Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

η Οδύσσεια ενός δείπνου!

Εχθές, αργά το βράδυ παίρνω μήνυμα από μια παλιά μου φίλη, τη Μαίρη: 
100_4299 | Flickr - Photo Sharing!
sos αύριο έχω το δείπνο, σκέψου ο,τι ξέρεις”

Πρόσφατα, εκείνη και ο σύντροφός της μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι. Θέλοντας να εντυπωσιάσει τόσο εκείνον όσο και τους φίλους με τις ικανότητές της... σκέφτηκε να κάνει ένα δείπνο που θα μείνει αξέχαστο. “άλλωστε πως θα κάνω και μια ωραία αρχή στο σπίτι μας;” μου είπε το επόμενο πρωί..
Tumblr_ls2hbdzyag1qg6h7vo1_500_large
Με διάθεση να της εκμυστηρευτώ ο,τι με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη χωρίς πολύ κόπο, πήρα χαρτί και μολύβι περνώντας πρώτα απο εδώ να δω τι είχα στο “αρχείο” μου.
(sssh:"κλικαρε" πάνω στις μεγάλες λέξεις για να δεις τι εννοώ)

Αν θες το σπίτι σου να λάμψει και να οργανωθεί μια και καλή αφιέρωσε λίγο απ'το χρόνο σου και με σωστό πρόγραμμα δεν θα ξεφύγεις.
WERONIKA ROSATI - Gala.pl
Αφού τελειώσεις με την καθαριότητα, ψέκασε το χώρο με ένα 'όχι έντονο' άρωμα, το καλύτερο για να το διατηρήσεις είναι τα έλαια ή οι μηχανές που ψεκάζουν κάθε τόσο..
L_a60ed188_large
Διάλεξε οπωσδήποτε φρέσκα λουλούδια και ακολούθησε την ιδέα με τους “βόλους”.
Στην ερώτηση μου, αν θα υπάρχουν και μικροί μπόμπιρες, εκείνη είπε “ωχ! Κάποιος συνάδελφος του Φάνη έχει τον Superman και μια φίλη μου 2χαριτωμένους Power Rangers.. πάει το σπιτάκι μου!”
Tumblr_lslwnt7zdl1r0vec4o1_500_large
Την καθησύχασα, καθώς πότε τυχαίνει να παριστάνω τον ταχυδακτυλουργό ισορροπώντας τα βάζα και τους πίνακες και πότε έχω σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και φυσικά στην καρέκλα μου απολαμβάνοντας ήρεμη το δείπνο.
Για να μην είσαι “η τρελή της βραδιάς” προμηθεύσου μια ταινία κατάλληλη για μικρούς... Για να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σινεμά φτιάξε ποπ κόρν, βάλε γύρω τους χωνάκια με λουλούδια και μη ξεχάσεις φυσικά τα τοστ σε μορφή βάφλας και αν έχεις χρόνο τα αγαπημένα όλων: cookies...
retro, vintage & kitsch
Όσο για το δικό σας τραπέζι, μη γίνεις απόψε ο Μποντρίνι και αρκέσου σε κάτι που είσαι σίγουρη πως θα το πετύχεις και με κλειστά μάτια.
Της θύμισα τη σαλάτα που είχαμε φάει σπίτι μου.
593279-9-1317639952399_large
Ο στολισμός εξαρτάται απ'το μέγεθος του τραπεζιού. Αν είναι μικρό, μη το φορτώσεις... θες όλοι να βλέπονται και να βολεύουν τους καρπούς τους χωρίς να ακουμπούν τους διπλανούς. Ωστόσο αν έχεις μεγάλο τραπέζι, άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη...
Τα κεριά είναι απαραίτητα και σου έχω διάφορες εκδοχές ενώ για το ψωμί σκέφτηκα κάτι πολύ ιδιαίτερο. Αν θες μπορείς να βάλεις ακόμα μια προσωπική πινελιά σε αυτό το δείπνο.
X_5d50009a_large
“Και με μένα τι θα γίνει;” εμφανώς αγχωμένη, συνέχισε “πως θα προλάβω να είμαι έτοιμη και να μη με δουν με τη ποδιά;”
Η συμβουλή μου ήταν: να κάνει κάτι απλό. Δεν θα σου άρεσε οι καλεσμένοι να αισθάνονται ότι έπρεπε να ντυθούν για βραδιά κόκκινου χαλιού. Μια χαλαρή κοτσίδα (αν θες μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό) και ένα τζιν με τις αγαπημένες γόβες θα είναι ο,τι χρειάζεται η βραδιά.
Tumblr_lsp11oukcn1r47c16o1_500_large
Στο τέλος τόνισα.. να μη ξεχάσει το πιο βασικό, να φορέσει το ωραίο της χαμόγελο και με διάθεση να ανοίξει το νέο σπίτι, στους καλεσμένους της!

2 σχόλια:

Daphne είπε...

υπέροχες συμβουλές! θα τις ακολουθησω οταν θα χρειαστεί να κάνω κάποιο δείπνο!

Y είπε...

Para poli kales simvoules! Eidika autes gia tous mpompires! Kai exeis apolito dikio gia tis apopeires stin kouzini a la...mpotrini! Einai apagoreutikes gia megala deipna!

Δημοσίευση σχολίου

i ♥ comments