Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

μη με ξυπνάς απ'τις 6..

Kάθε πρωί,η ίδια ταινία επαναλαμβάνεται.Το ξυπνητήρι,χτυπάει σαν δαιμονισμένο.Εσύ γυρίζεις πλευρό ενοχλημένη και παρακαλάς για μερικά επιπλέον λεπτά ύπνου.Όταν αποφασίζεις να σηκωθείς,τα πιτσιρίκια,δεν ακολουθούν το παράδειγμα σου.Και έρχεται η ώρα του ντυσίματος..Άλλο βάσανο και αυτό!Ο ένας θέλει το τζην παντελόνι που βρίσκεται στα άπλυτα,ο άλλος θέλει να φορέσει το αγαπημένο μπλουζάκι,χωρίς μπουφάν.Και όταν επιτέλους,βρείς μια άκρη,φτάνετε στο σχολείο,εκνευρισμένοι,αργοπορημένοι και χωρίς να έχετε προλάβει να πιείτε μια γουλιά γάλα!!
sssh..ου θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία;
Επειδή έχω αντιμετωπίσει και εγω τα παραπάνω αρκετές φορές,έχω φτιάξει μια λίστα που ακολουθώ και πίστεψε με,έχει αποτέλεσμα!!(μη σου πω οτι κάνω και τη πρωινή μου γυμναστική,ανενόχλητη!χα)
*Άρχισε τη μέρα σου...πριν κοιμηθείς!Πώς;
Σκέψου οτι ενα παιδί χρειάζεται κατά μέσο όρο 10 ώρες ύπνου και ενας ενήλικας,μόλις 7-8. Η έλλειψη του,θα δημιουργήσει γκρίνιες και φασαρίες,μόλις το πρώτο ξυπνητήρι,χτυπήσει!Έτσι λοιπόν,προσπαθήστε να κοιμηθείτε όλοι νωρίς.Ένα χλιαρό γάλα,θα σας βοηθήσει,χαλαρώνοντας σας.Εγω έχω δοκιμάσει να τους βάζω ενα cd με χαλαρωτική μουσική.Θα ''μετράνε προβατάκια'',πριν το καταλάβεις!
*Οργάνωσε τη ''στολή εργασίας''..
Σκέψου πόσες φορές έχεις ξοδέψει πολύτιμο χρόνο για να αποφασίσεις τι θα φορέσεις το πρωί και με τι θα το συνδιάσεις.Όταν μπαίνουν και τα πιτσιρίκια στο ''παιχνίδι'',τότε έχουμε δράματα!Γιαυτό διαλέξτε μαζί τι θα φορέσετε απο το προηγούμενο βράδυ (συν τα αξεσουάρ-κάλτσες,παπούτσια,κασκόλ-)Το πρωί -αν είναι προσεχτικά-μπορούν να ντυθούν πριν το πρωινό, έτσι θα μπορέσουν να το απολαύσουν καλύτερα και χωρίς βιασύνη!
*Γυμναστική..πριν απο όλους!!
Καλύτερα η γυμναστική να σε πιάσει στον ''ύπνο''!'Ερευνες έχουν δείξει οτι όταν κάνεις γυμναστική έστω για 20 λεπτά πριν το πρωινό σου,καις περισσότερες θερμίδες!Γιαυτό βάλε το ξυπνητήρι,μισή ώρα πριν ξυπνήσουν όλοι!
*Ετοίμασε το ''έξυπνο πρωινό''!
Αν οργανωθείς σωστά,δεν θα σου πάρει πάνω απο 10 λεπτά,να φτιάξεις ενα πλούσιο πρωινό(όση ώρα χρειάζονται τα παιδιά,να ντυθούν)Εδω ο Jamie Oliver,μέσα σε 30 λεπτά φτιάχνει ενα πλήρες γεύμα,εσυ θα δυσκολευτείς;-)
Ετοίμασε τα σάντουιτς των παιδιών που θα πάρουν μαζί,απο το προηγούμενο βράδυ.Στύψε χυμό πορτοκάλι,ζέστανε το γάλα τους, φτιάξε smoothies,άπλωσε βούτυρο και μαρμελάδα σε ψωμάκια(έτσι ώστε να μπορούν να τα φάνε και καθοδόν)και ρίξε λίγα corn flakes,σε μπολάκια! Ρίξε μια ματιά εδω,για περισσότερες επιλογές!
*Θες να παίξουμε;
Τι θα έλεγες να σου πρότεινα, ενα διασκεδαστικό κόλπο που θα ανακηρύξει τον'' νικητή του πρωινού'';
Βάλε το αγαπημένο τους CD και θέσε τους όρους.Μόλις τελειώσει το πρώτο τραγούδι,πρέπει να έχουν πλύνει τα δόντια τους,στο τέλος του δεύτερου,να έχουν ντυθεί κ.λ.π.Πίστεψε με πάντα πιάνει!
Φυσικά, στην αρχή ίσως δυσκολευτείς λιγάκι να βάλεις τα πάντα σε ενα πρόγραμμα.Αν όμως είσαι σταθερή στο τι πρέπει ακριβώς να κάνουν,χωρίς διαπραγματεύσεις,θα δεις οτι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι στο τέλος.Βέβαια,καλό είναι να επιβραβεύσεις στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας,τα πιτσιρίκια σου,φτιάχνοντας τους το αγαπημένο γλυκό,νοικιάζοντας την αγαπημένη τους ταινία,ή διοργάνωσε τους μια ''μίνι''συγκέντρωση φίλων,στο σπίτι.Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά και λίγο πριν ενεργοποιήσεις το ξυπνητήρι σου..ξέρεις τι θα κάνεις,για να βάλεις τέλος μια και καλή στη πρωινή ανακατωσούρα!!

11 σχόλια:

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ ωραίο post και τα σκίτσα απίθανα!

fish eye είπε...

αν και δε μπορω να το εφαρμοσω στα παιδια μου, ειναι 27 και 21 ετων το απολαυσα το ποστ σου :):)

Ανώνυμος είπε...

Αν και είμαι η προσωποποίηση της μίρλας πρωί πρωί, παρόλα αυτά η ανάρτηση μου άρεσε πολύ!

Lyriel Bee είπε...

Γειά σου φίλη μου :)
Το καλύτερο απ' όλα είναι αυτό με τον νικητή του πρωινού!
Διασκεδαστικό, πρακτικό και τους δίνει κίνητρο.
Όσο για τη γυμναστική, καλή είναι η ιδέα, αλλά να πας γυμναστήριο γιατί στο σπίτι, βαριέμαι άπειρα να κάνω γυμναστική μόνη μου..
Καλή εβδομάδα ! Και σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο ;)

tzeni xr. είπε...

λοιπον ολα καλα τα γραφεις την γυμναστικη την την εβαλες?????
οεο???
χααααχχαχα

βασικα το δικο μου προβλημα ειναι οτι εγω αργω να ξυπνησω με αποτελεσμα να πανε ολα πισω και αυτο με τα ρουχα ειδικα τα δικα μου δεν μπορω να τα ετοιμασω απο το βραδυ θελω να ανοιγω τα παντζουρια να βλεπω τον καιρο και μετα να αποφασιζω........

καλο σου βραδυ όμορφη!!!!!

Unknown είπε...

αυτο με την πρωινη γυμναστικη ειναι τελειο αν και καταφερα να το κανω μονο για 4-5 φορες!

http://sissisplace.blogspot.com

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Συμφωνω απόλυτα μαζί σου! Τα δικά μου είναι μικρά για να ντυθούν αμέσως και μόνα τους. Όμως έχουμε βάλει πίνακα πρωινών καθηκόντων πάνω στο ψυγείο (με εικόνες) για να βλέπουν την σειρά αυτών που έχουν να κάνουν πριν φύγουν για το σχολείο. Το έχω βάλει και στο Ανθομέλι. Το έναυσμα για την 5χρονη κόρη μου είναι να ετοιμαστεί γρήγορα για να προλάβει να ζωγραφίσει! Το παιχνίδι με το τραγούδι μου αρέσει για μεγαλύτερα παιδιά. Τα ρούχα και τις τσάντες τα έχουμε έτοιμα από βραδύς για να μην μαλώνουμε πρωινιάτικα!Για την γυμναστική ούτε λόγος.
kathy by anthomeli

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Έλα μια βόλτα από μας για παραλαβή βραβείου!

kot-itsa είπε...

giayto dn kanw paidia..edw egw dn thn paleyw na syr8w ejw apo ta paplwmata to prwi na paw gia douleia pou na ta kanw k ola ayta!!!!!

ChristinaD είπε...

πολύ ωραίες ιδέες, να μεγαλώσει λίγο βέβαια η μικρή μου. αν και το πρωί δεν έχω και πολλά κέφια...το αντίθετο θα έλεγα,αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

KaPaworld είπε...

Α καλά!!! Δεν παίζεσαι με τίποτα!! Νικητής πρωινού...θα το καθιερώσω φιλενάδα να είσαι σίγουρη...καταπληκτικές ιδέες...φιλιά!!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments