Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ίσως αυτή τη στιγμή να ετοιμάζετε ένα απ΄τα τελευταία καλοκαιρινά σας δείπνα. Η κατάλληλη στιγμή δηλαδή να βγάλετε στο τραπέζι όλα τα κοχύλια που μαζέψατε στις διακοπές.. βρήκα μια άκρως θαλασσινή ιδέα!
Under The Table and Dreaming: 60 Different Shell Crafts for your Collected Beach Treasures {Saturday Inspiration & Ideas}
Μπορείτε να βάλετε αλατοπίπερο και ότι άλλο καρύκευμα ταιριάζει με  το φαγητό σας.
sssh: σε μια φίλη είδα στο εσωτερικό ενός (σπασμένου στη μέση) αχινού να στέκονται δύο ρεσό!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μήπως το όνειρό σου, είναι να κάνεις διακοπές πάνω σε ενα πλωτό νησί; Η βρετανική εταιρία Yacht Island Design, μπορεί να στο πραγματοποιήσει!!
Tropical Island Paradise, ονομάζεται ,και μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν ενα πολυτελές σκάφος( μήκους 90 μέτρων), αλλά στην ουσία είναι ένα κινούμενο, εξωτικό νησί..Και γιατί όχι το δικό σου νησί!
Μπορεί να φιλοξενήσει εώς 10 άτομα,διαθέτει ελικοδρόμιο, πισίνα με γαλάζια νερά που μοιάζει με ιδιωτική παραλία, μικρές πολυτελής cabanas και μια μεγάλη σουίτα που βρίσκεται μέσα στο τεχνητό ηφαίστειο!
Φοίνικες, ένας τεχνητός καταράχτης και ένα μεγάλο ξύλινο deck,μαζί με τους υπερσύχρονους κινητήρες, το κάνουν να κινείται ταχύτατα στους ωκεανούς..Επίσης μέσα στο σκάφος, υπάρχει σινέμα, βιβλιοθήκη,game rooms,gym room, και spa!!
more info: ''thea.gr''
photos: ''google images''

Ένα παρόμοιο αμπαζούρ κοσμούσε για καιρό τη τραπεζαρία μου. Βλέποντάς το όμως καθημερινά, δεν μου έδινε καμία έμπνευση για το που να το τοποθετήσω. Και πριν το κρύψω μέσα στα ντουλάπια δοκίμασα να κρεμάσω όλα τα δακτυλίδια μου!
Μια άλλη ιδέα είναι τα μικρά γυάλινα βαζάκια (που τα έχεις ήδη ξεχάσει!)
Μην πετάς τίποτα και όταν κάτι το βαρεθείς.. πήγαινέ το μια βόλτα σε όλους τους χώρους του σπιτιού σου. Μη γελάς.. Ίσως να βρει μόνο του τη πραγματική του θέση!


Έχω παρατηρήσει πως όταν είμαι σε όμορφους άνετους χώρους μπορώ να μείνω για ώρες ότι και αν κάνω. Είχα διαβάσει οτι πρέπει να βάζουμε όλη μας τη φαντασία στον χώρο όπου περνάμε την περισσότερη μέρα.
Είτε αυτός είναι το γραφείο, αφού κοιτάζοντας για παράδειγμα τις φωτογραφίες των παιδιών σου θα παίρνεις ενέργεια είτε είναι το αυτοκίνητο όπου θα έχεις κάνει μια play list, συνοδευόμενη από χαλαρωτικές μυρωδιές όπως αυτή της λεβάντας ή του πορτοκαλιού όπου σε τονώνει.
Αν πάλι χρειάζεται για λίγο να περάσεις χρόνο σπίτι μέχρι να ξαναβρείς δουλειά ή τον εαυτό σου.. βάλε χρώματα, εικόνες που σου φτιάχνουν τη διάθεση και παίξε με τα υφάσματα. Βγάλε το καφέ, το μπεζ και το γκρι και βάλε κόκκινο και πράσινο!

*Δεν έχει σημασία αν μπορείς να ταξιδεύεις μόνο με τροχόσπιτο, σημασία έχει να αισθάνεσαι άρχοντας μέσα σε αυτό! Με πιάνεις?

Τη μια σου ζητούν παγωτό χωνάκι και την άλλη.. “σε μπολάκι”. Εμείς προτιμάμε και τα δύο!
Κανένας δεν θα τρέξει να μαζέψει απ'το πάτωμα το λιωμένο παρφέ και τα παιδιά θα ζητήσουν ξανά η μπάλα τους να φοράει.. καπέλο ;)


υγ: ο στολισμός είναι απαραίτητος!

Παραπονιέσαι συνεχώς οτι με τις δουλειές του σπιτιού, δεν έχεις χρόνο..για καφεδάκι ,για βόλτες με τις φίλες σου..Εγω σου λέω οτι έχεις.. και πολύ μάλιστα..Λοιπόν:

*Για να μην αποσπάται η προσοχή σου απο τις δουλειές του σπιτιού,βάλε..το ξυπνητήρι! Ναι, καλά διάβασες.! Έτσι θα έχεις θέσει απο πρίν το χρονικό περιθώριο που θα έχεις στη διάθεση σου,για τις δουλειές του σπιτιού και θα είναι ευκολότερο να είσαι προσηλωμένη σε αυτό. 

*Άρχισε να καθαρίζεις πρώτα το μπάνιο,με ένα καλό καθαριστικό,( τέλεια είναι η κρέμα cif ).Άν θέλεις κάτι πιο αγνό, χρησιμοποίησε,ισα μέρη ξυδιού με νερό.Να θυμάσαι οτι το μπάνιο, είναι το μόνο μέρος του σπιτιού,όπου ένας καλεσμένος μας ,έχει όλο το χρόνο να το ''παρατηρήσει'' με την ησυχία του!Γιαυτό πρέπει να είναι πάντα, καθαρό!!

*Βάλε και τα πιτσιρίκια στο''κόλπο''.Ζήτησέ τους να σε βοηθήσουν στο συμμάζεμα. Έτσι θα τελειώσεις γρηγορότερα και εκείνα θα μάθουν οτι το καθαρό σπίτι , είναι προσπάθεια όλων.
*Βάλε σε ξεχωριστούς κάδους( ανάλογα με το χρώμα ή το ύφασμα τους), τα ρούχα που θέλουν πλύσιμο. Έτσι θα βλέπεις ποιός κάδος, πρέπει να'' πλυθεί''πρώτος και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να γίνουν όλα ροζ!!
*Βάλε μουσική!! Έρευνες εχουν αποδείξει οτι με τη συνοδεία της αγαπημένης μας μουσικής, αποδίδουμε καλύτερα και γρηγορότερα!!
*Όρισε μια ημέρα της εβδομάδας,για κάθε δουλειά ξεχωριστά! (π.χ. Δευτέρα: καθαριότητα σπιτιού, Τρίτη: καθαριότητα βεράντας,Τετάρτη :σίδερωμα,κ.λ.π.) Έτσι θα έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα και ένα σπίτι πεντακάθαρο!!

Μπορεί το σεμεδάκι σου γιαγιά να μη το έβαλα κάτω απο την τηλεόραση.. το έκανα όμως μια ωραία πιατέλα :)

Θα χρειαστούμε:
ένα ύφασμα, ένα γυάλινο μπολ, βαζελίνη και μια κόλλα (ατλακόλ, άμυλο καλαμποκιού, νισεστέ- τα βρίσκετε σε είδη βιβλιοπωλείου ή σουπερ μαρκετ)
Περνάμε με ένα πινέλο το "σεμεδάκι" και αμέσως το βάζουμε στο γυάλινο μπολ όπου έχουμε βάλει προηγουμένος βαζελίνη για να ξεκολλήσει εύκολα το ύφασμα. Αφήνουμε 2 με 3 μέρες.. έτοιμο!

*την ιδέα την πήρα απο εδώ

Μάθε στο παιδί σου να αγαπάει τη φύση και να είναι υπεύθυνο.. Πώς;
Δώστου μια γλαστρούλα και βοήθησέ το να φυτέψει ένα λουλούδι,που του αρέσει. Μπορείτε να βρείτε μαζί πληροφορίες για την συντήρησή του, για το φύλλωμά του.Μπορεί να ζωγραφίσει το γλαστράκι με ότι χρώματα θέλει, να γράψει το όνομά του ή ακόμα να γράψει και μια ευχή και να το δωρίσει σε ένα φίλο του.Αν αποφασίσει τελικά να το κρατήσει, θα μάθει να είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξή του!

Δεν θα ήταν ωραία ιδέα,σήμερα κιόλας να στολίσεις την αγαπημένη σου γωνιά με τις ζωγραφιές των παιδιών σου; Μπορείς να βάλεις πολύχρωμες κορνίζες,σε διαφορετικά μεγέθη.Επίσης ωραία ιδέα θα ήταν να βάλεις σε κορνίζα και ένα μικρό πίνακα(που είχαμε στο σχολείο και γράφαμε με κιμωλίες, θυμάσαι?). Εκεί θα μπορείς να γράφεις μικρά μηνύματα, γιαυτούς που αγαπάς!
photo: ''realsimple''
Ένας εύκολος και πρωτότυπος τρόπος να στολίσεις τα βάζα σου,είναι να προσθέσεις στο νερό τους, πολύχρωμους παιδικούς βώλους.Έτσι θα έχεις και σταθερότητα στην ανθοδέσμη σου αλλά και.. στυλ!
Mπορείς επίσης να στολίσεις και τις γλάστρες σου,δίνοντάς τους μια πιο παιχνιδιάρικη όψη!
O Ντιέγκο Μαραντόνα νομίζεις πως δεν θα μπορούσε να βάλει άλλο ένα γκολ? Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν σταμάτησε να κάνει αυτό που θέλει..


Γιατί δεν δοκιμάζεις να κρεμάσεις στον τοίχο σου όχι έναν, αλλά πολλούς πίνακες;
Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις διαφορετικά μήκη, υλικά αλλά και χρώματα κάδρων και να βάλεις ωραίες ρετρό εικόνες που θα εκτυπώσεις ή ακόμα και φωτογραφίες με τα παιδιά, τους φίλους σου σε αστείες γκριμάτσες και τον αγαπημένο σου!
Ο χώρος σου θα γίνει ακόμα πιο οικείος στο πι και φι!
tip: κάνε τις φωτογραφίες σου ασπρόμαυρες και παίξε μόνο με τα χρωματα της κορνίζας!
Ένα πολύ χαλαρωτικό μπάνιο, θα μπορούσε να αντικατασταθεί απο μια βόλτα στο σινεμά. Ύστερα απο μια κουραστική μέρα όμως, προτιμάς να περάσεις τη βραδιά με τον αγαπημένο ή τους φίλους σου σπίτι βάζοντας μια σειρά ή την αγαπημένη σας ταινία. Cocooning ;)
Οργάνωσε τη!


Μια ιδέα ιδανική και για παιδικό πάρτυ:
Πάρε ένα σκληρό κουτί και κόψε στρογγυλά τμήματα όπου θα βάλεις πολύχρωμα χαρτόνια με ποπ κορν (και ότι άλλο προτιμάς), σε σχήμα χωνιού. Έτσι θα έχει ο καθένας το δικό του.
Sssh: αν έχουν ξεμείνει καπελάκια απο κάποιο πάρτυ στο ντουλάπι σου, αναποδογύρισε.. και έεετοιμα! Διαφορετικά όταν βρεις χρόνο φτιάξε την παραπάνω κατασκευή και την κατάλληλη στιγμή χρησιμοποίησε τη.. Υπερ σου!
Θες και extra? Σούπερ ιδέα είναι να βάλεις καθώς φτιάχνεις το ποπ κορν και κομματάκια μπεικον αλλά.. και το ζουμί τους απο το τηγάνι που πριν θα έχεις τσιγαρίσει. Μη κάνεις τσιγγουνιά στο βούτυρο. Βραδιά χαλάρωσης είπαμε, εσύ θα σκέφτεσαι τις θερμίδες?


Και κάτι τελευταίο.. προμηθεύσου ρεσό ή μεγάλα κεριά (για να μη χρειάζεται κάθε τόσο να σηκώνεσαι να τα αλλάζεις)
Διάλεξε το αγαπημένο σου λικερ ή ποτό και πριν αρχίσει η προβολή πάρε ένα μικρό δίσκο και βάλε ότι άλλο θα χρειαστείς κατα τη διάρκεια της ταινίας!
Καλή διασκέδαση!!
Untitled
Πολλοί τον συνδυάζουν με τσιγάρο, κάποιοι με καλή παρέα και για άλλους είναι απαραίτητο στοιχείο της καθημερινότητας!
Τώρα λέμε “πάμε για έναν καφέ?” ..τότε αυτό ίσως το πρότειναν μόνο στη Μαύρη ήπειρο όπου ανακαλύφθηκε πριν πολλά χρόνια, στην επαρχία Κάφα. Παγκόσμια διαδεδομένο ρόφημα που κατασκευάζεται από καβουρδισμένα σπέρματα της καφέας. Έχει αναζωογονητική δράση χάρη στο βασικό συστατικό του, την καφεΐνη.
Sssh: σε κάποιους λαούς που απαγορεύεται το αλκοόλ οι κάτοικοι το έχουν αντικαταστήσει με το καφέ! Καθόλου κακή ιδέα..
Ένας απ'τους πολλούς μύθους γύρω απο τον καφέ, λέει οτι μια μέρα ένας βοσκός είδε τις γίδες του να χοροπηδούν σαν τρελές. Αργότερα διαπίστωσε πως αντιδρούσαν έτσι κάθε φορά που έτρωγαν από ένα συγκεκριμένο δέντρο, το καφεόδεντρο.
Στην Ελλάδα αρχικά τον φώναζαν “τούρκικο” και μόλις τον 20ο αιώνα πήρε το όνομα “ελληνικός”.
Ο καφές που σέβεται τον εαυτό του έχει πια το δικό του φλιτζάνι και διαφορετικό όνομα που είτε θα το έχει πάρει απο την χώρα που πρωτοπαρασκευάστηκε είτε απο κάποια μηχανή καφέ.
Υπολογίζεται οτι πάνω από 400δισ φορές το χρόνο επαναλαμβάνεται η ετοιμασία του ροφήματος.
❤️
Όσο και αν φαίνεται εύκολος.. άλλο τόσο είναι δύσκολο να τον πετύχεις. Πόσες φορές πήγαμε σε κάποια καφετέρια και μείναμε να κοιτάμε το φλιτζάνι?
Ένας καλός καφές σε ευχαριστεί τόσο στην εμφάνιση όσο και στην γεύση, την υφή του αλλά και σου τρυπάει τα ρουθούνια με την έντονη μυρωδιά σαν μόλις να τον έκοψες! Δεν συμφωνείς?
Έψαξα και διάβασα τις πιο ασυνήθιστες συνταγές που για κάποιους λαούς είναι ιεροτελεστία.. και αν βρισκόμουν εκεί ίσως να το σκεφτόμουν αν θα σε καλέσω για καφέ χιχι
Heart
Αν θες σήμερα να ταξιδέψεις μέχρι την Αμερική ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία:
σε ένα μπρίκι ανακάτεψε 1 φλιτζάνι αλατισμένο νερό
2 κουταλάκια ζάχαρη, κακάο και καφέ στιγμιαίο,
άφησε το να βράσει για 2-3 λεπτά..
Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια κρύο γάλα,
ένα κρύο νερό και ξανά στη φωτιά.
Στο τέλος πρόσθεσε 2 κουταλάκια βανίλιας σε σκόνη.

Μήπως είσαι του Ιρλανδικού?
Βάλε ένα φλιτζάνι πολύ δυνατό καφέ,
2 κουταλάκια ζάχαρη,
1ποτηράκι Ιρλανδικό Ουίσκι και 1κουτάλι κρέμα ή σαντιγί.
Διέλυσε τη ζάχαρη σε ένα μικρό μέρος του ζεστού καφέ, πρόσθεσε το ουίσκι και τον υπόλοιπο καφέ και αφού ανακατέψεις, ρίξε στην επιφάνεια την κρέμα γάλακτος ή την σαντιγί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιπλέει.
Sssh: αν αντικαταστήσεις το ουίσκι με ρακί.. έχεις αυτόματα έναν καφέ απ'τη Δανία και αν σου βρίσκεται “τυχαία” στο ντουλάπι Ολλανδέζικο κονιάκ τότε αλλάζει το πράγμα!
Ρώσικη μαφία χωρίς Votka γίνεται? Ε ούτε και ο καφές! Πρόσθεσε ρευστή κρέμα γάλακτος και είσαι ένα βήμα πριν το ταξίδι..
Morning
(extra): όταν φτιάχνεις cappuccino πρόσθεσε κομμάτια απ΄την αγαπημένη σου σοκολάτα. Αν θέλεις ωστόσο να δοκιμάσεις freddo πρόσεξε το γάλα για την πλούσια κρέμα που θα φτιάξεις να είναι υψηλής παστερίωσης. Αν πάλι είσαι του παραδοσιακού με καϊμάκι να ξέρεις πως το συνεχές ανακάτεμα σε συνδυασμό με τη σιγανή φωτιά είναι το ιδανικό!
Τι λες? Θα με κεράσεις τώρα ένα καφέ?

ps: μπες στο Jacobs.gr απο όπου βρήκα πολλές απ'τις πληροφορίες!
To τραγούδι που σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούριας εποχής..

Το στρες που σε κυνηγάει, μόνο προβλήματα μπορεί να προσφέρει στον εαυτό σου και στο σώμα σου.
Όταν λοιπόν αισθάνεσαι οτι ''χτυπάς'' κόκκινο.. διαλογίσου..!
Πώς; Αρκούν λίγα λεπτά της ημέρας, που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου. Δεν το αξίζεις;
Αρχικά απενεργοποίησε κάθε ηλεκτρική συσκευή..( μαζί με το κινητό σου ε;)
Διάλεξε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού και σιγουρέψου οτι δεν θα σε ενοχλήσει κανείς. Χαμήλωσε τα φώτα του σπιτιού και βάλε ένα CD με ήχους της θάλασσας.Ξάπλωσε σε ένα στρωματάκι ή κάθισε οκλαδόν.Κλείσε τα μάτια και άφησε την αναπνοή σου να πάρει μακριά όλες τις έννοιες σου. Φέρε μπροστά σου, μια ονειρεμένη παραλία, την παραλία των ονείρων σου..
 Κράτησε αυτή την εικόνα για λίγο στο νου σου και άφησε τις αρνητικές σκέψεις σου να τις πάρει το κύμα..Άφησε ελεύθερο το σώμα σου, αναπνέοντας αργά και βαθιά..Αφού χαλαρώσεις για μερικά λεπτά ακόμα, άνοιξε σιγά -σιγά τα μάτια σου και επέστρεψε στη πραγματικότητα..
Μπορεί να αρχίσεις σήμερα κιόλας, κάνοντας κλικ στο παρακάτω :

Tην επόμενη φορά που θα φας μια μπανάνα, μην πετάξεις τη φλούδα της.!
Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σαν λίπασμα, αν τη φυτέψεις μέσα στο χώμα, κοντά στην ρίζα της.Ετσι της δίνεις τροφή και ενέργεια, βοηθώντας την να αντισταθεί καλύτερα στις ασθένειες!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Mια εύκολη ιδέα να στολίσεις το περβάζι της κουζίνας σου, αλλά και τα.. φαγητά σου! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαζάκια απο μαρμελάδες που έχουν τελειώσει ή απο κονσέρβες.  Βάλε πετρούλες στο πάτο τους( για να κρατάνε υγρασία),χώμα και φύτεψε διάφορα μυρωδικά.Μπορείς να τα ντύσεις εξωτερικά με ετικέτες, κορδελίτσες και εικόνες απο το κάθε φυτό που έχεις φυτέψει..
Eάν πρέπει να κάνεις μόνο ένα πράγμα σήμερα για να βοηθήσεις στη διάσωση του πλανήτη..ε, τότε..
Κλείσε την βρύση, ενώ βουρτσίζεις τα δόντια σου.Αυτή η κίνηση ,θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις αρκετό νερό και να σταματήσεις έτσι την άσκοπη σπατάλη του....


 Τί λες αρχίζεις απο σήμερα;


(photos'':realsimple'')
''Γάλα της αιώνιας ζωής'' το έχουν ονομάσει οι Γάλλοι και δεν έχουν άδικο. Ο λόγος για το γνωστό μας γιαούρτι,που είναι ελαφρύ,δροσιστικό και ιδανικό για πρωινό,σνακ ή και βραδινό.
Προσθέτοντας την ''σωστή παρέα'',( φρούτα,δημητριακά,μέλι) μας προσφέρει πρωτείνες, βιταμίνες, φώσφορο και ασβέστιο.
Fruit shake
Τί γίνεται όμως αν μερικοί απο εμάς ( και ιδιαίτερα τα πιτσιρίκια) δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα;
Απλό! Μπορείς εύκολα να φτιάξεις αυτό το γρήγορο και δροσιστικό smoothie που θα ξετρελάνει και τους πιό δύσπιστους.!
Χρειάζεσαι μόνο: 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 κεσεδάκι ( 200gr.) γιαούρτι με την αγαπημένη σου γεύση φρούτων
1 1/2 φλ.τσαγιού παγωμένα φρούτα. ( Εγω έβαλα φράουλες και ροδάκινα και ήταν τέλειο!)

Πλένεις τα φρούτα και τα βάζεις για 2 ώρες στην κατάψυξη , μέχρι να παγώσουν καλά.Χ τυπάς στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα το γιαούρτι και το γάλα, μέχρι να γίνουν κρέμα.( καλό είναι να είναι και αυτά αρκετά κρύα). Προσθέτεις τα φρούτα και ξαναχτυπάς για λίγο ακόμα.
Σερβίρεις αμέσως σε δυο ψηλά ποτήρια..
Στην υγειά σου!
Healthy | via Tumblr
(την συνταγή την ανακάλυψα στο site :''argiro.gr''.Είναι πραγματικά πολύ εύκολη και δροσερή! Δοκίμασέ την σήμερα κιόλας με πολλα παγάκια!)
Σίγουρα έχεις δεί σε πολλές επιδείξεις μόδας, την εμμονή των σχεδιαστών με την δαντέλα.
Τ'ι θα έλεγες σήμερα, να φτιάξουμε μαζί το δικό μας,σετ σκουλαρικιών, απο την δική μας, ξεχασμένη δαντέλα της γιαγιάς;
Θα χρειαστείς:
*δαντέλα( απο παλιό μπλουζάκι, κάποιο καρεδάκι κ.λ.π)
*ενα μπολ
*κόλλα που αναμιγνύεται με νερό(σε καταστήματα με είδη χόμπι)
*ψαλίδι και γατζάκια για σκουλαρίκια
 Βάζεις σε ίσα μέρη νερό και κόλλα στο μπόλ και ανακατεύεις.Κόβεις συμμετρικά την δαντέλα στο μέγεθος που θέλεις τα σκουλαρίκια σου.


 Βυθίζεις την δαντέλα στο μείγμα και μετά αφού πιέσεις καλά ωστέ να στραγγίξουν καλά,βάζεις τα δύο κομμάτια σε λεία επιφάνεια, να στεγνώσουν.Μετά απο λίγες ώρες και αφού είναι συμπαγή,περνάς τα γατζάκια..και είναι έτοιμα!



photos  και ιδέα απο:''honestly''

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011



Αν μου ζητούσες να βάλω το καλοκαίρι σε εικόνες, θα σου έδειχνα αυτές...
Αν έπρεπε να περάσω σε ένα μέρος, το υπόλοιπο της ζωής μου ,θα ήταν σίγουρα αυτό..
Αν ο κεραυνοβόλος έρωτας , είχε μορφή, θα ήταν σίγουρα αυτή..
Απόλαυσε...









(Ξενοδοχείο Mystique, Σαντορίνη.)
photos:honestlywtf.