύμα!!
Easy-to-Make Christmas Centerpieces
Αφού πρώτα καταλήξεις στα επίσημα εορταστικά χρώματα ( για μένα αυτά είναι το κόκκινο και το χρυσό) σκαρφίσου τι θα είναι εκείνο που θα δώσει φρεσκάδα και ένταση στο τραπέζι. Μια καλή ιδέα είναι τα φρέσκα κλαδιά από έλατο ή τα γκι σε κόκκινες, πράσινες ή άσπρες χαρτοπετσέτες σε συνδυασμό με μια χριστουγεννιάτικη μπάλα ή απλώς δεμένα με κορδέλες.
Evergreen-and-Ornament Napkin Display
Μια άλλη ιδέα αν έχεις "μικρούς" προσκεκλημένους είναι τα μπαστουνάκια με τις πιο χρωματιστές κορδέλες όπως στην παρακάτω εικόνα.
Holly Bead Napkin Rings
Κάτι που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σου είναι το όνομα του κάθε καλεσμένου που ίσως να συνοδεύεται και από ένα ξεχωριστό δωράκι φτιαγμένο απ'τα χεράκια σου.
Celebratory Cross-Stitch Napkin
Σε αφήνω να φανταστείς πώς θα το αναδείξεις...

4 σχόλια:

χρυσάνθη είπε...

Η ζωή σου νάναι γιομάτη χρώματα!!!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Lyriel Bee είπε...

Λατρεύω τα κόκκινα πιατάκια και γενικά τον ασπροκόκκινο συνδυσμό στο τραπέζι αυτές τις μέρες :)) το απολαμβάνεις ρε παιδί μου το φαγητό περισσότερο όταν έχεις τόσο όμορφο διάκοσμο!
Να περνάς καλά φιλενάδα και μη τρέχεις τόσο, κάτσε και λίγο να σε περιποιηθούν και οι άλλοι ;)

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΩΡΑΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

αυτό με τις πετσέτες κεντημένες μηνύμα κι όλες διαφορετικές μεταξύ τους με ξετρέλανε. Ετσι μου έρχεται να ξαναρζίσω το κέντημα!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments