Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αγαπημένη Καρμπονάρα!

Όλοι έχουμε μια συνταγή για την καρμπονάρα. Το αγαπημένο φαγητό της παρέας, των παιδιών και της τεμπέλας. Έχουμε πάρει την κλασική και την έχουμε μετατρέψει στις δικές μας επιθυμίες. Έχουμε φάει καρμπονάρα στο τηγάνι, στο πυρέξ, σε γάστρα, στη κατσαρόλα και ακόμα ψάχνουμε για αυτή που δεν έχουμε δοκιμάσει. Και ακόμα την βρίσκουμε φοβερή ιδέα!
Η δική μου αγαπημένη είναι τόσο απλή, όσο τη φαντάζεσαι.
IM HAPPY | via Tumblr
Τα μακαρόνια που δελεάζουν το πιάτο μου είναι συνήθως τα "φιογκάκια" αλλά και οι "πέννες". Όμως έχω δοκιμάσει και με φρέσκιες ταλιατέλες. Βράζω τα μακαρόνια, ενώ παράλληλα σοτάρω φιλέτα κοτόπουλου και μπέικον (τιπ: χρησιμοποίησε ελάχιστο σκόρδο στο λάδι πριν βάλεις τα υλικά για να αρωματιστεί) σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και με μπόλικο πιπέρι. Όλα δείχνουν να πέρνουν τη σειρά τους στο πυρέξ (ή ενίοτε στη γάστρα) και ανακατεύονται με λίγο βούτηρο, καπνιστή γαλοπούλα και μπόλικη παρμεζάνα ενδιάμεσα και στο τέλος για να κάνει κρούστα. Περιμένουν υπομονετικά για 15' στον φούρνο. Έτοιμη! Και τόσο απλή. 

πέρνα μια βόλτα από εδώ www.pinterest.com/mystickland/wtf/
*τα φιλετάκια κοτόπουλου κι όμως κάνουν τη διαφορά. Την μετατρέπουν σε -πιο πικάντικη-. Παλιότερα είχα δοκιμάσει και με ξεροψημένη ψίχα ψωμιού και είχε μια ανάλογη γεύση..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει είναι η επόμενη συνταγή που θα κάνω! Λατρεύουμε την καρμπονάρα και θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή που φαίνεται κόλαση!!!

myStickland είπε...

να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε! και έλα να μου πεις ;)

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments